Reinig een onzuivere huid in één maand

Als je een onzuivere huid wilt reinigen moet je ook je darmen reinigen, daar problemen met je darmen bij kunnen dragen aan huidproblemen. Hoe dit komt lees je hier.
Reinig een onzuivere huid in één maand
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 16 oktober, 2018

Om een onzuivere huid te reinigen, zodat je huid er strak en gezond uitziet, zou je een volledige reiniging van zowel binnen als buiten moeten doen. 

In dit artikel zullen we uitleggen hoe je een diepe reiniging van je huid kan doen met natuurlijke behandelingen en remedies. Dit is uitstekend voor een olieachtige of gemengde huid, die vatbaar is voor mee-eters, acne, puistjes etc.

Reinig je darmen

De gezondheid van je huid hangt voor een groot deel af van je darmen. Daarom is het diep reinigen ervan en er zeker van zijn dat ze goed werken de eerste stap. Het meest voorkomende probleem met betrekking tot de darmen is constipatie.

Dit veroorzaakt een ophoping van giftige stoffen, die wanneer ze niet geëlimineerd worden uiteindelijk uiteraard in de bloedstroom terecht komen. Zodra ze daarin komen, zal het lichaam er alles aan doen om ze te elimineren via de huid, door middel van onzuiverheden, zweet etc.

Er zijn verschillende natuurlijke gewoontes om je darmen te reinigen en constipatie te voorkomen:

 • Eet elke dag rijp fruit en verse groenten. Vooral fruit zoals pruimen, vijgen of appels en groene bladgroenten zoals spinazie of snijbieten.
 • Voeg lijnzaad toe aan je maaltijden.
 • Eet altijd volkoren granen: brood, pasta, rijst, tarwe etc.
 • Neem magnesiumchloridesupplementen in.
 • Drink twee glazen water op een lege maag.
 • Drink veel water gedurende de dag.
 • Voer waterklysma’s uit als het nodig is. Deze zijn veel natuurlijker dan de chemische klysma’s van de apotheek.

Tijdens de reinigingsmaand zou je deze tips moeten volgen, totdat je opmerkt dat je darmen goed functioneren.

Reinig je darmen om een onzuivere huid te bestrijden

Drink medicinale infusies

Er zijn medicinale planten, die de huid van binnenuit reinigen. Het is mogelijk dat je de eerste paar dagen meer onzuiverheden hebt, maar dit is normaal wanneer je een reiniging van binnenuit doet. Je zult snel zien dat ze verdwijnen en dat je huid schoner is.

 • Brandnetel: Deze wilde plant heeft de eigenschappen om je huid te reinigen en mooier te maken en ook om je lichaam te reinigen.
 • Klitwortel: Het aftreksel van deze wortel is erg handig voor significante onzuiverheden, zoals acne en puistjes. Het is ook erg goed voor de nieren.
 • Groene thee: Groene thee is erg zuiverend en rijk aan antioxidanten, wat de reden is dat het ook verjongingseigenschappen heeft.
 • Paardenbloem: Deze zuiveraar reinigt je lever, nieren en onzuivere huid volledig.

Tijdens de reinigingsmaand kan je elke dag een andere infusie drinken of ze combineren, maar je zou drie kopjes per dag moeten drinken.

Drink medicinale infusies bij een onzuivere huid

Dagelijkse reiniging van een onzuivere huid

Zodra je je interne reiniging gepland hebt, is het essentieel om te weten hoe je je huid extern kan verzorgen. Om dat te doen, raden we aan om onderstaande stappen elke dag te volgen:

 • Was je gezicht met koud water in de ochtend.
 • Breng een natuurlijke toner aan. Dit kan rozenwater, toverhazelaarwater of kamille zijn.
 • Bevochtig je huid afhankelijk van het type, zodra die droog begint te worden. Als je geen goede bevochtigingscrème hebt, dan kan je plantaardige olie gebruiken: jojobaolie (voor een olieachtige huid), kokosolie (voor een gemengde huid) of argan- of amandelolie (voor een droge huid).
 • Masseer je gezicht zachtjes, zodat het de olie goed absorbeert. Je zal als gevolg daarvan de natuurlijke regeneratie van je huid verbeteren.
 • Herhaal dezelfde stappen voordat je naar bed gaat. Als je make-up op hebt, vergeet dan niet om eerst de make-up te verwijderen en gebruik altijd natuurlijke producten.

Exfoliatie en voeding

Je zou de volgende behandelingen één keer per week uit moeten voeren tijdens de reinigingsmaand van je onzuivere huid: een peeling en het aanbrengen van een voedend en reinigend masker.

Exfoliëren is essentieel voor het helpen verwijderen van onzuiverheden. Eén van de meest simpele methodes bestaat uit het gebruiken van zout of suiker gemengd met aloëvera (of olie als je een erg droge huid hebt), waarmee je je huid zachtjes zou moeten masseren.

Spoel je huid daarna af met warm water en breng een zuiverend en bevochtend masker aan, die je maakt van groene klei gemengd met yoghurt. Breng het aan en laat het ongeveer dertig minuten zitten, totdat je de klei droog ziet worden.

Verwijder dit masker vervolgens met warm water en breng je normale bevochtigingscrème aan.

Je kan deze behandelingen na je maandelijkse reinigingsschema doen, maar we bevelen aan om ze elke tien tot vijftien dagen te doen.

Foto’s ter beschikking gesteld door Danny O, bkajino, MyTudut en Wildbeauty.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.