Beter slapen met deze natuurlijke remedie

In slaap vallen kan soms moeilijk zijn en slecht slapen kan zelfs iets zijn waar je dagelijks veel last van hebt. Goed slapen is een van de belangrijkste gewoontes die je erop na kunt houden voor een goede lichamelijke en emotionele gezondheid. Moderne leefstijlen, afleiding door elektronische apparaten en andere zorgen kunnen de kwaliteit van je slaap echter verminderen en leiden tot vele stoornissen die je gezondheid kunnen aantasten.

Velen van ons realiseren het zich niet, maar slaapstoornissen kunnen ook kinderen treffen. We letten vaak niet genoeg op de kwaliteit van de nachtrust van kinderen en hebben niet door dat ook zij problemen kunnen hebben met slapen. Soms denken we dat we kinderen gewoon naar bed kunnen brengen en dat ze direct in slaap zullen vallen als kleine roosjes, maar vaak genoeg is het compleet tegenovergestelde waar. Laten we eens kijken naar enkele natuurlijke manieren om beter te kunnen slapen.

Hoe kan ik beter slapen?

Slapende Baby

Om slaapproblemen te bestrijden, zowel bij kinderen als volwassen, is het belangrijk om enkele veranderingen in je avondgewoonten aan te brengen, die van fundamenteel belang zijn om op een juiste wijze te ontspannen en beter te slapen.

 • Nuttig je avondmaaltijd minstens twee uur voor het slapengaan: Veel mensen maken de fout om vlak voor het slapengaan nog te eten, waardoor het lichaam niet genoeg tijd heeft om het eten goed te verteren. Het is heel belangrijk om deze gewoonte te veranderen en minimaal twee tot drie uur voor het slapengaan iets lichts te eten. Dit geeft het lichaam de tijd om het voedsel te verteren en voorkomt dat je slaap verstoord wordt.
 • Vermijd stimulansen: Het drinken van alcohol, thee of koffie en roken kan directe invloed hebben op slaapproblemen, omdat deze middelen stimulansen bevatten.
 • Vermijd het gebruik van tablets, mobiele telefoons en andere elektronische apparaten voor het slapengaan: Als je beter wilt slapen en rusten, dan zou je het gebruik van tablets, mobiele telefoons en andere elektronische apparaten moeten vermijden. Verschillende studies hebben een verband gevonden tussen deze apparaten en slaapproblemen. Deskundigen raden aan dat je ten minste een uur voor het slapengaan het gebruik ervan vermijdt.
 • Neem een ontspannend bad: Een warm bad met etherische oliën met ontspannende eigenschappen kan zorgen voor een betere nachtrust.
 • Infusies: Het drinken van infusies kan ook de kwaliteit van je nachtrust verbeteren. Sommige infusies hebben een ontspannende werking, waardoor slaapproblemen als slapeloosheid voorkomen kunnen worden. Enkele van de infusies die het meest worden aangeraden zijn onder andere kamille, munt, passiebloem, linde, citroenbalsem, verbena en tijm. Welk kruid je ook kiest, kook simpelweg een kopje water en voeg enkele blaadjes of bloemen toe, laat het vijf minuten trekken en drink de infusie twintig of dertig minuten voor het slapengaan.

Zalf van etherische olie voor een betere nachtrust

Lavendelolie

Natuurlijk moet je bovenstaande aanbevelingen in gedachten houden, maar een andere goede manier om beter te kunnen slapen is door een zalf te maken van etherische oliën met ontspannende eigenschappen die de kwaliteit van je slaap zullen helpen verbeteren.

Ingrediënten

 • ¼ kop cacaoboter
 • ¼ kop kokosolie
 • 20 druppels etherische lavendelolie
 • 12 druppels etherische kamille-olie
 • 10 druppels eucalyptusolie

Bereidingswijze

 • Laat de cacaoboter en de kokosolie samen au bain-marie smelten.
 • Laat het tien minuten staan en voeg vervolgens de etherische oliën toe.
 • Plaats het geheel enkele uren in de koelkast. Het mengsel is klaar zodra het een romige consistentie heeft.

Toepassing

Babyvoetjes

 • Gebruik een kleine hoeveelheid van de zalf om de voeten zacht mee te masseren voor het slapengaan. De massage zal je helpen ontspannen en sneller in slaap te vallen.
 • Doe na de massage katoenen sokken aan en ga direct naar bed.

Houd in gedachten!

Dit natuurlijke product is een alternatief voor het bestrijden van slaapproblemen en om beter te kunnen slapen. Omdat het middel natuurlijk is en vrij van gifstoffen, kan het ook worden gebruikt bij kinderen van vijf jaar of ouder. Deze remedie is echter geen geneesmiddel voor chronische slaapstoornissen. Ga voor behandeling hiervan naar een specialist. Het is zeer belangrijk dat je een dokter raadpleegt als je lijdt aan terugkerende slaapproblemen.