Voedingsmiddelen die urinezuur bestrijden

Het is belangrijk om voedingsmiddelen te consumeren die de productie van urinezuur verminderen en er ook voor zorgen dat je dieet vrij is van voedingsmiddelen die het juist verergeren.

Heb je een verhoogd urinezuurniveau? Doen je gewrichten zeer en raken ze ontstoken? Naast het opvolgen van het advies van je dokter en je regelmatig te laten controleren, raden we ook aan op je dieet aan te passen. Wil je weten welke voedingsmiddelen kunnen helpen om urinezuur te bestrijden? Lees dan zeker verder!

Groenten die urinezuur verminderen

Benen

We weten dat het vaak lastig is om gezond te eten. Soms geven we toe aan gezondheids- en voedselgewoontes die het lastig maken om ons goed te voelen. Maar waarom vormt urinezuur in onze lichamen? Je zou moeten onthouden dat je lichaam voedingsmiddelen kan synthetiseren in urinezuur, zoals samengestelde voedingsmiddelen, ansjovis, vlees, levervlees en zelfs suikerdrankjes zoals frisdranken. Deze voedingsmiddelen kristalliseren en vormen een soort kristallen in je lichaam die vrijgelaten worden door de nieren in je bloed en terechtkomen in je bloedvaten, waar ze ontstekingen en de bijbehorende pijn veroorzaken.

Een typisch kenmerk van een hoge hoeveelheid urinezuur is de ontsteking van de grote teen, de handen en de knieën. Je kan mogelijk een beetje pijn van een ontsteking verdragen, maar vaak wordt de pijn erger. Je zou altijd het advies van je dokter op moeten volgen en trouw de medicijnen in moeten nemen die aangeraden worden. In de gaten houden wat je consumeert kan ook helpen om de symptomen te verlichten. Waarom probeer je het niet? Voeg een aantal van de volgende voedingsmiddelen toe aan je dagelijkse consumptie en bekijk de resultaten.

1. Artisjokken

Artisjok

Artisjok is mogelijk de beste groente om te helpen urinezuur te verminderen. Het geheim zit in de diuretische karakteristieken van de groente, die je lichaam helpen om giftige stoffen te elimineren en het vasthouden van vloeistoffen voorkomt. Daarnaast bevat artisjok een hoop mineralen, vitaminen en antioxidanten. Ze zijn rijk aan vezels, proteïnen en vetzuren.

Probeer artisjokken te koken in een heerlijke soep om ze te bereiden voor de beste gezondheidsvoordelen. Serveer het met een scheutje olijfolie en appelazijn.

2. Uien

Uiensoep

Zorg er zeker voor dat je uien toevoegt aan je dagelijkse dieet. Uien waren erg populair bij onze voorouders om te helpen bij het genezen en onder controle houden van verscheidene ziektes. Uien zijn geweldig voor het verminderen van de hoeveelheid urinezuur in het bloed, waarbij ook de hyperglycemiewaarden verminderd worden. Daarnaast helpen ze ook om triglyceriden te verminderen.

Heb je geen idee hoe ze moet bereiden voor de beste resultaten? Schil en snijd twee middelgrote uien en kook ze. Haal ze van het vuur wanneer ze doorzichtig zijn. Giet het af en zet het water aan de kant, zodat je dit later met citroensap kan drinken. Probeer het gedurende de dag te drinken.

3. Pompoen

Pompoen

Wat vind je van pompoen? Het is niet alleen lekker, maar ook nog gezond voor je. Pompoen bevat krachtige diuretische eigenschappen die je kunnen helpen om urinezuur te elimineren, dankzij de productie van urine. Dat houdt in dat je lichaam zichzelf zal ontdoen van schadelijke gifstoffen. Probeer ze op dezelfde manier te bereiden als de eerdergenoemde groenten. En vergeet de zaadjes niet. Geroosterd zijn ze een geweldige snack en bevatten ze dezelfde urinezuurbestrijdende eigenschappen.

4. Selderij

Sap van Selderij

Je wist vast niet dat selderij een aantal krachtige gezondheidsvoordelen heeft. Deze lekkere groente is perfect voor elk soort recept en fungeert als een bloedreiniger, waardoor je urinezuur natuurlijk kan verminderen en elimineren. Het zuivert niet alleen je bloed, maar kan ook fungeren als een ontgifter om je te helpen gewicht te verliezen. Probeer ze eens in water te koken om van de meeste voordelen te genieten.

5. Wortels

Wortelsap

Wortels zijn nog een geweldige bondgenoot voor de personen die proberen hun urinezuurproductie onder controle te houden. Ze kunnen elk recept heerlijk maken en wortels werken in je lichaam om de kristallen die ophopen in je lichaam en urinezuur vormen te elimineren. Je kan ze consumeren in de vorm van een natuurlijk sap. Probeer ze eens te combineren met rode bieten in een sapcentrifuge of blender.

Dingen die je zou moeten onthouden:

Je zou ook moeten onthouden dat hertenvlees, samengestelde voedingsmiddelen, bier, ansjovis, sardientjes en ander zeevoedsel je urinezuurproductie vergroten. Zorg ervoor dat je dagelijks beweegt en je zal het verschil beginnen te merken. Je zou altijd de aanbevelingen van je dokter op moeten volgen en bevorderlijke voedingsmiddelen toe moeten voegen aan je dieet, zoals kersen en citrusvruchten als grapefruit. Ze zijn rijk aan vitamine C, wat een geweldig element is om urinezuur te bestrijden.

Bekijk Ook