Sap van selderij en groene appel voor gezonde nieren

1 november 2018
Dit sap van selderij en groene appel heeft eigenschappen die ervoor zorgen dat dit sap in staat is om de nieren te zuiveren en de nierfunctie te verbeteren. Bovendien is het sap ontstekingsremmend!

Dit sap van selderij en groene appel is een zeer opwekkend en zuiverend middeltje, dat de gezondheid van je nieren kan verbeteren.

We zijn er zeker van dat je jezelf al lang een aantal gezonde leefgewooontes hebt aangeleerd om goed voor je nieren te zorgen, zoals het drinken van voldoende water en het beperkt consumeren van zout en suiker.

Met dit artikel willen we je echter aanraden om dit sap vol vitamines in je dagelijkse dieet op te nemen om de basisfuncties van je nieren te verbeteren. Het kost vrijwel niets, maar kan een hoop opleveren.

Ben je klaar om het geheim te leren kennen?

Sap van selderij en groene appel voor gezonde nieren

Eén ding dat je vooral niet moet vergeten, is dat het om de nieren gezond te houden niet voldoende is om slechts voldoende water te drinken en weinig natrium te consumeren.

Het is ook belangrijk dat je je nieren voorziet van bepaalde vitamines en vooral een gezonde hoeveelheid antioxidanten die de nierfunctie kunnen verbeteren en je bloed kunnen filteren. Daarom is het verstandig om veel vers groente en fruit te eten, bij voorkeur biologisch als dit mogelijk is.

Het ontbijt is een van de belangrijkste momenten van de dag om goed voor de gezondheid van je lever en nieren te zorgen. Begin je dag daarom met een smoothie die of sap dat boordevol voedingsstoffen, vitamines en antioxidanten zit om te helpen je systeem te zuiveren en je prestatievermogen te verbeteren.

We leggen even uit waarom deze smoothie of dit sap selderij en groene appel zou moeten bevatten.

Lees ook:
Je lever natuurlijk zuiveren

Selderij, een krachtig ontstekingsremmend ingrediënt

Selderij is een van de krachtigste ontstekingsremmende groentes die er bestaan. Dankzij de enzymen en mineralen die het bevat, kan selderij een ideaal voedingsmiddel zijn voor mensen die last hebben van urinezuur of urineweginfecties.

 • Naast het hoge watergehalte is selderij ook rijk aan vitamine A, B, C en E en essentiële mineralen, zoals ijzer, kalium, zink, fosfor, zwavel, koper, aluminium en mangaan.
 • Door regelmatig een sap te drinken van selderij en groene appel kun je mogelijk je bloeddruk verlagen en je cholesterolgehalte onder controle houden, twee vijanden van de niergezondheid.
 • Misschien interessant om te weten: selderij bevat etherische oliën (limoneen en selineen) en de wortel bevat asparagine.
 • Deze bestanddelen hebben krachtige vochtafdrijvende eigenschappen, waardoor selderij perfect is om vochtretentie tegen te gaan. Bovendien kunnen de bestanddelen in staat zijn om onzuiverheden die ontstaan wanneer je last hebt van nierproblemen te verwijderen.
 • Selderij wordt ook aanbevolen om gal- en nierstenen te behandelen, doordat het kan helpen om een opeenstapeling van mineraalresten te elimineren.
Appel en selderij

Groene appelsap: voedzaam en zuiverend

Voor dit recept heb je een groene appel met schil nodig. De schil van appels bevat namelijk pectine, een voedingsstof die kan helpen om ontstekingen te behandelen en de nieren gezond te houden.

 • Bovendien zijn appels rijk aan oplosbare vezels, waardoor ze kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel in balans te houden en het cholesterolgehalte te verlagen.
 • Nog een interessant weetje over appels is dat deze vrucht zeer ontgiftende eigenschappen heeft, met name dankzij het gehalte cysteïne.

Net als selderij kan ook groene appel helpen om de bloeddruk te verlagen. Daarom is het belangrijk om biologische groente en fruit te kopen, zodat je ongestoord kunt profiteren van alle natuurlijke eigenschappen.

Zo maak je dit sap van selderij en groene appel

Ingrediënten

 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 groene appel
 • 200 ml rijst-, haver- of amandelmelk

Lees ook:
De voordelen van amandelmelk

Groene appels

Bereidingswijze

 • Allereerst was je de appel en de selderij. Snijd de appel vervolgens in vieren en verwijder het klokhuis.
 • Snijd ook de selderij in stukjes.
 • Doe de ingrediënten vervolgens in de blender. Om de ingrediënten makkelijker te mixen, kun je eerst de appel toevoegen en daarna de selderij.
 • Zodra je een homogeen mengsel hebt, kun je vervolgens ook de plantaardige melk toevoegen.
 • Mix de ingrediënten nog een paar minuten door elkaar en giet het mengsel vervolgens over in je favoriete glas.
 • Als je wilt kun je dit sap zoeter maken door een beetje honing toe te voegen. Voeg echter nooit witte suiker toe.

Om je nieren gezond te houden, kun je dit sap van selderij en groene appel het beste drie à vier keer per week drinken bij het ontbijt.

Begin jij vandaag nog?