Een vochtinbrengende handcrème van cacaoboter en vitamine E

Deze vochtinbrengende handcrème van  cacaoboter en vitamine E helpt je om je handen op natuurlijke wijze te hydrateren, zonder het risico te lopen op vervaagde chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je huid.
Een vochtinbrengende handcrème van cacaoboter en vitamine E

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het hydrateren van je huid met een crème van cacaoboter en vitamine E is een eenvoudige en een gezonde gewoonte. Het helpt je immers om de negatieve effecten van blootstelling aan stof, schoonmaakmiddelen en de omgeving tegen te gaan.

Het is gemakkelijk om het te negeren. De huid van je handen verliest echter gemakkelijk zijn natuurlijke hydratatie met het verstrijken van de tijd. Dit maakt de huid vatbaar voor verwondingen en voor tekenen van veroudering. Je huid wordt blootgesteld aan de zonnestralen en gifstoffen. Hierdoor kan hij lelijke vlekken en onvolkomenheden gaan vertonen.

Gelukkig zijn er 100% natuurlijke remedies die kunnen helpen, bijvoorbeeld een zelfgemaakte handcrème van cacaoboter en vitamine E. Deze remedies helpen je huid te hydrateren en regenereren door het een boost van voedingsstoffen en andere voordelen te geven.

In dit artikel willen we een zelfgemaakte crème om je handen te hydrateren met cacaoboter en vitamine E introduceren. Dit is ideaal om je te beschermen tegen uitdroging en vrije radicalen. Je zult het fantastisch vinden!

Een heerlijke hydraterende crème van cacaoboter en vitamine E

Een heerlijke hydraterende crème van cacaoboter en vitamine E

Allereerst maakt de combinatie van cacao en vitamine E een crème met hydraterende en herstellende eigenschappen. Over het algemeen zorgt het regelmatig aanbrengen ervan dat de droge huid van je handen er beter uit gaan zien.

In tegenstelling tot commerciële crèmes bevat het geen agressieve chemicaliën. Het veroorzaakt ook geen negatieve bijwerkingen nadat het is aangebracht op je huid.

In plaats daarvan bevorderen de antioxidanten de cellulaire regeneratie. Bovendien verminderen ze de negatieve effecten die worden veroorzaakt door de zon en gifstoffen.

De voordelen van cacaoboter

Cacaoboter is in de cosmetische industrie bekend om zijn veelzijdigheid en hydraterende werking. Het is een natuurlijk product dat de droge en gevoelige huid revitaliseert.

Cacaoboter:

 • Bevat grote hoeveelheden vetzuren, vitamine E en eiwitten. Na opname helpen deze om het natuurlijke vochtgehalte van je huid te behouden terwijl je huidcellen zichzelf herstellen.
 • Beschikt over een hydraterend effect dat de schade tegengaat die veroorzaakt wordt door UV-stralen. Bovendien bestrijdt het de invloeden van chemische reinigingsproducten. Daardoor blijven je handen zacht en soepel.
 • Heeft genezende en ontstekingsremmende eigenschappen. Over het algemeen zijn deze geweldig voor het bevorderen van huidgenezing bij oppervlakkige verwondingen of brandwonden.
 • Bevat antioxidanten en essentiële mineralen. Deze helpen de negatieve effecten van vrije radicalen te remmen. Als gevolg daarvan vermindert het het ontstaan van donkere vlekken en voorkomt het dat de huid slapper en losser wordt.

De voordelen van vitamine E

Een heerlijke hydraterende crème van cacaoboter en vitamine E en de voordelen ervan

Vitamine E-olie is een hydraterend en beschermend ingrediënt. Het helpt om de schoonheid van je huid te behouden. Bovendien is het gemakkelijk te vinden in capsules in apotheken, drogisterijen en reformzaken.

 • Er wordt gezegd dat het ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft. Deze beide eigenschappen kunnen je huid genezen van schade die veroorzaakt is door de zon. Dat geldt ook beschadigingen van de huid door warmtebronnen en snelle klimaatveranderingen.
 • Bovendien verminderen ze oxidatieve stress en versnellen ze cellulaire regeneratie om vlekken en rimpels te voorkomen.
 • Door het op je handen aan te brengen, help je ze soepel en gehydrateerd te houden, vooral wanneer de pH-waarde van je huid door het contact met chemische producten wordt veranderd.
 • Bovendien wordt het aanbevolen voor het verminderen van de opeenhoping van dode huidcellen en andere deeltjes die onvolkomenheden veroorzaken.

Hoe maak je deze natuurlijke crème met cacaoboter en vitamine E?

Hoe maak je deze natuurlijke crème met cacaoboter en vitamine E?

Het maken van deze natuurlijke crème voor het hydrateren van je handen is heel eenvoudig. Het duurt maar een paar minuten.

Zorg er allereerst voor dat je 100% biologische ingrediënten koopt. Dit is noodzakelijk omdat er geraffineerde producten te koop zijn die bepaalde voedingsstoffen niet meer bevatten.

Als aanvulling op de ingrediënten, raden we je aan om kokosolie toe te voegen. Dit is een ingrediënt dat rijk is aan voedingsstoffen die je huid helpen om gehydrateerd te blijven.

Ingrediënten

 • 4 eetlepels cacaoboter
 • 1 vitamine E-capsule
 • 2 eetlepels kokosolie (optioneel)

Instructies

 • Voeg eerst de cacaoboter toe aan een hittebestendige schaal. Plaats het dan op een pan met een laagje kokend water (au bain-marie).
 • Voeg vervolgens de inhoud van de vitamine E-capsule toe als de cacaoboter smelt.
 • Als je wilt, kun je ook de kokosolie toevoegen en vervolgens de ingrediënten door elkaar mixen.
 • Haal het dan van het vuur als het goed gemengd is. Laat het afkoelen tot het kamertemperatuur bereikt heeft.
 • Giet de crème in een glazen pot met een deksel en gebruik deze vervolgens elke dag.

Hoe gebruik je het?

 • Neem eerst een kleine hoeveelheid van de crème. Wrijf dit op je handen en nagelriemen.
 • Masseer het dan in totdat het volledig door de huid is opgenomen.
 • Herhaal dit tot drie keer per dag.
 • Voeg het toe aan je persoonlijke schoonheidsroutine, bij voorkeur elke dag.

Wil je je eigen handcrème met cacaoboter en vitamine E maken? Nu weet je hoe gemakkelijk het is. Koop snel de ingrediënten in je favoriete winkel. Dan kan je gaan genieten van de fantastische eigenschappen van deze handcrème met cacaoboter en vitamine E!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Codini, M., Díaz Vélez, F., Ghirardi, M., & Villavicencio, I. (2004). Obtención y utilización de la manteca de cacao. Invenio. https://doi.org/0329-3475
 • Sayago A, Marin M, Aparicio R, M. M. (2007). Vitamina E y aceites vegetales. Grasas y Aceites. https://doi.org/0017-3495
 • Office of Dietary Suplements. (2007). Datos sobre la Vitamina E 1. National Institutes of Health. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1176/appi.ps.201600096

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.