Je lever natuurlijk zuiveren

De belangrijkste functie van de lever is om het bloed te zuiveren van giftige en schadelijke stoffen. In dit artikel geven we je advies over hoe je je lever op een natuurlijke manier kan ontgiften.

De lever werkt voornamelijk als een filter voor giftige stoffen in het bloed om het zo te zuiveren en vrij te maken van schadelijke stoffen die problemen kunnen veroorzaken. Om deze reden is de lever dan ook een van de belangrijkste organen in het lichaam en het is van groot belang dat je er zorg voor draagt om zo je gezondheid optimaal te houden.

Om je lever gezond te houden, kun je het volgende advies toepassen. We tonen je namelijk hoe je het orgaan op een natuurlijke manier kan zuiveren.

Consumeer zo weinig mogelijk alcohol en cafeïne

Koffie

We raden je aan koffie en andere cafeïnehoudende dranken zo veel mogelijk te vermijden.

We raden aan dat je zo weinig mogelijk cafeïne en alcohol consumeert. Het reduceren van de opname van deze stoffen is namelijk voordelig voor je lever. 

Het allerbeste kan je alle alcoholische drankjes, koffie en andere cafeïnehoudende dranken vervangen door water. Water zorgt ervoor dat je lever zichzelf herstelt en op de juiste manier werkt.

Drink voldoende water

Water Drinken

De aangeraden hoeveelheid water die je dagelijks zou moeten opnemen is zo’n zes tot acht glazen.

Een van de meest eenvoudige manieren om je lever vrij te maken van giftige stoffen is door ongeveer twee liter water per dag te drinken. Op de manier verzeker je dat je lever voldoende gehydrateerd is, waardoor celregeneratie makkelijker plaatsvindt. Ook zorgt water ervoor dat je lever beter de giftige stoffen uit je bloed kan verwijderen.

Neem citroen in je eetpatroon op

Citroen

Probeer regelmatig citroen in je eetpatroon op te nemen.

Het regelmatig consumeren van citroensap help bij de regeneratie en productie van gal, een stof die eveneens helpt bij het verwijderen van giftige stoffen uit je lichaam. Probeer om elke dag minstens een half glas citroensap aan je dieet toe te voegen.

Drink groene thee

Thee

Groene thee is vandaag de dag een van de meest gedronken drankjes ter wereld.

Groene thee is rijk aan een stof die actief tegen kanker vecht, genaamd catechine. Dankzij deze catechine is groente thee een natuurlijke antioxidant die de functie van de lever stimuleert en zo overschotten aan vet elimineert. Daarom kan groente thee dan ook erg nuttig zijn wanneer je dit orgaan wil zuiveren.

Drink veel fruitsmoothies

Bosbessensmoothie

Je kan optimaal van de voordelen van rode vruchten geniet door er smoothies van te maken. Deze zijn niet enkel lekker, maar ook nog eens goed voor de gezondheid.

Wanneer je smoothies gemaakt van aardbeien, moerbeien, veenbessen of frambozen drinkt, verminder je het risico op leverziektes zoals onder andere cirrose en hepatitis A, B en C. Deze fruitsoorten bevatten namelijk zuren die bevorderlijk zijn voor de gezondheid en die je kunnen helpen om je suikerniveaus te verlagen. Op die manier zorgen ze voor een verlaging van de hoeveelheid giftige stoffen die je lever vasthoudt, wat dan weer zorgt dat deze beter functioneert.

Andere manieren om je lever te zuiveren

Een andere manier om een goede werking van je lever te garanderen en andere problemen te vermijden, is door bij elke maaltijd knoflook te gebruiken. Dat is zelfs niet zo moeilijk, aangezien knoflook een uitstekende specerij is die een gerecht nog wat extra smaak kan geven.

Hetzelfde geldt ook voor avocado en kurkuma, aangezien deze voedingsstoffen bestanddelen zoals allicine en selenium bevatten en die bestanddelen helpen je om je lever te beschermen tegen een teveel aan giftige stoffen.

Als conclusie…

Het is dus helemaal niet zo moeilijk om je lever op een natuurlijke manier te ontgiften en zuiveren en wanneer je dit regelmatig doet, zal je genieten van een heel aantal voordelen. Het enige dat je moet doen is de aanbevelingen en het advies uit dit artikel volgen.

Het grootste voordeel is uiteraard dat je je lever een langer en gezonder leven gunt. Onthoud dat je gezondheid voor een groot deel afhangt van wat je eet en hoe je je lichaam verzorgt en beschermt. Je kan niet verwachten dat je lichaam gezond blijft wanneer je voedsel eet of gewoontes hanteert waarvan je weet dat ze eigenlijk schadelijk zijn.

Categorieën: Gezonde gewoontes Tags:
Bekijk Ook