Witte tanden met een volledig natuurlijk product

Dit middeltje voor witte tanden kan nogal agressief zijn voor het tandglazuur. Leng de appelazijn altijd aan met water voordat je je mond spoelt. Zo vermijd je vervelende bijwerkingen.
Witte tanden met een volledig natuurlijk product

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Witte tanden willen we allemaal. Je gebit ziet er hygiënischer uit en bovendien geeft het je een stralende, aantrekkelijke glimlach. In dit artikel gaan we het hebben over het krijgen van witte tanden met een volledig natuurlijk product.

Het lijkt misschien moeilijk om de tanden wit te houden. Toch bestaan er heel wat professionele en huisbereide middeltjes die je helpen om wittere tanden te krijgen.

De effecten van die producten zullen verschillen van persoon tot persoon, maar velen hebben zelf al vastgesteld dat het werkelijk mogelijk is om de tanden te laten schitteren en die lelijke gele vlekken te doen verdwijnen.

De meeste producten zijn heel duur. Je kan echter ook kiezen voor alternatieve, goedkope en natuurlijke middelen. Zo’n alternatief middel vind je in je provisiekast. Appelazijn kennen we allemaal.Wat je waarschijnlijk niet weet, is dat het vlekken van de tanden verwijdert.

Appelazijn kan zorgen voor witte tanden en je tanden een gezonder uiterlijk geven. Met andere woorden: appelazijn is een efficiënt middel voor de mondhygiëne en de algemene gezondheid van de mond.

Wil je weten waarom appelazijn zo efficiënt kan zijn bij de verzorging van je gebit? We leggen het je uit.

Witte tanden met een mondspoeling van appelazijn

Appels

Appelazijn is een traditionele remedie, die de gezondheid van de tanden bevordert. Het is een 100% biologisch product. Door fermentatie van rijpe appels verkrijgt men appelazijn. Het proces van fermentatie zorgt ervoor dat het omgevormd wordt tot een alkalisch element.

Appelazijn bevat pectine, natuurlijke enzymen en mineralen zoals ijzer, calcium, kalium en magnesium. Al deze mineralen zijn nodig om sterke tanden te behouden.

Vooral bij inwendige gezondheidsproblemen heeft appelazijn zijn nut al bewezen, maar je kan het ook als mondspoeling gebruiken.

witte tanden
 • Zuurcomponenten zoals azijnzuur houden bacteriën tegen. Tegelijk voorkomen ze tandvleesontsteking en gaatjes.
 • Appelazijn heeft bovendien een witmakend effect. Het is misschien niet zo sterk als de professionele witmakers. Toch is het een goede oplossing om tandplak en vlekken veroorzaakt door voeding af te remmen.
 • Een ander effect van appelazijn is dat het het overtollig zuur in de mond vermindert. Op die manier verandert het de mond van binnen en verhindert het dat bacteriën zich in de mond nestelen.
 • Het voorkomt ook dat nieuwe ontstekingen ontstaan.
 • Last van een slechte adem? Appelazijn verlost je van dat onaangename gevoel.

Het zuur in appelazijn kan nogal agressief zijn voor het tandglazuur. Daarom mag je het nooit gebruiken zonder eerst aan te lengen met water. Misschien denk je nu dat je meer effect zal hebben als je appelazijn puur gebruikt. Het probleem is echter dat het op termijn een verzwakking van de tanden kan veroorzaken.

In het volgende onderdeel tonen we hoe je op een correcte manier de mond kan spoelen met appelazijn. Zo kan je dit middeltje zonder zorgen gebruiken.

Misschien ook interessant om te lezen: Natuurlijke remedies om tandplak te verwijderen

Hoe gebruik je appelazijn om je tanden wit te maken?

Appelazijn

Zorg dat je appelazijn koopt die biologisch en 100% natuurlijk is. Dit is heel belangrijk om de effecten van de behandeling op korte termijn al te zien.

Waarschijnlijk kan je goedkopere producten vinden. Je bespaart dan inderdaad geld, maar spijtig genoeg zijn die middelen niet zo efficiënt. Tijdens het raffineringsproces hebben ze immers veel van hun voedingswaarde verloren.

Wat heb je nodig?

 • 1 theelepel appelazijn (5 ml)
 • 1/2 kop warm water (ongeveer 125 ml)

Hoe gebruik je het?

 • Meng eerst een theelepel appelazijn in een halve kop warm water. Gebruik het dan om de mond te spoelen voor het tandenpoetsen.
 • Gorgel gedurende een dertigtal seconden, spuug het uit en poets de tanden.
 • Als je een slechte adem hebt of je hebt een ontsteking in de mond, herhaal dit dan twee tot drie keer per dag.
 • Spoel je mond dagelijks met dit middeltje. Wees geduldig tot je resultaten begint te zien.

Tips voor betere resultaten

De effecten zullen verschillen van persoon tot persoon. Toch hebben we enkele tips om het resultaat te verbeteren.

Wil je de vlekken op je tanden doen verdwijnen? Wil je stralend witte tanden? Vermijd dan de volgende voedingsmiddelen.

 • Donkere chocolade
 • Stoofpotjes
 • Ketchup en sojasaus
 • Bieten
 • Veenbessen
 • Rode wijn
 • Koffie
 • Frisdranken

Je hoeft die producten niet volledig uit je menu te schrappen. Gebruik ze zo nu en dan, maar probeer de consumptie ervan te beperken, tenminste tijdens de duur van de behandeling.

Wees ook voorzichtig met de momenten waarop je je tanden poetst. Wacht minstens dertig minuten na elke maaltijd, want sommige ingrediënten in de voeding veranderen het zuurgehalte in de mond. Wanneer je de tanden poetst onmiddellijk na het eten, verzwak je het tandglazuur.

Vul de behandeling aan met een tandpasta van hoge kwaliteit.

Je zult merken dat het echt mogelijk is om een witte en stralende glimlach te hebben. Witte tanden om van te houden! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.