Wil je strakkere borsten? Mis deze 5 tips dan niet!

Wil je graag strakkere borsten? Naast het hebben van een goede houding en oefeningen voor dit specifieke gebied, zul je ook wat nieuwe gewoonten moeten toevoegen en gezond moeten eten.
Wil je strakkere borsten? Mis deze 5 tips dan niet!

Laatste update: 16 februari, 2019

Borsten zijn een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van het lichaam van een vrouw. Helaas veranderen ze echter in de loop der tijd. Daarom gaan we het in dit artikel hebben over manieren om strakkere borsten te krijgen.

Hormoonactiviteit, plotseling gewichtsverlies of -toename en zelfs borstvoeding kunnen bijdragen aan verslapping van de borsten, striae en andere problemen. Dit gecombineerd met verlies van elasticiteit door het verouderingsproces is een groot obstakel bij het zo lang mogelijk strak houden van de huid.

Ondanks dat het normaal is dat na je veertigste je borsten meer gaan hangen, wordt het proces soms versneld doordat de spieren en huid worden verwaarloosd. Het is erg belangrijk om speciale voorzorgsmaatregelen te treffen en je hier aan te houden vanaf een jonge leeftijd.

Omdat veel mensen niet weten wat ze hiertegen kunnen doen, zullen wij een reeks met aanbevelingen delen om strakkere borsten te krijgen.

1. Goed dieet voor strakkere borsten

Gezond eten om strakkere borsten te krijgen

Veel mensen hebben geen idee hoe belangrijk een gezond, gebalanceerd dieet dat rijk is aan voedingsstoffen is voor je uiterlijk. In dit geval is het fundamenteel omdat een goed dieet essentieel is voor de gezondheid van je spieren en huid.

Veel voedingsmiddelen stimuleren de aanmaak van oestrogeen in je lichaam. Dit zijn hormonen die de borstgroei en stevigheid bevorderen, vooral in hun ontwikkelingsperiode.

Een gezond dieet hoort aldus de volgende elementen te bevatten:

 • Fruit en groente, vooral peulvruchten en andere groene groenten
 • Noten
 • Wit vlees
 • Vis en schaaldieren
 • Volkoren granen
 • Zaden

2. IJsmassages

IJsmassages vormen een behandeling die erg populair aan het worden is over de hele wereld. Het is namelijk goed voor je huid en zet verjongingsproces in gang. Het masseren van je borstweefsel op deze manier bevordert de stevigheid van de huid. 

Hoe doe ik dit?

 • Neem een aantal ijsblokjes en masseer deze voorzichtig over je borsten.
 • Doe dit ongeveer twee minuten. Na het drogen kun je direct een bh aandoen.
 • Doe dit twee keer per dag voor een optimaal resultaat. 

3. Verbeter je postuur

Houding

Een goed postuur geeft niet alleen je figuur beter weer, het  helpt je ook strakkere en beter uitziende borsten te krijgen. Je lichaamshouding heef zowel tijdens rust als tijdens beweging een grote invloed op de gezondheid van je borsten, buik en rug.

Recht staan laat je langer lijken en vermindert de kans op blessures. Als dat nog niet genoeg is, helpt het bovendien voorkomen dat je borsten gaan hangen.

4. Lichamelijke beweging

 4. Sporten

Ondanks dat het moeilijk is voor veel mensen om eropuit te gaan en elke dag te sporten, is lichamelijke inspanning een van de beste manieren om je borsten strak en stevig te houden.

Sporten zorgt voor strakke en goed gevormde borsten. Daarnaast helpt het om spieren op te bouwen en dus ook om de maat op een natuurlijke wijze te vergroten.

Bovendien is het goed voor de bloedcirculatie, huid en gezondheid. Dit is de sleutel tot het voorkomen van striae en loshangende huid.

Het beste is om tijdens je oefeningen je borstspieren samen te trainen met je rug en armen. Hier hebben we een paar aanbevelingen:

 • Push-ups
 • Zwemmen
 • Krachtsport
 • Butterfly-borstoefening met gewichten

5. Eiwitmasker

Eiwit

Het regelmatig aanbrengen van een eiwitmasker kan helpen de elasticiteit en verslapping te verbeteren.

Daarnaast bevatten eiwitten essentiële voedingsstoffen die, wanneer zij opgenomen zijn, de slappe huid kunnen versterken.

Hoe maak ik het?

 • Breek een ei en breng het eiwit aan over je borsten.
 • Laat het 30 minuten zitten. Vervolgens kun je de huid met koud water wassen.

5. Drink meer water

Hydratatie is de belangrijkste factor om strakke borsten en de gezondheid van je lichaam en spieren te behouden. Het drinken van genoeg water is goed voor je hele lichaam. Het zorgt voor voldoende zuurstof in je cellen en stimuleert de circulatie.

Drink 6 tot 8 glazen per dag. Dit zal al een belangrijke toevoeging zijn aan je poging om je huid strak, cellulitevrij en ten slotte vrij van striae te houden.

Zoals je weet vergt het slechts een paar makkelijke en gezonde gewoonten om je borsten strak te houden. Maak deze gewoonten een onderdeel van je dagelijkse routine en geniet van alles wat ze voor je lichaam doen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.