Natuurlijke remedie om snurken tegen te gaan

Naast gewichtsverlies is het om snurken en slaapapneu tegen te gaan ook belangrijk dat je middelen gebruikt die congestie verlichten en de verwijdering van gifstoffen uit de longen bevorderen.
Natuurlijke remedie om snurken tegen te gaan

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Veel mensen zoeken naar remedies om snurken tegen te gaan. Immers, gesnurk is een onaangenaam geluid dat zich voordoet wanneer de luchtwegen verstopt raken.

Een van de meer zorgwekkende gegevens is dat 75% van de mensen die regelmatig snurken daarnaast ook last heeft van slaapapneu. Slaapapneu is een gevaarlijke aandoening die gekenmerkt wordt door korte tussenpozen waarin iemand tijdens het slapen niet ademt.

Deze aandoening kan worden veroorzaakt door lichamelijke problemen, zoals een verstopping, maar besmettelijke ziektes en allergieën kunnen soms ook de oorzaak zijn.

Het probleem is niet alleen dat gesnurk de nachtrust verstoort, maar vooral dat het ervoor kan zorgen dat iemand niet voldoende rust krijgt en dat het op den duur zelfs slapeloosheid kan veroorzaken.

Iedereen zal van tijd tot tijd weleens snurken, sommige mensen hebben hier echter regelmatig last van. Gelukkig bestaan er een aantal methodes en tips die snurken en slaapapneu tegen kunnen gaan. Zodoende verbeteren ze de slaapkwaliteit.

Kom in dit artikel meer te weten!

Waarom snurken we?

Longen

Snurken doet zich voor wanneer de tong, het begin van de keel, het gehemelte of de huig tegen de stembanden of de lymfeklieren aan vibreren. Deze vibratie doet zich voor elke keer dat je inademt om je longen vol te maken.

Overgewicht, ademhalingsstoornissen en de houding waarin je slaapt zijn allemaal factoren die in verband zijn gebracht met een grotere kans om dit probleem te ontwikkelen. De consumptie van alcohol, tabak of slaappillen kan ook de spieren in de keelholte dusdanig ontspannen dat het gesnurk kan opwekken.

In zeldzame gevallen wordt snurken veroorzaakt door een aandoening die neuspoliepen genoemd wordt of een afgeweken septum.

Wat voor invloed heeft snurken op de gezondheid?

Wakker Liggen door Snurken

Hoewel het erg vervelend kan zijn en soms het gevolg is van een longaandoening, wijst gesnurk over het algemeen niet op een direct probleem met de gezondheid.

De intensiteit kan verschillen, maar soms snurkt iemand zo heftig dat het zijn nachtrust volledig verstoort. Er is zelfs aangetoond dat snurken de kwaliteit van een relatie kan beïnvloeden.

Wanneer iemand last heeft van slaapapneusyndroom, dan kan zijn ademhaling op sommige momenten tot wel tien seconden verstoord worden.

Bepaalde onderzoeken wijzen uit dat tussen de vijftien en twintig procent van alle auto-ongelukken in verband kan worden gebracht met een gebrek aan slaap of vermoeidheid.

Hoe je snurken tegen kunt gaan met deze natuurlijke remedie

Overtollig slijm en opgezwollen neusweefsel kunnen mogelijk snurken veroorzaken.

Het gebruik van conventionele slijmoplossende middelen is vaak behulpzaam om de aandoening te verbeteren, maar je kunt ook overwegen om in plaats daarvan een paar natuurlijke middelen te proberen.

In dit artikel delen we een natuurlijk sap dat vol antioxidanten en voedingsstoffen zit, die de sinussen en luchtwegen vrij maken. Dit sap is makkelijk om te maken en zal daarnaast de kwaliteit van je nachtrust verbeteren.

Natuurlijke remedie om snurken tegen te gaan en je slaapkwaliteit te verbeteren

Wortelsap

Ingrediënten als citroen, gember en wortels zitten vol essentiële voedingsstoffen die de longen en de luchtwegen kunnen zuiveren. Een regelmatige consumptie van deze ingrediënten kan ervoor zorgen dat je minder vaak snurkt en je immuunsysteem een boost geven, waardoor je lichaam in staat is beter te reageren op virussen en bacteriën.

Ingrediënten

 • ¼ verse citroen
 • 1 stukje gember
 • 2 appels
 • 2 wortels
 • 1 kop water (200 ml)

Bereidingswijze

 • Was van te voren alle ingrediënten goed schoon.
 • Snijd de citroen, gember, appels en wortels in blokjes en doe ze vervolgens in de blender.
 • Doe ook het glas water erbij en mix de ingrediënten samen een paar minuutjes.
 • Wanneer je een glad mengsel hebt, is je drank klaar en kun je hem het beste gelijk opdrinken.
 • Drink twee uur voor het slapengaan één glas van deze drank. In het geval de smaak te sterk voor je is, kun je de drank wat zoeter maken door een beetje honing toe te voegen.

Welke voordelen biedt deze remedie?

 • Dit natuurlijke sap zit vol antibiotische, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Deze zijn in staat om een verstopte neus en een zere keel te verlichten, waardoor je minder zult snurken.
 • Het zuurgehalte in citroenen kan helpen om slijm op te breken. Ook bevordert het de verwijdering van gifstoffen die zich in de longen opstapelen.
 • Daarnaast bevat citroen vitamine A, een voedingsstof die de gezondheid van de slijmvliezen in de neus en mond verbetert.
 • Deze werking wordt ondersteunt door de hoge gehaltes vitamine C en E, twee antioxidanten die in verband kunnen worden gebracht met het voorkomen van kanker en ontstekingen in de luchtwegen.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.