Verwijder ongewenst haar voor een gladde huid

Ongewenst haar kan heel vervelend zijn en lastig om vanaf te komen zonder de huid te beschadigen. Gelukkig is er ook een natuurlijk middel dat echt helpt.
Verwijder ongewenst haar voor een gladde huid

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

De meeste vrouwen zoeken verschillende methoden om ongewenst haar te verwijderen, dat op verschillende delen van het lichaam kan voorkomen.

Ongewenste haargroei wordt gezien als onaantrekkelijk en neemt steeds toe. Er zijn vele producten en technieken om ongewenst haar te verwijderen, zodat de huid er glad en stralend uit komt te zien.

Ontharen met wax of laser zijn twee van de meest voorkomende methoden om het haar in een kwestie in seconden te verwijderen. Deze werkwijzen zijn prijzig en kunnen pijnlijk en niet te vergeten slecht voor de huid zijn.

Gelukkig zijn er natuurlijke alternatieven om ongewenst haar te verwijderen, met name van gebieden zoals het gezicht en de bovenlip.

Een natuurlijk middel om ongewenst haar te verwijderen

Gezichtshaar moet worden verwijderd met behulp van een techniek die zacht is voor de huid, omdat het gezicht delicaat is en speciale zorg vereist om irritatie en schade aan de huid te voorkomen.

Dit natuurlijke middel komt oorspronkelijk uit de culturen van het Midden-Oosten, waar vrouwen dit mengsel al jaren gebruiken, met twee doelen: om ongewenst haar te verwijderen en de huid glad te maken en te vernieuwen.

Om dit middel voor te bereiden, heb je slechts drie basisingrediënten nodig: honing, citroensap en havermout. Deze ingrediënten staan bekend om hun hoge gehalte antioxidanten, vitaminen en mineralen, die vele voordelen hebben voor de huid.

 • Havermout is een hydraterend ingrediënt dat helpt bij het bestrijden van droge huid, de pH van de huid reguleert en fungeert als een natuurlijke scrub om dode cellen te verwijderen.
 • Citroensap helpt de huid te reinigen en is goed voor het bestrijden van ongewenste haargroei.
 • Tot slot is honing een natuurlijke moisturizer met veel antioxidanten en vitamines, wat het een populair ingrediënt in huidverzorgingsproducten maakt.

Met hun kennis van de voordelen van deze ingrediënten, hebben vrouwen in het Midden-Oosten dit ideale middel gebruikt om gezichtshaar te verwijderen, voor het voorkomen van voortijdige veroudering en voor een natuurlijk stralende huid.

Hoe bereid ik dit natuurlijke middel om ongewenste haren te verwijderen?

Haver

Dit natuurlijke middel is makkelijk te bereiden en is een oplossing om gezichtshaar te verwijderen die steeds populairder wordt, omdat het zo effectief is.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels zuivere honing
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 eetlepel biologische havermout

Instructies

 • Meng alles in een kom tot er een kleverige pasta ontstaat.
 • Breng het mengsel aan op de gebieden waar je haar wilt verwijderen.
 • Wrijf het mengsel in met zachte, cirkelvormige bewegingen, net zoals je zou doen met een scrub.
 • Masseer tegen de richting van de haargroei in, voor volledige verwijdering.
 • Breng na deze behandeling een hydraterende crème aan op het behandelde gebied.
 • Voor het beste resultaat en een gladde huid, herhaal je deze behandeling 2-3 keer per week.

Misschien ook interessant om te lezen: 10 ongelofelijke voordelen van havermout

Ter verduidelijking: dit natuurlijke middel heeft verschillend resultaat, afhankelijk van het huidtype. Het is dus niet waarschijnlijk dat iedereen hetzelfde resultaat zal ervaren.

Sommige vrouwen die dit geprobeerd hebben zagen de resultaten al na 1-2 weken; anderen hadden een maand nodig om de eventuele resultaten van deze behandeling te zien.

De eigenschappen van deze ingrediënten kunnen gezichtshaar fijner te maken en zorgen dat het langer duurt voordat het terugkomt. Om deze reden raden we aan het te gebruiken zelfs nadat het haar is verwijderd.

Aangezien het een natuurlijk middel is, moet je in gedachten houden dat de resultaten niet onmiddellijk zichtbaar zijn, zoals wel het geval is met andere ontharingsmethoden. Het grootste voordeel is dat de natuurlijke ingrediënten zowel voedend als zacht voor de huid zijn, zodat die er glad en stralend uit zal zien.

Net als bij traditionele ontharingsmethoden is er altijd een risico op huidirritatie en allergische reacties. Het is het waard natuurlijke alternatieven te proberen en van alle voordelen ervan te genieten. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.