22 soorten voeding die helpen kanker te voorkomen

Er bestaan veel planten, kruiden en andere voedingsmiddelen ​​die ons kunnen helpen om op natuurlijke wijze complexe ziekten zoals kanker te voorkomen.
22 soorten voeding die helpen kanker te voorkomen

Laatste update: 19 november, 2018

Er bestaan veel planten, kruiden en andere voedingsmiddelen ​​die ons kunnen helpen om op natuurlijke wijze complexe ziekten zoals kanker te helpen bestrijden en misschien zelfs te voorkomen. Voedings- en leefgewoonten spelen volgens bijvoorbeeld de auteurs Winkels en Kampman een belangrijke rol bij het ontstaan van kanker. Geschat wordt dat 30 tot 40 procent van alle gevallen van kanker te voorkomen is door gezondere leef- en eetgewoonten. Een evenwichtige voeding stelt ons dus niet alleen in staat om gezond te blijven, maar vermindert ook het risico op ernstige ziekten.

Deskundigen weten dat meer dan 50% van de tumoren kan worden vermeden als we een gezond dieet volgen. Volgens specialisten van het National Cancer Institute in de Verenigde Staten kan ten minste een derde van de verschillende soorten kanker voorkomen worden door een adequate voeding.

Verder benadrukken ze het belang van een goed dieet als het meest krachtige wapen voor de preventie en bestrijding van kanker. We noemen hieronder een aantal voedingsmiddelen die ons kunnen helpen om vele vormen van kanker te voorkomen en die ons ​​in staat stellen om gezond en vitaal te blijven.

Olijfolie

Olijfolie tegen Kanker
Het vet uit olijfolie helpt darmkanker en anuskanker te voorkomen. Deze olie werkt op galzuren, verbetert de bloedcirculatie en oxygenatie van weefsels, beschermt slagaders en handhaaft de flexibiliteit.

Bovendien verhelpt het slechte cholesterol (LDL), regelt het de bloeddruk en verlaagt het het glucosegehalte in het bloed. Olijfolie is een krachtige antioxidant en helpt daarom kanker te voorkomen.

Water

Water tegen Kanker
Water is, hoewel het geen voedingsstoffen of vitaminen bevat, een krachtige en onvervangbare vloeistof, waar je niet zonder kan. Zonder water kan geen levend wezen overleven, omdat water ons helpt om het lichaam te ontdoen van giftige stoffen.

Mensen die niet voldoende hoeveelheden water verbruiken lopen het risico op constipatie, waardoor gifstoffen zich gaan ophopen wat de algehele gezondheid beïnvloedt.

Het is zeer belangrijk om al onze lichamelijke stelsels naar behoren te hydrateren, zodat ons lichaam optimaal functioneert. Minstens twee liter water per dag drinken is dus absoluut onmisbaar voor onze gezondheid.

Knoflook en ui

Zowel knoflook als uien bevatten allicine, een composiet rijk aan zwavel, dat de lever helpt bij het verwijderen van giftige stoffen die zich anders zouden ophopen in het bloed.

Bruine rijst

Bruine Rijst tegen Kanker
Ook bruine rijst helpt kanker te bestrijden. Het bevat enkele anti-carcinogene stoffen die een bescherming bieden tegen darmkanker, borstkanker en prostaatkanker.

Algen

Algen tegen Kanker
Algen eten werkt zuiverend en ze bevatten een overvloedige hoeveelheid vitaminen, mineralen en vezels. Bovendien helpen algen om het immuunsysteem te versterken. Daarom worden deze aanbevolen om bijwerkingen na chemotherapie of radiotherapie te voorkomen.

Citrusvruchten

Citrusvruchten tegen Kanker
Zoals we allemaal wel weten bevatten citrusvruchten vitamine C, een krachtige antioxidant. Bovendien zijn deze opgebouwd uit flavonoïden die de bloedvaten beschermen. Dit draagt bij tot goed doorlaatbare en geoxygeneerde membranen.

Bladgroenten

Broccoli tegen Kanker
Bladgroenten zoals broccoli, bloemkool, waterkers en radijs zijn voedingsmiddelen die we niet kunnen weglaten uit onze dagelijkse voedingsgewoonten, omdat hun samenstelling ons helpt om onze verdediging te versterken en vrije radicalen op te lossen, waardoor onze cellen beter beschermd worden.

Aardbeien

Aardbeien tegen Kanker
Aardbeien zijn rijk aan vezels, vitaminen en mineralen. Hun krachtige zuiverende effecten helpen om ons lichaam te reinigen van giftige stoffen.

Bessen

Bessen, veenbessen, bosbessen en zwarte bessen zijn rijk aan pigmenten genaamd anthocyanen, die een paarse, rode of blauwe kleur creëren. Het zijn ook zeer krachtige antioxidanten.

Bovendien zijn bessen rijk aan vitamine A en C en mineralen, pectinen en plantaardige zuren. Momenteel worden verschillende onderzoeken uitgevoerd naar de effecten die bessen zou kunnen hebben op het voorkomen van leukemie.

Noten

Noten tegen Kanker
Walnoten, hazelnoten, amandelen en zonnebloempitten en anderen zijn een geweldige bron van vitamine E en B. Ze bevatten ook mineralen zoals magnesium, selenium en zink. Bovendien bieden ze een aanzienlijke hoeveelheid antioxidanten.

Peulvruchten

Linzen tegen Kanker
Linzen, kikkererwten, erwten, groene bonen en andere peulvruchten worden aanbevolen [1]. Ze zijn zeer rijk aan vezels, wat ons vooral kan beschermen tegen darmkanker.

Appels

Appels tegen Kanker
Appels bevatten chlorogeen- en ellaginezuur, die kanker kunnen helpen voorkomen. Dit wordt aangetoond door middel van experimenten op dieren. Appels bevatten pectine en vezels, die helpen om ons lichaam te ontdoen van giftige stoffen via onze uitwerpselen.

Meloen

Meloen is rijk aan beta-caroteen en antioxidanten. Bovendien is het zeer caloriearm en helpt daarom tumoren geassocieerd met obesitas te voorkomen.

Honing

Honing tegen Kanker
Honing is een natuurproduct dat antiseptische eigenschappen bezit. Het helpt om infecties bij een verlaagde weerstand na kankerbehandeling (chemotherapie) te voorkomen.

Vis

Vis tegen Kanker
Omega 3-vetzuren zijn van vitaal belang voor de gezondheid van het hart en voor de gezondheid van onze slagaders. Verder wordt vis aanbevolen als aanvullende behandeling voor mensen die lijden aan kanker.

Paprika en pepers

Pepers tegen Kanker
De levendige kleuren van de groene, rode en gele paprika’s illustreren hun positieve eigenschappen en voordelen voor onze gezondheid. Zij bevatten een grote hoeveelheid betacaroteen dat, samen met vitamine C, een zeer krachtige antioxidant vormt die onze slijmvliezen beschermt. Een andere voedingstof in paprika’s is capsaïcine. Dit blokkeert mogelijk kankerverwekkende stoffen in vlees en gerookte vis.

Bieten

Bieten tegen Kanker
Bieten bevatten een krachtige cellulaire regenerator genaamd betalaïne.

Groene thee

Groene Thee tegen Kanker
De groene thee bevat polyfenolen, die de effecten van nitrosaminen volledig elimineren. Groene thee bevat krachtige antioxidanten en helpt om ons te beschermen tegen straling.

Tomaten

Tomaten tegen Kanker
Rauwe tomaten zijn rijk aan lycopeen, een caroteen dat ook de tomaat een rode kleur geeft. Bovendien is het een krachtige beschermer tegen prostaatkanker. Tomaten bevatten sommige stoffen in de schil en zaden die kunnen helpen om kanker te bestrijden.

Druiven

Druiven tegen Kanker

Druiven, mét hun schillen en zaden, bevatten een krachtige antioxidant, resveratrol. Dit blokkeert kankerverwekkende stoffen en stopt de groei van sommige tumoren.

Yoghurt

Yoghurt tegen Kanker
Yoghurt bevat positieve bacteriën die de darmflora ondersteunen, waardoor giftige producten onze spijsvertering niet meer aanvallen. Het is vooral nuttig bij het voorkomen van darmkanker. Toch is yoghurt voor vele andere tumoren even weldadig.

Wortelen

Wortelen tegen Kanker
De oranje kleur van wortelen is te danken aan de grote hoeveelheid betacaroteen, een krachtige en zeer gewaardeerde antioxidant. Het wordt (gestopte) rokers aangeraden veel wortelen te eten, omdat het de cellen in onze luchtwegen herstelt.

Helpt goede voeding kanker te voorkomen?

Dit is een ingrijpende lijst met voedingsmiddelen die kunnen helpen bij het voorkomen van kanker in verschillende delen van het lichaam. Een gezonde eetgewoonte is essentieel om vele ziekten te voorkomen. Door etenswaren te consumeren die de natuur ons biedt, is het mogelijk om ​​zelfs heel agressieve ziekten zoals kanker te voorkomen.

Bovendien mogen we niet vergeten dat samen met een goede, gezonde voeding, het even belangrijk is om regelmatig fysieke activiteiten te doen, proberen kalm te blijven, frequente episoden van stress te vermijden, rustig en rationeel te blijven en bovenal gelukkig te zijn!

[1] Bron: Stichting Wereld Kanker Onderzoek Fonds


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.