Waarom detoxdrankjes goed zijn om gewicht te verliezen

Wat is dat toch met detoxdrankjes? Wanneer je fruit en groente toevoegt aan je detoxdrankje, voeg je ontelbare hoeveelheden vitaminen en mineralen toe die je lichaam een energieboost zullen geven.
Waarom detoxdrankjes goed zijn om gewicht te verliezen

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

De laatste tijd is in vorm zijn en het hebben van een gezonde levensstijl een wereldwijde trend. Veel mensen zeggen ‘ja’ tegen een gezondere levensstijl en leren daarnaast meer aandacht te besteden aan de zorg voor hun lichaam. Blijf weg van overmaat en geniet van je dagelijkse sportroutine en als het aan ons ligt detoxdrankjes.

Helaas is dat niet altijd makkelijk. Elke dag komen er immers nieuwe producten op de markt: een nieuw eiwitpoeder, sapjes of die ene pil die belooft jou te helpen dat gewicht te bereiken waar je altijd van gedroomd hebt.

Wat heb je echt nodig?

Maar zijn deze echt nodig of alleen een toevoeging? De waarheid is, dat ondanks dat ze misschien helpen, je geen geld hoeft uit te geven aan dure gewichtsreducerende drankjes.

Eigenlijk is onze aanbeveling dat je onze detoxdrankjes eerst probeert. Hieronder vertellen we je meer over de voordelen van detoxdrankjes. Wij zijn er zeker van dat je niet eens overtuigd hoeft te worden om hiermee te beginnen!

1. Ze zijn volledig natuurlijk

Groentesap

Beslissen om een gezonde levensstijl aan te nemen, betekent zo ver mogelijk vandaan blijven van bewerkt voedsel.

De detoxdrankjes zijn zelf gemaakt en bevatten fruit en groentenJe kan er zeker van zijn dat ze vrij zijn van chemicaliën en zoetmakers. 

Veel producten, zoals die magische pillen die beloven dat je gewicht zal verliezen, gebruiken extracten van gelijkwaardige ingrediënten, maar ze verliezen de meeste van hun voedingsstoffen.

Als je daarnaast gewend bent aan bewerkte drankjes, is dit een goede manier om deze te vervangen voor een gezondere optie. Op deze manier kom je tegemoet aan je hunkering naar zoet zonder te veel calorieën binnen te krijgen.

2. Ze versnellen je stofwisseling, zelfs als je niet aan het sporten bent

Detoxdrankjes werken als een natuurlijke vochtafdrijver. Ze helpen je lichaam te reinigen en ontdoen van afvalstoffen die niet goed voor je zijn. 

Afhankelijk van de ingrediënten die je kiest, zal je verschillende voordelen eruit halen. Sommige van de problemen die detoxdrankjes tegengaan zijn:

  • Te veel aan natrium
  • Vochtophoping
  • Teveel aan calorieën

Het resultaat is dat je je veel energieker voelt dan ooit tevoren. Dat komt omdat wanneer je genoeg groente en fruit eet, je alle kracht krijgt die je nodig hebt om de dag door te komen.

Detoxdranjes zijn ook vochtafdrijvend

Een ander voordeel van detoxdrankjes is dat ze, omdat ze vochtafdrijvend zijn, helpen om sneller gewicht te verliezen, zonder dat je de hele dag in de sportschool hoeft te zwoegen.

Onthoud dat een snellere stofwisseling niet betekent dat je kan eten wat je wilt. De waarheid is dat het in combinatie met een gezond dieet makkelijker is het lichaam te krijgen dat je graag wilt hebben.

3. Ze helpen je korte metten maken met spijsverteringsproblemen

Buikpijn

Heb je vaak last van spijsverteringsproblemen? De meest voorkomende problemen zijn:

Detoxdrankjes kunnen een geweldige oplossing zijn voor een van deze bovenstaande problemen. Als je niet goed eet, kunnen detoxdrankjes je de nodige voedingsstoffen en vezels geven om je spijsvertering goed te laten werken.

  • Ideaal is om acht glazen water per dag te drinken, naast deze drankjes. 

4. Ze werken bevorderlijk voor je lever en dikke darm

Wanneer je bezig bent met gewicht verliezen, moet je altijd je lever en dikke darm in gedachten houden. De reden is dat deze organen ons het meest benadelen wanneer je veel vet, alcohol, cafeïne en bewerkt voedsel tot je neemt.

Waarom zijn deze organen zo belangrijk? Omdat je dikke darm de leiding heeft over het beheer van vocht en de voedingsmiddelen die je eet.

Je lever is verantwoordelijk voor het filteren van gifstoffen uit je bloed en het drinken dat je tot je neemt. Als aanvulling daarop helpen de sapjes dit af te breken.

Goed voor lever en dikke darm

Detoxdrankjes zijn extreem goed voor deze twee organen, omdat ze veel voedingsstoffen bevatten ontgiften ze natuurlijk en snel beide organen.

  • Wij raden je aan om deze drankjes ten minste één keer per maand te nemen.

Op deze manier ben je er ook zeker van dat je de gifstoffen uit je lichaam verwijderen en voorkom je serieuze problemen met deze organen.

Lees ook dit artikel:
Tien eenvoudige manieren om je lever te ondersteunen

Neem niet te veel detoxdrankjes

De voordelen van detoxdrankjes zijn opvallend, maar onthoud dat het nooit goed is om te extreem te doen.

Het beste wat je kan doen, is een uitgebalanceerd dieet kiezen en dit aanvullen met het gebruik van deze sapjes om je gezondheid te verbeteren. Denk echter niet dat ze een magische oplossing zijn om gewicht te verliezen.

Ook is het goed om te variëren met detoxdrankjes. Onthoud dat je kan kiezen tussen allerlei verschillende soorten thee en groentesapjes, dus maak elke keer een andere keuze.

Het voorkomt dat je verveeld raakt met dezelfde smaken en het zal makkelijker zijn om dit toe te voegen aan je levensstijl.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.