Natuurlijke huismiddelen voor het stoppen met roken

Zoethout helpt om de onrust die veroorzaakt wordt door tabak te bestrijden, aangezien het de gewoonte van een sigaret vasthouden imiteert en ons dus psychologisch helpt om met de drang om te roken om te gaan en ons lichaam te ontgiften.
Natuurlijke huismiddelen voor het stoppen met roken

Laatste update: 14 december, 2018

Iedereen die rookt weet hoe moeilijk het is om te stoppen met roken, want ook al hebben ze de intentie om dit te doen, toch veroorzaakt deze gewoonte een sterke verslaving die erg moeilijk om te bestrijden is.

Vandaag de dag zijn er duizenden mensen wereldwijd die op zoek zijn naar een manier om te stoppen met roken en hun kwaliteit van leven te bevorderen.

Het roken van sigaretten veroorzaakt ernstige gezondheidsproblemen, aangezien het de primaire oorzaak is van long-, mond-, keel- en slokdarmkanker. Het kan onder andere ook schade veroorzaken aan de blaas, nieren, lever en het cardiovasculaire systeem.

Al deze problemen worden veroorzaakt door de impact die de samenstelling van de sigaret op onze gezondheid heeft. Bepaalde onderzoeken hebben ontdekt dat deze giftige stoffen de rokers, maar ook de personen rondom hen die de rook inademen, beïnvloeden.

Personen die willen stoppen met roken zijn vaak bang voor de ontwenningsverschijnselen die vaak naar voren komen wanneer men niet meer rookt. Alhoewel dit iets is wat deze personen keer op keer weer zullen voelen, kunnen ze er binnen maximaal twee maanden vanaf zijn.

Uiteraard hangt elk geval af van de psychologische afhankelijkheid van elke persoon. Ben je nog steeds niet gestopt met roken? Neem een kijkje naar de onderstaande huismiddelen die je helpen met het stoppen met roken van sigaretten als je het moeilijk vindt om geen sigaret meer aan te raken.

Natuurlijke huismiddelen voor het stoppen met roken: zoethout

We raden aan om op een zoethoutstokje te zuigen als je de drang krijgt om te roken. Dit is geweldig, omdat het de gewoonte van het vasthouden van een sigaret imiteert. Het heeft ook eigenschappen die helpen om het lichaam te ontgiften en ook een afkeer voor tabak veroorzaken.

Zonnebloem

Zonnebloemzaadjes

Zonnebloemzaadjes zijn geweldig voor het bestrijden van de gedwongen behoefte om te roken tijdens de symptomen van ontwenningsverschijnselen. Je kan het beste de zaadjes rauw eten, maar je kan ze ook toevoegen aan andere recepten.

Kamille

Kamille-infusies zijn erg goed wanneer je aan het stoppen bent met roken. Om het te maken hoef je alleen maar een theelepel kamillebloemen toe te voegen aan een kopje kokend water. Even laten trekken en twee keer per dag drinken.

Valeriaan

Valeriaan

Dankzij de kalmerende eigenschappen helpt valeriaan om de drang en prikkelbaarheid van rokers te verminderen, omdat het je helpt ontspannen en sneller in slaap te vallen. Je kan het als capsules of een infusie consumeren. Om het laatste te maken hoef je alleen maar 15 gram van de wortel van de plant in water te doen en het een nacht laten trekken.

Dit artikel is misschien ook interessant:
Leer te ontspannen vóór je gaat slapen

Fruit- en groentesappen

Het eten van fruit en groenten helpt niet alleen om de behoefte om te roken onder controle te houden, maar ze zijn ook een enorme bondgenoot voor de reinigende organen in je lichaam.

Dit zijn degene die werken om vrije radicalen te bestrijden en die de meeste gifstoffen elimineren die ophopen in je lichaam door deze verschrikkelijke gewoonte. Je kan fruitsappen met appels en druiven maken en ze aanvullen met groenten zoals wortels, selderij, ui, spinazie etc.

Gember

Gemberwortel

Een erg effectieve remedie om de behoefte om te roken onder controle te houden, is kauwen op een stukje gemberwortel. Vanwege de pittige smaak is het voor de meeste mensen waarschijnlijk niet echt aangenaam. Onthoud echter dat het erg effectief is.

Geneesmiddel met knoflook

Knoflook is een erg gezond voedingsmiddel, dat kan helpen om je lichaam te ontgiften. Tegelijkertijd helpt het om die slechte gewoonte om te roken te bestrijden. Het ‘knoflookgeneesmiddel’ bestaat uit het eten van twee rauwe teentjes knoflook op een lege maag, dan twee teentjes en een kopje citroensap voor de lunch en nog twee teentjes voor het avondeten.

Deze behandeling is geweldig, maar is niet geschikt voor personen met een lage bloeddruk of degenen die antistollingsmedicijnen innemen.

Haver

Haver

Haverwater heeft eigenschappen die op veel manieren goed voor je zijn. Dit geldt vooral op het gebied van het reinigen van het lichaam en het verzorgen van je gezondheid. Deze remedie wordt ook gebruikt voor gewichtsverlies en is geweldig voor het bestrijden van vrije radicalen en het elimineren van stoffen die ophopen in het lichaam door het roken van sigaretten.

Om het te maken meng je twee eetlepels gemalen haver in een kopje water. Dit kook je vervolgens en eet je na je maaltijden. Het kan daarnaast ook helpen om ontwenningsverschijnselen onder controle te houdenOok interessant voor jou

Hoe kan je succesvol stoppen met roken? Gebruik deze strategieën
Gezonder LevenRead it in Gezonder Leven
Hoe kan je succesvol stoppen met roken? Gebruik deze strategieën

We stellen een aanzienlijke stijging vast van het tabaksgebruik bij vrouwen en mensen jonger dan 18 jaar oud. Hoe kan je succesvol stoppen met roken?