Ui en witte azijn tegen eelt op je voeten
Wist je dat ui en witte azijn een van de beste remedies tegen eelt op je voeten is? Mensen krijgen vaak eelt als gevolg van wrijvingen, het gebruik van verkeerde schoenen of als ze bijvoorbeeld te veel tijd op hun voeten doorbrengen.
Soms kan eelt pijnlijk zijn. Om het te vermijden moet je proberen je voeten zo koel en fris mogelijk te houden. In de zomer kun je bijvoorbeeld espadrilles dragen. Op je blote voeten lopen op het strand kan ook helpen.
Hoewel sommige eeltplekken moeilijk te verwijderen kunnen zijn, zijn er natuurlijke remedies die kunnen helpen om het zachter te maken en te verwijderen. Je hebt maar twee ingrediënten nodig om de natuurlijke remedie te maken die we in dit artikel met je zullen delen: ui en witte azijn.
Natuurlijke remedie tegen eelt op je voeten
Je hebt waarschijnlijk wel ui en azijn in je keuken. Daarbij moet je er echter wel voor zorgen dat je witte azijn gebruikt voor de beste resultaten. Je hebt ook een aantal benodigdheden nodig om dit middel te maken.
Ingrediënten
- 1 ui
- half kopje witte azijn (125 ml)
Voor je verder leest, bekijk ook dit artikel eens:
6 handige toepassingen van gedistilleerde witte azijn
Benodigdheden
- Plastic folie
- Watten
- Puimsteen
- Oude sokken
Zoals je kunt zien zijn de ingrediënten en benodigdheden niet moeilijk te vinden. Nu volgen de stappen die je moet volgen om van die vervelende eelt op je voeten af te komen.
Hoe maak je deze remedie met ui en witte azijn tegen eelt op je voeten?
Om deze natuurlijke remedie te maken, moet je eerst de witte azijn in een schoon bakje gieten. Was vervolgens de ui om eventuele ziektekiemen en bacteriën te verwijderen. Volg daarna de volgende stappen:
- Snijd drie plakken ui en dompel ze onder in de bak met witte azijn. Laat ze een hele ochtend of middag weken.
- Doop vervolgens een watje in dit mengsel.
- Breng het daarna aan op je eelt.
- Bedek je voeten nu met plastic folie. Doe tot slot de sokken aan om de folie op zijn plaats te houden.
Het is het beste als je dit mengsel ’s avonds aanbrengt en ermee gaat slapen. Hoe langer de eeltplekken in aanraking zijn met dit mengsel, hoe beter het resultaat.
Wat moet je vervolgens doen?
Wanneer je de volgende ochtend wakker wordt, was je je voeten met water en zeep. Gebruik vervolgens de puimsteen om zachtjes je eelt weg te schaven. Nadat je dat gedaan hebt zul je merken dat je voeten een stuk zachter zijn.
Als de eelt op je voet te dik of te hard is, zal het waarschijnlijk wat moeilijker te verwijderen zijn. Daarom moet je dit proces herhalen totdat je de gewenste resultaten hebt bereikt.
Als er nieuw eelt verschijnt moet je dit middeltje minstens één of twee keer per maand toepassen. Op deze manier zorg je ervoor dat de eelt niet hard wordt.
Lees ook dit artikel:
Leer om vervelende voetschimmel te behandelen met deze huismiddelen
Een remedie die voetschimmel voorkomt
Naast het voorkomen van nieuw eelt of te zorgen dat het eelt dat je al hebt niet erger wordt, kunnen ui en witte azijn ook helpen om voetschimmels te voorkomen. Dit is belangrijk als je bijvoorbeeld vaak naar het zwembad of de sportschool gaat en soms vergeet om slippers te dragen als je op deze plekken gaat douchen.
In plaats van te kiezen voor een product dat je moet kopen, kun je gebruik maken van deze twee ingrediënten die je waarschijnlijk gewoon thuis hebt liggen. Het beste van alles is dat deze remedie tegen voetschimmels, zoals je al hebt gezien, heel gemakkelijk te maken is.
Wat gebruik jij om eelt op je voeten te behandelen? We raden je aan om deze remedie eens te proberen. Je moet echter wel volhardend zijn om resultaten te zien.
Probeer deze behandeling zo vaak mogelijk gedurende één maand te gebruiken, zolang jij dit nodig acht. Dit is uiteraard afhankelijk van de staat van je voeten. Je zult zien dat ze veel gladder worden en snel eelt-vrij zullen zijn!
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Stefania Jabłońska, Majewski Sławomir Choroby skóry i choroby przenoszone drogą płciową PZWL 2005, ISBN 83-200-3367-5.