Vermijd deze 7 kankerverwekkende voedingsmiddelen

Kankerverwekkende stoffen kom je bijna overal tegen. Denk daarbij aan bepaalde verf, landbouwgif en dergelijke. Maar dat is niet het enige.
Vermijd deze 7 kankerverwekkende voedingsmiddelen

Laatste update: 27 april, 2019

Omdat voeding een belangrijke rol speelt in onze gezondheid zijn wij er bij gebaat om geen kankerverwekkende voedingsmiddelen aan ons menu toe te voegen. Verder zijn er veel verschillende gezonde voedingsmiddelen die ons veel belangrijke gezondheidsvoordelen bieden en het lichaam beschermen tegen deze ziekte.

Echter, er zijn ook minder gezonde voedingsmiddelen die gevaarlijke substanties in ons lichaam kunnen introduceren en ernstige ziektes zoals kanker veroorzaken.

Kankerverwekkende voedingsmiddelen

Kankerverwekkende voedingsmiddelen kunnen gevonden worden in verschillende diëten en veel personen zijn zich niet bewust van de hoeveelheid schade die ze hun gezondheid aandoen wanneer ze deze consumeren. Eerst en vooral zullen we in dit artikel 7 kankerverwekkende voedingsmiddelen onthullen die je direct uit je dieet zou moeten halen.

Magnetronpopcorn

Bijvoorbeeld, magnetronpopcorn bevat gevaarlijke substanties in de zak. Want die creëren perfluoroctaanzuur  tijdens het magnetronproces.

De oplossing?

Als je graag popcorn eet terwijl je een film kijkt maak het dan zelf met biologische mais en plantaardige olie. Het is gezond, goedkoop en erg makkelijk om te maken.

Gedroogd vlees

Gedroogd vlees is de laatste jaren gepromoot als een gezonde snack, vol met proteïnen. Dit was voldoende om veel consumenten over te halen, maar veel onderzoeken hebben echter bevestigd dat dit soort vlees nitriet bevat, wat bijdraagt aan de vorming van kanker. Zo is nitriet hetgeen wat het vlees er maandenlang vers uit laat zien.

De oplossing?

Vooral gedroogd vlees vermijden en proberen alleen vlees te eten van vee dat gras te eten  krijgt.

Blikvoedsel

Blikvoedsel

Veel onderzoeken toonden aan dat blikvoedsel kankerverwekkend kan zijn vanwege een component die bisfenol A (BPA) heet en die je vindt aan de binnenkant van het blik. Er is momenteel nog geen uitsluitsel of er genoeg BPA in blikvoedsel zit om kanker te veroorzaken of dat het overgedragen wordt op de voedingsmiddelen in het blik.

De oplossing?

Verminder je consumptie van blikvoedsel en probeer producten aan te schaffen die een BPA-vrij label hebben.

Genetisch aangepaste voedingsmiddelen

Deze voedingsmiddelen worden aangepast op een genetisch niveau en worden blootgesteld aan herbiciden en pesticiden tijdens de verbouwing. Bovendien beïnvloeden die de kwaliteit van het product kunnen zonder dat de consument het merkt. De chemische componenten in deze voedingsmiddelen worden geassocieerd met kanker en andere ziektes.

De oplossing?

Steun lokale boeren en koop alleen biologische voedingsmiddelen.

Koolzuurhoudende dranken

Koolzuurhoudende Dranken

Koolzuurhoudende dranken lijken mogelijk erg verfrissend wanneer we het warm hebben en dorstig zijn. Ze zijn echter niet gezond en bevatten meer dan acht zakjes suiker per portie, naast verscheidene chemische componenten die geassocieerd worden met kanker. 4-methylimidazole (4-MEI) geeft cola die karakteristieke bruine kleur en is tijdens duizenden individuele gevallen geassocieerd met kanker.

Deze drankjes bevatten ook glucose-fructosestroop, wat helpt om kankercellen te voeden.

De oplossing?

Vermijd het drinken van koolzuurhoudende drankjes en kies in plaats daarvan voor water of natuurlijke sappen.

“Light” voedingsmiddelen

Veel personen geloven dat voedingsmiddelen met een ‘light’-label leiden tot een gezond en gebalanceerd dieet. De droevige waarheid is dat deze voedingsmiddelen alleen maar minder suiker en vetten bevatten en niet echt helpen bij gewichtsverlies. Ze bevatten ook substanties zoals kunstmatige zoetstoffen, die mogelijk gerelateerd zijn aan een hoger risico op kanker.

De oplossing?

Volg een gezond dieet dat rijk is aan fruit, granen en groenten.

Snacks

Nuggets

Het is makkelijk om een snack te pakken wanneer we honger hebben en iets nodig hebben om de dag door te komen. De gefrituurde snacks die beschikbaar zijn in supermarkten en winkels bevatten echter kankerverwekkende componenten, die vormen wanneer het voedsel blootgesteld wordt aan de hoge temperaturen die vereist zijn voor het frituren.

Deze component, dat bekend is als glycidamide, vormt als een gevolg van de metabolisatie van acrylamide, wat een andere substantie is die geproduceerd wordt door de hoge temperaturen van het frituren.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.