De voordelen van arganolie voor je huid

Arganolie is een fantastische vochtinbrengende olie die rijk is aan vitamines, antioxidanten en essentiële vetzuren die de huid verzorgen en rimpels helpen te voorkomen.
De voordelen van arganolie voor je huid

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

De voordelen van arganolie zijn recent onder de aandacht gekomen vanwege de medicinale eigenschappen en de cosmetische mogelijkheden voor het verzorgen van de huid.

Deze olie is afkomstig uit de zaden van de arganboom die bijna uitsluitend voorkomt in Marokko. Arganolie bevat veel antioxidanten, vetzuren en aminozuren.

Sinds kort beginnen talloze bedrijven arganolie in hun schoonheidsproducten te verwerken. Het is echter ook mogelijk om 100% pure arganolie te kopen en te gebruiken.

Arganolie wordt vanwege de fantastische resultaten vaak toegevoegd aan conventionele behandelingen. Toch zijn er ook mensen die beweren dat ze de olie puur gebruiken zodat ze optimaal kunnen profiteren van de voedingsstoffen.

We weten dat veel mensen deze olie nog niet zelf hebben getest. Daarom zullen we hieronder zes van de voordelen van arganolie bespreken met het oog op het verzorgen van de huid.

De voordelen van arganolie

1. Het is van nature hydraterend

De voordelen van arganolie: olie op hand

De textuur van arganolie verschilt van die van andere soorten olie. Ondanks dit verschil is het een van de beste producten om de huid gehydrateerd te houden.

Het hoge gehalte aan vetzuren en vitamine E stimuleert de productie van natuurlijke oliën die de zuurgraad van de huid reguleren.

Gebruik

 • Breng een kleine hoeveelheid arganolie aan in je handpalm. Smeer onmiddellijk het lichaamsdeel in dat je wenst te hydrateren.
 • Masseer gedurende 2 of 3 minuten in of totdat de olie helemaal geabsorbeerd is.

2. Het helpt tegen acne

Deze olie bevat antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor is het een uitstekend middel tegen puistjes.

Het helpt om verstopte poriën schoon te maken. Bovendien bevordert deze olie de celregeneratie. Hierdoor zullen littekens sneller genezen.

Gebruik

 • Bevochtig een wattenstaafje met een beetje arganolie. Breng het aan op de zones die door acne getroffen zijn.
 • Laat het op de huid zitten zodat het helemaal kan worden geabsorbeerd. Doe dit elke avond voordat je gaat slapen.

3. Het is een uitstekende lipbalsem

De voordelen van arganolie voor je lippen

Je kunt een klein beetje arganolie gebruiken als lipbalsem. Zo hoef je niet te investeren in dure producten.

Het bevat immers veel vitamine E, vetzuren en antioxidanten die helpen om de gevoelige delen van de huid te beschermen.

Gebruik

 • Doe een kleine hoeveelheid arganolie op je vingertoppen en breng daarna aan op je lippen.
 • Laat het absorberen, dus was het er in elk geval niet af. Doe dit tot 2 keer per dag.

4. Verzacht brandwonden

Arganolie gebruiken op brandwonden kan de schade van de bovenste huidlagen tegengaan.

Deze genezende eigenschappen komen door de vitamine E, de gezonde vetten en de aminozuren. Deze stimuleren immers de regeneratie van je cellen.

Gebruik

 • Maak de zone rond de brandwond schoon en laat het enkele minuten rusten. Smeer daarna een kleine hoeveelheid arganolie op en rond de wond.
 • Laat het helemaal absorberen. Herhaal dit 2 keer per dag.
 • Na het aanbrengen moet je proberen om blootstelling aan de zon te vermijden.

5. Voorkomt striemen

De voordelen van arganolie: voorkomt striemen

Dagelijks arganolie gebruiken is een goed alternatief voor commerciële crèmes die gebruikt worden voor striemen.

Arganolie bevat aanzienlijke hoeveelheden vitamine A en E. Bovendien zit het vol aminozuren die de elasticiteit van de huid verbeteren zodat het weefsel minder zal barsten.

Gebruik deze olie dus zeker terwijl je zwanger bent.

Gebruik

 • Doe een kleine hoeveelheid arganolie in je handpalm. Smeer het daarna onmiddellijk op de zones waar striemen kunnen verschijnen.
 • Masseer de zones gedurende 5 minuten of tot de olie volledig werd geabsorbeerd.
 • Doe dit elke avond voordat je gaat slapen.

6. Vermindert het risico op vroegtijdige rimpelvorming

Deze olie is bijzonder geschikt om vroegtijdige rimpelvorming tegen te gaan. Dit is te danken aan de vele essentiële vetzuren en de talrijke antioxidanten die het bevat.

Arganolie wordt vaak gebruikt voor de zones rond de ogen om de gevreesde ‘kraaienpootjes’ te voorkomen. Je kunt deze olie echter voor elk deel van het lichaam gebruiken.

Gebruik

 • Breng enkele druppels arganolie aan op je vingertoppen. Smeer vervolgens de volledige zones rond de hoeken van je ogen en je mond in.
 • Je kan het ook op je voorhoofd smeren, in de plooi van je hals of overal waar de tekenen van veroudering gewoonlijk zichtbaar worden.
 • Doe dit elke avond.

Wil je jouw huid mooier maken en tegelijk geld uitsparen? Dan moet je zeker zelf de voordelen van arganolie ontdekken. Dit is immers een buitengewoon product voor je uiterlijke schoonheid.

Misschien zie je nog niet onmiddellijk resultaten, maar die zullen niet lang op zich laten wachten. Wees dus geduldig en je zal het verschil zien! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.