Wie is de juiste partner voor mij?
Er zijn geen magische recepten in de liefde. We kunnen de persoon waar we verliefd op worden niet uitkiezen; het gebeurt gewoon. We moeten altijd een soort van balans en gezond verstand behouden. Hoe weet je wie de juiste partner is voor jou?
Onszelf kennen zal ons helpen om te begrijpen welke persoon ons gelukkig kan maken. We zullen het uitleggen!
Wat voor soort persoon kan me echt blij maken?
We moeten eerst logica en objectiviteit behouden. We kunnen niet ons hele leven spenderen om op ‘de juiste partner’ te wachten, de persoon waar we over dromen en die we als perfect zien.
De wereld is vol met onvolmaakte personen, die samen met elkaar eigenlijk perfecte personen zijn. Ze weten hoe ze hun eigen echte blijdschap kunnen creëren.
Het gaat dus niet over het zoeken van de perfecte persoon, maar juist over het vinden van iemand die onvolmaaktheden heeft die bij jou onvolmaaktheden passen. Iemand die je behoeften complimenteert en iemand wiens gebreken je kan aanvullen met jouw deugden.
Het is makkelijk om te begrijpen en het is een avontuur dat we allemaal verdienen te ervaren. Om samen te bouwen, te groeien en oud te worden om een unieke en speciale band te creëren. Maar laten we eens kijken welke ‘juiste partner’ er is voor ons.
1. Ben je introvert?
Ze zeggen dat personen die introvert zijn energieke persoonlijkheden nodig hebben. We denken vaak in ‘kop of munt’. Maar we moeten erg voorzichtig zijn met deze ideeën.
Als je een beetje introvert en verlegen bent, dan is de kans groot dat je je geïntimideerd zal voelen door een erg energiek, sociaal en uitdagend karakter. Dit zal niet goed voelen.
Het is het beste om een compromis te zoeken. Iemand die niet extreem extrovert is, maar je timide karakter in balans brengt, meer openheid biedt met respect en zonder terughoudendheid.
Misschien ook interessant:
Leer de kenmerken van een sterke persoonlijkheid kennen
2. Ben je een erg rusteloos, dynamisch en extrovert persoon?
In deze gevallen is het altijd goed om iemand te hebben die zich bij ons aansluit in deze dynamiek, hoe raar dit misschien ook lijkt.
Als je een type bent dat het fijn vindt om uit eten te gaan, met een groep vrienden om te gaan en duizenden dingen tegelijk wil doen, dan zullen problemen en argumenten ontstaan als je partner een passief iemand is, die liever thuis blijft.
Ons dagelijkse leven zal altijd makkelijker en comfortabel zijn als we samen zijn met iemand die dezelfde zorgen heeft. Iemand die het leuk vindt om plannen te maken en geen tegenzin laat zien met betrekking tot onze behoefte om dingen te doen.
3. Ben je een beetje onzeker?
Als je jezelf normaal gesproken ziet als een persoon die moeite heeft met het maken van beslissingen, iemand die vaak meer vragen dan antwoorden heeft en het een beetje moeilijk vindt om projecten op te starten of veranderingen door te voeren, dan is jouw juiste partner iemand die zelfverzekerd en nonchalant is.
Een volwassen persoon die zelfvertrouwen heeft, die nooit de extremen van trots en arrogantie bereikt en die niet probeert om andere te domineren.
Het zou goed zijn om de juiste partner te zoeken in iemand met een rustige en een soort van vaderlijke persoonlijkheid. Een persoon die graag bescherming en ondersteuning biedt, iemand die je kan helpen om je angsten t e overwinnen en je helpt om je zeker over jezelf te voelen en je zelfvertrouwen vergroot. Een volwassen en serieus persoon.
4. Ben je impulsief, een beetje controlerend en waardeer je je autonomie boven alles?
Er zijn veel vrouwen die bovenal zoeken naar een partner, zonder dat ze ‘vastzitten’. Dit lijkt misschien bijna onverenigbaar met het idee van een partner en een verbintenis, maar het is een realiteit die steeds vaker voorkomt.
Vrouwen houden ervan om te groeien in hun carrière, controle te hebben over dingen en zelf beslissingen te nemen en zijn erg zeker van zichzelf.
In deze gevallen past iemand met een vergelijkbaar karakter hier niet bij. Dit kan namelijk zorgen voor een intense, maar vluchtige r elatie, die geen stand zal houden. Twee persoonlijkheden die beide graag controle en autonomie willen hebben, blijven vaak niet lang bij elkaar als een stel.
Daarom is het ideaal om een partner te vinden die gemakkelijk en rustig is; een huismus die ons medeplichtigheid biedt en ons ondersteunt in al onze beslissingen. Iemand die onze dynamiek respecteert, onze inspiraties, iemand die in essentie handelbaar en simpel is.
De juiste partner die je gelukkig maakt is het belangrijkste
We weten dat alles wat we hierboven genoemd hebben niet zomaar beschikbaar is. Soms worden we verliefd op iemand die totaal anders is dan ons, iemand die niet in onze plannen past. Maar maak je geen zorgen, het maakt niet uit hoe anders ze zijn, want de volgende drie punten zijn het belangrijkste:
- Vind een persoon die in staat is om je te respecteren, naar je te luisteren en stel de zwaktes en sterktes van jullie beide vast, ook al heeft hij of zij een andere persoonlijkheid dan jij.
- Zoek een partner die je elke dag een reden geeft om te lachen. Iemand die ervoor zorgt dat je in de ochtend denkt: Ik wil niks meer dan dit, ik ben blij.
- Deel je leven samen met die partner, zodat hij of zij je een beter persoon maakt. Het zou iemand moeten zijn waar je mee kan leven en die moeilijkheden een makkelijk gevoel heeft. Een optimistisch iemand die je perfect complimenteert, wat zijn of haar karakter ook is.
Omdat je het verdiend.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Aron, A., Fisher, HE y Strong, G. (2006). Amor romántico. En AL Vangelisti & D. Perlman (Eds.), El manual de relaciones personales de Cambridge (p. 595-614). Prensa de la Universidad de Cambridge. https://doi.org/10.1017/CBO9780511606632.033
-
Beall, A. E., & Sternberg, R. J. (1995). The social construction of love. Journal of Social and Personal Relationships, 12(3), 417-438. https://psycnet.apa.org/doi/10.1177/0265407595123006
- Bianca P. Acevedo, Arthur Aron, Helen E. Fisher, Lucy L.Brown. (2012). Neural correlates of long-term intenso romantic love, Social Cognitive and Affective Neuroscience , Volume 7, Issue 2, February 2012, Pages 145-159, https: //doi.org/10.1093/scan/nsq092
- Brown, LL, Acevedo, B. y Fisher, HE (2013). Correlaciones neurales de cuatro dimensiones de temperamento amplio: prueba de predicciones para un nuevo constructo de personalidad. PLoS ONE, 8 (11), e78734. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0078734
-
Rinaldi, S. (1998). Love dynamics: The case of linear couples. Applied Mathematics and Computation, 95(2-3), 181-192. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0096300397100819
- Úrsula Nuber (1997). Elección de pareja: la felicidad se puede conseguir. https://www.yourlovecode.com/doc/psychologie_heute_es.pdf