Stoppen met roken met deze planten en vruchten

Stoppen met roken is vaak een hele opgave. Gelukkig kan de natuur je soms een handje helpen.
Stoppen met roken met deze planten en vruchten
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Geschreven en geverifieerd door de arts Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Laatste update: 12 februari, 2019

Stoppen met roken is niet eenvoudig. Niemand kan het binnen een dag doen en het zal zeker niet lukken als je niet genoeg wilskracht hebt. We zijn ons er allemaal zeer goed van bewust dat dit soort wonderen niet bestaan en dat er nog geen effectief middel bestaat waardoor je nooit meer naar tabak verlangt en ervoor zorgt dat er geen ontwenningsverschijnselen ontstaan.

Wat we wel weten is dat roken slecht voor je is. Roken is dodelijk. Er zijn echter miljoenen en miljoenen mensen die doorgaan met deze ongezonde gewoonte waardoor hun leven aan een zijden draadje hangt, tot en met de dag waarop ze het niet verwachten en het eerste probleem zich voordoet, de eerste ziekte.

Planten en vruchten die je kunnen helpen

Vandaag willen we het in ons blog hebben over de beste geneeskrachtige planten en vruchten die je kunnen helpen met het proces van het stoppen met roken. Onthoud echter altijd dat de beste bondgenoot om je te helpen stoppen met roken je eigen wilskracht is.

1. Passiebloem om ontwenningsverschijnselen te helpen bestrijden

Passiebloem

We hebben de vele voordelen van passiebloem al eerder genoemd. Je weet al dat je het kunt vinden in veel natuurlijke reformwinkels en dat het geweldig is om nervositeit te verlichten en angst te bestrijden.

Er wordt vaak gezegd dat passiebloem de beste medicinale plant is om ontwenningsverschijnselen te verlichten. Het zorgt er niet voor dat het gegarandeerd lukt om te stoppen met roken, maar het helpt je als je probeert te stoppen en daardoor angst, nervositeit, humeurigheid, slapeloosheid en wanhoop ervaart. Het fungeert als een bemiddelaar, een goede facilitator.

Hoe kun je passiebloem gebruiken?

 • Je kunt passiebloem in natuurwinkels vinden en het is verkrijgbaar in capsules, pillen, vloeibaar en ook in de vorm van thee voor infusies.
 • Het Medisch Centrum van de Universiteit van Maryland (Verenigde Staten) vertelt ons dat, om ontwenningsverschijnselen bij volwassenen te bestrijden, je tussen de 15 en 30 druppels drie keer per dag in dient te nemen.
 • Als je een infusie wilt maken, heb je slechts 20 gram gedroogde passiebloem nodig, die je kookt in een kopje water (200 ml).

2. Zoethout, een psychologische bondgenoot om te stoppen met roken

Zoethout

Zoethout bevat glycyrrizinezuur, dat het belangrijkste ingrediënt is en dat ook het meest helpt bij een poging om te stoppen met roken. Dit is verder wat drop de unieke sterke smaak geeft, wat keelontstekingen kan genezen en zelfs de lever kan helpen beschermen. Door deze stimulerende natuurlijke beschermer is het ook mogelijk om de angst die ontstaat bij het stoppen met roken te verminderen.

Het is een psychologische bondgenoot die de behoefte om te roken kan verminderen. Verder is het een goede zoetstof, een natuurlijke ontstekingsremmer, een pijnstiller en een bondgenoot om onze maag te beschermen. Het is echter niet geschikt voor mensen met diabetes of hoge bloeddruk.

Hoe kun je zoethout gebruiken?

De beste manier om de voordelen van zoethout te gebruiken bij het stoppen met roken, is door het te gebruiken als een infusie. Je kunt hiervoor het volgende doen:

Ingrediënten

 • 5 gram van een droge zoethoutwortel
 • 3 kopjes water (600 ml)

Instructies

Het is heel makkelijk.

 • Het eerste wat je moet doen is het water aan de kook brengen en de 5 gram droge zoethoutwortel toevoegen.
 • Het beste is om een ​​koperen pot te gebruiken, omdat dit materiaal helpt om de belangrijkste actieve eigenschappen van de zoethoutwortel te verbeteren.
 • Zodra het klaar is, laat je het tien minuten trekken en dan giet je het in een glazen pot.
 • Je moet hier vervolgens drie kopjes per dag van drinken, na elke maaltijd.
 • Je kunt het heet, warm of zelfs koud drinken – wat je maar wilt.

3. Infusie van gember en citroen om de verslaving te bestrijden

Infusie met Gember en Citroen

Gember is een prachtige geneeskrachtige wortel, die in staat is de drang om te roken te verminderen. In aanvulling daarop is het een natuurlijk ontspannend middel, een ontstekingsremmer en antibioticum. Het heeft dezelfde kwaliteiten als zoethout om te helpen een einde maken aan de afhankelijkheid van nicotine.

Boven dit alles vind je de zure en sterke smaak waarschijnlijk zeer interessant, dus het is ook zeer gunstig om het te mengen met wat natuurlijke sappen. De sensatie zal nog intenser zijn en zal fungeren als een krachtige, natuurlijke antioxidant. Kijk hieronder hoe je het kunt bereiden.

Ingrediënten

 • 60 gram geraspte gemberwortel
 • Het sap van ½ citroen
 • 3 kopjes water (600 ml)

Instructies

 • Je hoeft alleen het water aan de kook te brengen en een beetje gemberwortel toe te voegen.
 • Laat het tenminste twintig minuten koken, haal het vervolgens van het vuur en laat het nog eens tien minuten trekken. De volgende stap? Voeg daarna het sap van een halve citroen toe.
 • Je moet vervolgens de eerste kop drinken op een lege maag en de andere twee koppen na elke maaltijd. Je voelt je vast geweldig.

4. Nonisap om de verslaving te bestrijden

Noni

Ken jij de vrucht noni? Het wordt ook wel Indiase moerbei genoemd. Het heeft een zeer aangename smaak en biedt een groot aantal voordelen voor onze gezondheid.

Een paar voorbeelden?

 • Noni is ideaal voor de behandeling van ontstekingen en helpt ook bij het verminderen van hoest en pijn bij artritis.
 • Verder kan het je ook helpen bij het stoppen met roken.

We zullen uitleggen hoe het moet worden genomen.

ingrediënten

 • ½ noni
 • Een glas water (200 ml)
 • Een eetlepel honing (20 gram)

Instructies

 • Je moet dit sap elke ochtend drinken, vlak na het opstaan.
 • Op deze manier zul je het verlangen naar de eerste sigaret ‘s ochtends meteen bestrijden.
 • Je hoeft enkel het nonifruit samen met water in de blender te doen en dit vervolgens tot een glad sap te mengen.
 • Daarna kun je het zoeten met een eetlepel honing. Je zult het geweldig vinden.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.