Trucjes om snurken te voorkomen

Er zijn veel natuurlijke remedies om te stoppen met snurken en we hebben het niet alleen over kruidenthee. Je kan ook een balsem vinden die gebaseerd is op wijnruit en olijfolie en deze fungeert als een decongestivum.
Trucjes om snurken te voorkomen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Snurken kan een groot probleem zijn voor de persoon die snurkt. Maar ook voor de persoon die naast hem of haar of dicht in de buurt slaapt. Het snurkende geluid ontstaat wanneer iets de vrije stroming van lucht door de neus en mond blokkeert.

Het kan ook een symptoom zijn van iets dat slaapapneu heet, waarbij een persoon deels of volledig stopt met ademen gedurende ongeveer 10 seconden tijdens het slapen.

Alhoewel snurken niet als een gezondheidsprobleem wordt gezien, kan het de slaap verstoren en een teken zijn dat er iets niet goed is met je lichaam. Om deze reden raden we aan om contact op te nemen met een dokter als je regelmatig snurkt. Voor andere gevallen zijn er natuurlijke manieren om te stoppen met snurken en tegelijkertijd ook je nachtrust te verbeteren.

Waarom snurk je?

Snurken kan een gevolg zijn van overtollig drinken, obesitas, verkoudheden, allergieën of andere aandoeningen die onder andere gerelateerd zijn aan een verstopte neus, het laatste trimester van de zwangerschap, neusvervormingen en slechte voeding.

Hoe kan je snurken behandelen?

Er zijn veel natuurlijke trucjes en remedies om snurken te behandelen. Let goed op en probeer ze eens uit.

Vermijd alcohol en kalmeringsmiddelen

Alcohol

Net als andere kalmeringsmiddelen ontspant een overtollige alcoholconsumptie het centrale zenuwstelsel, de diafragmaspieren en de kaak, wat de kans op snurken vergroot.

Bestrijd overgewicht en obesitas

Als je overgewicht of obesitas hebt, dan zou je een gezonder dieet moeten volgen, moeten bewegen en andere manieren toe moeten passen om gewicht te verliezen. Deze factoren zijn een van de meest voorkomende redenen dat je snurkt, aangezien ze druk uitoefenen op de ademhalingswegen en het daardoor moeilijk wordt om adem te halen.

Behandel allergieën

Allergische Reactie

Personen die allergieën hebben, hebben ook een grotere kans om te snurken. Daarom raden we aan om je allergieën met een decongestivum of antihistamine te behandelen. Je zou er ook voor moeten zorgen dat stof niet ophoopt op je meubels, vloerbedekkingen en gordijnen, aangezien dit het probleem erger kan maken.

Slaap op je zij

Veel onderzoeken hebben bewezen dat personen die op hun rug slapen vaak meer snurken. Daarom raden we aan dat je op je zij gaat slapen. Een goede truc om hier gewend aan te raken is een aantal tennisballen in een sok stoppen en deze in je bed leggen.

Het is de bedoeling dat het ongemak ervoor zorgt dat je op je zij gaat slapen.

Kies een hoger kussen

Eén of twee hogere kussens gebruiken bevordert de luchtstroom door de neusholtes en de mond, wat de kans op snurken vermindert.

Ui

Gesneden Ui

Een oud trucje dat bij veel personen heeft geholpen, is een ui doormidden snijden en een goede hoeveelheid zout er overheen strooien. Zodra je dit gedaan hebt, zou je dit op een bord moeten leggen en tot de volgende ochtend vlak bij het hoofdeinde van het bed neer moeten leggen.

Zoutoplossing

Een zoutoplossing kan verstopte neusholtes ontstoppen. Waardoor je vervolgens met de mond dicht kan slapen en de kans dat je gaat snurken vermindert. Het enige wat je hoeft te doen is een halve theelepel zout met een kopje water op kamertemperatuur te mengen.

Zodra je dit gedaan hebt, doe je een klein beetje van deze oplossing in beide neusgaten.

Brandnetelthee

Brandnetelthee is nog een goede remedie om minder te snurken. Je hoeft alleen maar een eetlepel droge brandnetelbladeren in een kopje kokend water te doen, het 10 minuten te bedekken en het te drinken voordat je gaat slapen.

Saliethee

Salie

Salie is perfect voor het behandelen van verschillende ademhalingsproblemen, wat ook een van de redenen is waarom het goed is om het snurken te behandelen. Je hoeft alleen maar een saliethee te maken door een aantal saliebladeren aan een kopje kokend water toe te voegen. Laat het 10 minuten trekken, giet het af en drink het voor het slapen gaan.

Olijfolie en wijnruit

Voor deze remedie hoef je alleen maar een kopje olijfolie met 50 gram wijnruit te mengen in een luchtdichte bak. Dit mengsel zou je twee weken moeten marineren en daarna kan je het afgieten en het aanbrengen met neusstrips. De rest kan bewaard worden in een donker bakje.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.