Wat moet je eten bij hoofdpijn? Deze voedingsmiddelen kunnen helpen

Vele voedingsmiddelen werken eigenlijk even doeltreffend als medicatie. In dit artikel maak je kennis met een aantal voedingsmiddelen die je kunnen helpen om een eind te maken aan je vervelende hoofdpijn.
Wat moet je eten bij hoofdpijn? Deze voedingsmiddelen kunnen helpen

Laatste update: 09 november, 2018

Hoofdpijn treedt heel vaak op en kan erg pijnlijk zijn. Je kan de pijn verminderen en zo vermijden dat het jou dag verstoort. Maak kennis met de volgende voedingsmiddelen die je kunt eten bij hoofdpijn. Ze hebben de kracht om deze pijn te verzachten of te voorkomen.

Hoofdpijn heeft vele oorzaken die variëren van stress tot een slechte voedingsgewoonte. Mensen die pas gestopt zijn met roken of veel koffie drinken, zijn ook vatbaar voor hoofdpijn.

Het goede nieuws is dat je niet per se medicatie hoeft te nemen. Er zijn ook andere mogelijkheden. De bestanddelen in bepaalde voedingsmiddelen kunnen immers even goed werken. Lees verder en ontdek wat je kan eten bij hoofdpijn!

Wat moet je eten bij hoofdpijn?

Quinoa

Eet quinoa en verlicht je hoofdpijn

Hoofdpijn heeft meestal te maken met een laag magnesiumspiegel. Wanneer je magnesiumspiegel niet goed is, kan  je lichaam zijn werk niet goed doen.

Het gevolg kan zijn dat je zenuwen niet in staat zijn te ontspannen. Het is dus tijd dat je op zoek gaat naar voedingsmiddelen die veel magnesium bevatten. Quinoa is dan een geweldige keuze. Als je een eind probeert te maken aan hoofdpijn, vergeet dan niet om quinoa te eten!

Komkommer

Komkommer bestaat voor 95% uit water. Het is een perfecte groente om je lichaam te hydrateren. Komkommer bezit dus het vermogen om je hoofdpijn aanzienlijk te verbeteren als deze het gevolg is van uitdroging.

Watermeloen

Watermeloen helpt bij hoofdpijn

Watermeloen is nog een andere vrucht die veel water bevat. Het is dus een ideaal voedingsmiddel om uitdroging tegen te werken. Bovendien bevat het magnesium en calcium. Dankzij deze voedingsstoffen is watermeloen een geweldig middel wanneer je hoofdpijn hebt.

Aardappelen

Als je hoofdpijn hebt, zijn aardappelen een goede keuze. De reden is dat ze veel kalium bevatten. Deze stof kan je helpen om je hoofdpijn te verlichten en het ook voorkomen.

Je moet echter opletten. Friet is niet de beste keuze. Je kan ze bijvoorbeeld wel met de schil bakken. Op die manier neem je tot 400 mg kalium op per 100 gram.

Bananen

Eet bananen bij hoofdpijn

Net als aardappelen bevatten bananen grote hoeveelheden kalium en magnesium. Dit is een fantastische combinatie waardoor bananen in staat zijn om elke vorm van hoofdpijn te verlichten.

Ananas

Ananas eten bij hoofdpijn kan uitstekend helpen. Het is een fruitsoort dat een natuurlijk enzym bevat bekend als bromelaïne. Deze stof werkt als een geweldig natuurlijk ontstekingsremmend middel.

Muntthee

Muntthee kan helpen bij hoofdpijn

Muntthee heeft het effect dat het de bloedvaten verwijdt. Het zal dus helpen om de bloeddoorstroming te vertragen en je zenuwen onmiddellijk te ontspannen. Zelfs als je het niet drinkt, kan je er nog steeds van profiteren. Wrijf twee druppels etherische muntolie op je slapen en masseer dit zachtjes in. Dit zal de pijn verlichten en voor een helder hoofd zorgen.

Spinazie

Er zijn vele oorzaken van hoofdpijn. Hormonale veranderingen zijn één van die oorzaken. In spinazie vinden we riboflavine. Dit bestanddeel kan helpen om het evenwicht te herstellen. Het zal je dus wat verlichting van je hoofdpijn geven. De meest groene groenten zullen hetzelfde effect hebben als spinazie.

Amandelen

Het effect van amandelen bij hoofdpijn

Amandelen bevatten grote hoeveelheden salicylzuur. Dat maakt amandelen even of zelfs meer doeltreffend als aspirine. Ze zijn een uitstekend alternatief voor de mensen die zonder medicatie een eind willen maken aan hun hoofdpijn.

Vis

Vis bevat veel omega 3-vetzuren. Vooral zalm, tonijn en sardines bevatten grote hoeveelheden. Dankzij hun ontstekingsremmende eigenschappen zijn deze vissoorten nog een ander goed alternatief voor pijnstillers. Vis eten bij hoofdpijn is dus een goed idee!

Sla

Sla, een oud middeltje tegen hoofdpijn

In de Middeleeuwen gebruikte men sla als een natuurlijk kalmeringsmiddel. Men vergeleek de effecten met sla ook met die van opium. Sindsdien is sla eten normaal. We zijn zelfs vergeten dat sla deze geneeskrachtige effecten heeft. Als je hoofdpijn hebt, kan je door sla te eten de pijn wat verlichten.  Wellicht ook interessant voor jou

Vijf oorzaken van veel voorkomende hoofdpijnen
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Vijf oorzaken van veel voorkomende hoofdpijnen

Tegenwoordig is hoofdpijn één van de symptomen waarvoor de meeste mensen medische hulp zoeken. Ze reden zo vaak op en met zo'n intensiteit dat de m...  • Martínez-frías, M. L. (2012). Medidas preventivas. Alcohol.

  • Almendro Padilla, C. (2009). Técnicas de relajación. FMC Formacion Medica Continuada En Atencion Primaria. https://doi.org/10.1016/S1134-2072(09)70102-1

  • Waizel-Haiat, S., Waizel-Bucay, J., Antonio Magaña-Serrano, J., Campos-Bedoya, P., Eduardo San Esteban-Sosa, J., & Waizel Haiat, S. (2012). Cacao y chocolate: seducción y terapéutica. Anales Médicos.