Voorgoed stoppen met roken met deze supplementen

Om echt te kunnen stoppen met roken, is het belangrijk dat je ook echt wilt stoppen. Bach bloesems en zonnebloempitten zijn handig om je te helpen deze slechte gewoonte af te leren.
Voorgoed stoppen met roken met deze supplementen

Laatste update: 22 oktober, 2018

Hoe vaak heb je gezegd dat je wilt stoppen met roken? Misschien is het je gelukt om een tijdje van die sigaretten af te blijven, maar houd je het nooit echt lang vol. Wellicht is het juist het tegenovergestelde, en probeer je niet eens te stoppen met roken omdat het toch onmogelijk lijkt. Voorgoed stoppen met roken is echter wel mogelijk en wij geven je een aantal tips om het makkelijker te maken.

De middeltjes en supplementen in dit artikel zullen je niet alleen helpen om je gezondheid te verbeteren, maar ook je kwaliteit van leven.

Voorgoed stoppen met roken is mogelijk

Voorgoed stoppen met roken kan om allerlei verschillende redenen moeilijk zijn. Factoren die hieraan kunnen bijdragen zijn:

 • je woonsituatie
 • je omgeving
 • hoe lang je hebt gerookt
 • enzovoorts

Om succesvol te kunnen zijn, is het in eerste instantie vooral belangrijk dat je het ook echt wilt. Hiervoor kan het handig zijn om beter begrip te krijgen van de negatieve effecten die tabak kan hebben op je gezondheid.

Supplementen om te stoppen met roken

Vrouw die een appel eet

De appelbehandeling

Wanneer een roker appels eet, reageren zijn darmen op het mengsel van appelzuur en nicotine dat er ontstaat. Deze reactie is erg onaangenaam voor de roker, waardoor hij misschien wel helemaal geen appels meer wil eten.

Als hetzelfde individu echter meerdere appels per dag eet, kan het juist zijn dat zijn trek in een sigaret minder wordt. Bovendien is de appel ook zeer reinigend en helpt het om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Wij stellen daarom voor om een 15-daagse appelbehandeling te doen.

Hierbij is het de bedoeling dat je gedurende twee weken, ongeveer vier tot zes appels per dag eet. Je kunt ze in hun natuurlijke vorm eten, of ze verwerken in sappen, salades of smoothies. We raden aan om altijd voor biologisch fruit te kiezen, om ervoor te zorgen dat er geen pesticiden en andere giftige stoffen op zitten.

Zonnebloempitten

Schaal met zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn zeer voedzaam en rijk aan:

 • vitamines
 • mineralen
 • eiwitten
 • vezels
 • belangrijke vetzuren

Daarnaast kunnen ze je ook helpen om voorgoed te stoppen met roken. Deze pitjes produceren namelijk positieve effecten die vergelijkbaar zijn met die van tabak, maar dan zonder de ongezonde gevolgen of het risico op verslaving.

Ze brengen het zenuwstelsel in evenwicht en verminderen angst, stress en prikkelbaarheid. Dit komt doordat ze belangrijke vetzuren en B-vitamines bevatten. Zonnebloempitten zijn zelfs gunstig voor je lever en bijnieren. Ze zorgen ervoor dat je je vol energie voelt en dat je je beter staande kunt houden in stressvolle situaties.

Je kunt gepelde zonnebloempitten eten of ze lekker zelf pellen. Door ze zelf te pellen, wordt je verlangen naar een sigaret nog meer verminderd.

Zoethout

Zuigen of kauwen op zoethout is in verschillende culturen al lange tijd een gewoonte waar veel kinderen dol op zijn. Deze zoete medicinale plant kan echter ook nuttig zijn als je voorgoed wilt stoppen met roken. Je kunt dan namelijk profiteren van de regulerende en helende eigenschappen.

Zoethout helpt je, net als zonnebloempitten, om een slechte gewoonte te vervangen door een goede. Telkens als je hunkert naar een sigaret, kan een beetje zoethout je helpen om je nervositeit en verslaving te verminderen.

Mensen met hoge bloeddruk zouden echter geen zoethout moeten gebruiken omdat dit de situatie kan verergeren. Het wordt daarom alleen aanbevolen voor mensen met een lage of gemiddelde bloeddruk.

Bach bloesems

Bach bloesems

Voorgoed stoppen met roken kan ook met behulp van Bach bloesems. Bach bloesems zijn natuurlijke essenties die afkomstig zijn van verschillende planten. Ze hebben subtiele en stimulerende eigenschappen die helpen om emotionele, psychologische en zenuwaandoeningen in balans te brengen zonder het risico op verslaving.

Dit kunnen daarom zeer nuttige supplementen zijn om te stoppen met roken zonder last te krijgen van angst, nervositeit of prikkelbaarheid.

De beste Bach bloesemsupplementen om te stoppen met roken zijn:

 • Reuzenbalsemien: deze bloem helpt om je angst te verminderen als je van slag bent. Bovendien maakt het het makkelijker voor je om je doel om te stoppen niet op te geven.
 • Prunus cerasifera, of kerspruim: deze essentie helpt je om weer controle te krijgen over situaties waar je misschien moeilijk mee om kunt gaan.
 • Walnoot: walnoot is de beste manier om je rustig aan te passen aan een verandering of een nieuwe situatie waar je misschien niet op bent voorbereid.
 • Lariks: dit geeft je het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om je doelen te bereiken en van niets of niemand afhankelijk te zijn. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.