Verminder angst met deze huismiddelen

Angst komt meestal plotseling opzetten zonder waarschuwing, waardoor je hartslag omhoog gaat en je last krijgt van onder andere koud zweet, trillingen, buikpijn, duizeligheid en misselijkheid.

In dit artikel willen we graag enkele specifieke oplossingen bespreken om met behulp van natuurlijke middelen angst te verminderen. Deze middelen zullen helpen ervoor te zorgen dat je je emotionele en mentale balans weer terugkrijgt.

Wat is angst?

Voordat we ons richten op de middelen die kunnen helpen angst te verminderen, is het belangrijk te vermelden dat deze middelen alleen werken op momenten dat je last hebt van een angstaanval. Als je last hebt van chronische angst en je hier van af wilt komen, is het van belang dat je diepere emotionele problemen overweegt en de hulp inschakelt van een psycholoog.

Bewuste ademhaling

Ademen speelt een belangrijke rol bij het balanceren van je zenuwstelsel. Over het algemeen stoppen mensen wanneer ze in een stressvolle situatie verkeren met ademen of ademen ze maar weinig, net genoeg om in leven te blijven.

Daarom is het belangrijk om wanneer je last hebt van angst even te gaan zitten of liggen, je ogen dicht te doen en je te concentreren op je ademhaling. Je adem zou eerst voelbaar moeten zijn in je onderbuik en dan in je borst en wanneer je uitademt zou je adem eerst voelbaar moeten zijn in je borst en dan in je onderbuik.

Na een paar minuten bewust te ademen zou je al een grote verbetering moeten voelen.

Yogapositie

Neem een bad met magnesium

Water is vaak een hoofdonderdeel van enkele eenvoudige en goedkope huismiddelen. Om je angst op een aangename manier te verlichten raden we aan om een bad te nemen, waardoor je gelijk zult ontspannen.

Door magnesium aan het water toe te voegen wordt dit ook een goede manier om slapeloosheid, zenuwachtigheid, geïrriteerdheid, pijn en ontstekingen tegen te gaan. Ook is dit middel erg handig wanneer je last hebt van stress.

Om dit middel te gebruiken hebt je slechts 100 gram magnesiumsulfaat nodig en een beetje van je favoriete essentiële olie om de ervaring nog ontspannender te maken. Natuurlijke geuren hebben ook direct invloed op je humeur en vooral citrusvruchten hebben een sterke invloed op het zenuwstelsel.

Voeg deze ingrediënten toe aan een heet bad. Je kunt ongeveer 20 à 30 minuten badderen, maar wij raden altijd aan om na het badderen even onder de koude douche te gaan.

Ontspannend Bad

Passiebloemthee

Onderschat nooit de kracht die planten hebben om je gevoel van welzijn te herstellen. Je kunt zelfs meerdere kruidenbehandelingen met elkaar combineren terwijl je een thee drinkt gemaakt van passiebloem. Passiebloem is een kruid dat bekend staat om zijn vermogen om nervositeit en de daaraan gerelateerde symptomen als hartkloppingen, tremoren, spierspasmen etc. te verminderen.

Bloemenbehandeling voor noodgevallen

Deze remedie staat ook wel bekend als Bachbloesem. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van bloesemessenties om de gevoelens te kalmeren in stressvolle situaties. De Bachbloesem-remedie zorgt ervoor dat je controle krijgt over de situatie, je geconcentreerd blijft en stelt je in staat om op een rustige manier te handelen, zonder impuls om je lichaam weer in balans te brengen.

De Engelse Bachbloesem-remedies worden soms ook wel ‘rescue’ genoemd en sommige fabrikanten hebben ook wel ‘emergency remedy’ in de naam.

Het is beter om deze remedie niet gedurende lange periodes achtereenvolgend in te nemen. De voordelen van deze remedie liggen voornamelijk in het vermogen om Bachbloesem te gebruiken in bepaalde gevallen. Bachbloesem vertoont echter geen bijwerkingen en gaat goed samen met andere medicijnen. Zelfs kinderen en zwangere vrouwen kunnen deze remedie gebruiken. Er zitten echt bijna geen risico’s aan verbonden.

Voeg op momenten wanneer je je nerveus of angstig voelt gewoon een paar druppels Bachbloesem toe aan een glas water en drink dit langzaam op in een paar minuten. Drink alleen zoveel als nodig tot je je weer beter begint te voelen.

Klei voor de onderbuik

Wat is het verband tussen het zenuwstelsel en het spijsverteringssysteem? Meerdere voedingsdeskundigen en therapeuten wijzen er op dat een slechte spijsvertering invloed kan hebben op je gemoedstoestand, zelfs zo erg dat het hevige aanvallen van angst of geïrriteerdheid kan veroorzaken.

Als je vermoedt dat je angst wordt veroorzaakt doordat je spijsverteringssysteem niet in balans is, dan kun je gebruik maken van een erg oude remedie die een kalmerende werking heeft en ervoor zal zorgen dat je snel ontspannen raakt.

Het enige dat je hoeft te doen is een kompres te maken van rode klei en dit aanbrengen op de onderbuik en minstens een half uur laten zitten. Je kunt het kompres ook de hele nacht laten zitten. Bedek de klei met een handdoek om ervoor te zorgen dat de klei warm blijft. Verwijder de klei  door een warme douche te nemen.

Bekijk Ook