Aloë vera en komkommer tegen rimpels en slappe huid

Twee ingrediënten die bekend zijn om hun verzorgende en helende eigenschappen voor de huid. Komkommer verhindert de schadelijke werking van vrije radicalen terwijl aloë vera de vorming van nieuw huidweefsel stimuleert.

Het verouderen van de huid, het ontstaan van rimpels en een slappe huid is een volkomen normaal verschijnsel met het verstrijken der jaren en hoort tot het natuurlijke verouderingsproces.

Wat we vaak niet beseffen, is dat onze moderne levensstijl dit verouderingsproces vaak versterkt en versnelt. De huid begint reeds op jonge leeftijd rimpels te vertonen en verliest in snel tempo aan stevigheid en een stralend uiterlijk.

Gelukkig komt de wetenschap steeds meer te weten over de oorzaken van een voortijdig verouderende huid en wordt er ook onderzoek gedaan naar de rol van planten en natuurlijke remedies om rimpels en het verslappen van de huid tegen te gaan. Ook kwam men tot de ontdekking dat er planten kunnen worden gebruikt die de kracht bezitten om huidcellen te vernieuwen.

Komkommer en gel van de aloëveraplant behoren tot deze twee krachtige geheimen van de natuur die in staat zijn onze huid te helen. Als je rondkijkt, zal je vast merken dat ze reeds geruime tijd gebruikt worden in commerciële huidverzorgingsproducten die beloven de huid strak en jong te houden en rimpels de laan uit te sturen.

En weet je, het is helemaal niet nodig deze dure crèmes en serums in huis te halen. Met deze twee eenvoudige ingrediënten kan je thuis zelf een verzorgende gel bereiden die je minder rimpels zal bezorgen en die je huid in topconditie zal houden! Lees verder in dit artikel en ontdek een eenvoudig recept voor een super huidverzorgingsproduct.

Wat zijn de voordelen van komkommer voor je huid?

Komkommer bestaat voor 97% uit water en is rijk aan heel wat nutriënten die een positieve invloed uitoefenen op onze gezondheid en de huid in het bijzonder.

Al jaren wordt komkommer aan heel wat schoonheidsmiddeltjes toegevoegd. Komkommer werkt namelijk verkwikkend en herstellend en is daarom een fantastische remedie om problemen zoals donkere kringen en wallen rondom de ogen met succes aan te pakken.

De grote hoeveelheid water en vitamine E in komkommer hydrateert, herstelt en beschermt de cellen van de huid tegen toxische invloeden van buitenaf.

Bovendien bevatten ze ook een hoge dosis antioxidanten die kunnen worden gebruikt om de vernietigende werking van vrije radicalen tegen te gaan. Dat zijn namelijk de boosdoeners die de huid vroegtijdig doen verouderen door de productie van collageen en elastine te doen dalen.

En dan is er tenslotte nog de samentrekkende werking van komkommer die zorgt voor een diepe reiniging van de huid, waardoor ook huidproblemen zoals overmatige talgproductie of acne kunnen vermeden worden.

Ontdek nog meer over de gezonde eigenschappen van komkommer in het artikel De waarheid over komkommer

Wat kan aloë vera doen voor je huid?

Aloë Vera

Aloë vera is hoogstwaarschijnlijk dé topper als het om het gebruik van natuurlijke ingrediënten in de schoonheidsindustrie gaat. Reeds jarenlang vormt het een hoofdbestanddeel van heel wat crèmes die de huid opnieuw in optimale conditie brengt.

De belangrijkste eigenschap van aloë vera is het vermogen om de poriën te doen samentrekken, waardoor een diepe reiniging van de huid plaatsvindt. Hierdoor krijgen de poriën de kans niet om te verstoppen, waardoor de huid er vaal en dof gaat uitzien.

Bovendien kan het gebruikt worden als een krachtige moisturizer die uitdroging voorkomt en helpt om de huid elastisch te houden.

Vroegtijdige veroudering van de huid wordt een halt toegeroepen, omdat de helende bestanddelen van aloë vera eveneens huidcellen kunnen vernieuwen en de productie van collageen en elastine stimuleren. Rimpels krijgen hierdoor veel minder kans om op de voorgrond te treden.

En wist je dat deze medicinale plant antibiotische eigenschappen bevat die helpen bij het genezen van littekens en die acne en puistjes verminderen?

Ontdek nog meer over deze wonderbaarlijke plant in het artikel 10 spectaculaire toepassingsmogelijkheden van aloë vera

Hoe maak je een gel van komkommer en aloë vera tegen een slappe huid?

Gel van Aloë Vera

Ga meteen aan de slag en maak zelf een spectaculaire gel op basis van komkommer en aloë vera om rimpels en een slappe huid te bestrijden. Het is een volledig natuurlijk schoonheidsmiddel, dat niet mag ontbreken in je badkamerkastje als je vroegtijdige veroudering van je huid wil tegengaan.

De gel is heel makkelijk klaar te maken en je kan deze helende remedie dagelijks gebruiken om je huid opnieuw die jonge en strakke uitstraling te bezorgen.

Wat heb je nodig voor deze gel?

  • 125 ml of een half glas gedistilleerd water
  • 50 gram of een halve komkommer, waarvan de zaadjes verwijderd zijn
  • Een half kopje aloëveragel
  • Eventueel een capsule vitamine E

Bereidingswijze

  • Mix het gedistilleerde water, de gel en de stukjes komkommer in een blender.
  • Laat alles goed mixen tot je een egale pasta hebt en voeg eventueel de vitamine E-capsule toe.
  • Giet alles over in een bak die je goed kan afsluiten en bewaar het in de koelkast.

Hoe gebruik je deze gel?

  • Was vóór het slapengaan je gezicht met een milde zeep.
  • Breng de gel aan met een zacht borsteltje en laat die gedurende de hele nacht inwerken om een optimaal resultaat te bereiken.
  • Spoel ’s ochtends je gezicht met lauw water.