Probeer deze selderijthee voor gewichtsverlies!

Selderij is niet alleen zeer verzadigend en handig om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, maar het is ook caloriearm, gaat buikontstekingen tegen en bevordert tegelijkertijd gewichtsverlies.
Probeer deze selderijthee voor gewichtsverlies!

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Vrijwel iedereen weet wel dat groenten een van de beste voedingskeuzes zijn om gewichtsverlies te bevorderen. Wist je ook dat selderijthee je hierbij kan helpen?

Groenten zijn een geweldige bron van vitamines, mineralen, antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen die het lichaam helpen naar behoren te functioneren, zodat het vet kan verbranden en ongewenste afvalstoffen kan elimineren.

Selderij is een geweldig voorbeeld van deze groentesoorten die gewichtsverlies ondersteunen. Selderij is caloriearm, bevat helemaal geen vet en is rijk aan voedingsstoffen die verschillende lichaamsfuncties ondersteunen om makkelijker af te vallen.

Veel mensen zijn zich nog altijd niet bewust van de gezonde eigenschappen die selderij heeft en de voordelen die het biedt voor gewichtsverlies. Daarom delen we in dit artikel de belangrijkste details over de samenstelling van deze groente.

Daarnaast leggen we uit waarom selderij zo gezond is en vertellen we hoe je de groente kunt gebruiken om een heerlijke thee van te maken.

Misschien ook interessant om te lezen: Vet verbranden met dit natuurlijke middel

De voedzame eigenschappen van selderijthee

Selderij

Een van de voornaamste eigenschappen die selderij heeft, is dat het voor 90 à 95% uit water bestaat. Hierdoor is dit een van de meest caloriearme groenten die er bestaan. Het bevat per 100 gram slechts zestien calorieën.

Dit zorgt er ook voor dat selderij een van de makkelijkst verteerbare groenten is en een van de beste opties om je lichaam te hydrateren en lichaamscellen te voeden.

De groente heeft ontstekingsremmende eigenschappen die buikontsteking en andere vormen van ontsteking die de gezondheid van je spieren en gewrichten aantasten tegen kunnen gaan.

Daarnaast is selderij rijk aan essentiële voedingsstoffen als:

 • Vitamine A, B1, B2, B6, B9 en C
 • Mineralen als calcium, kalium, magnesium en ijzer.
 • Essentiële aminozuren

Dankzij de voedingswaarde en de grote hoeveelheid water die selderij bevat is dit een van de beste voedingskeuzes voor alle soorten diëten.

Het is dan ook helemaal niet vreemd dat selderij tegenwoordig een van de meest gewilde groenten is. Dit is zowel voor gewichtsverlies als voor geneeskrachtige doeleinden. Door een thee te maken van selderij kun je optimaal profiteren van de vele voedingsstoffen die deze groente bevat.

De voornaamste voordelen die selderijthee biedt voor gewichtsverlies

Selderijstengel

Er zijn meerdere redenen waarom deze groente een goede keuze is voor mensen die op gezonde manier willen afvallen.

 • Allereerst moeten we het hebben over de vochtafdrijvende en zuiverende eigenschappen die selderijthee heeft. Deze eigenschappen zijn te danken aan de oliën als limoneen, selineen en asparagine die deze groente bevat. Deze oliën zitten voornamelijk in de stengel en de zaden. Ze zijn ook in kleinere hoeveelheden aanwezig in de bladeren.
 • Dankzij het water- en vezelgehalte is selderij zeer verzadigend. Hierdoor zul je door het consumeren van selderij dus minder geneigd zijn om gedurende de dag meer calorieën binnen te krijgen dan nodig.
 • De groente heeft een antibacteriële en antivirale werking die verschillende soorten maag-darminfecties tegengaat en zo de gezondheid van het spijsverteringssysteem verbetert.
 • Het drinken van selderijthee is aanbevolen om de verwijdering van opeengehoopte gifstoffen uit belangrijke organen te bevorderen, waardoor deze organen beter kunnen functioneren en het lichaam gezuiverd wordt.
 • Zodra de lichaamssappen gestabiliseerd zijn, zijn de nieren in staat beter te functioneren. Zo zullen ontstekingen veroorzaakt door vochtretentie geremd worden.
 • Selderijthee is geweldig voor mensen die last hebben van een hoog cholesterol- of triglyceridengehalte. De eigenschappen die deze thee heeft, kunnen deze gehaltes stabiliseren en de kans op cardiovasculaire problemen verkleinen.
 • Het ondersteunt spijsverteringsprocessen, waardoor het lichaam voedingsstoffen beter in zich op kan nemen en problemen als darmgas, ontstekingen en andere symptomen die het spijsverteringssysteem kunnen aantasten, voorkomen kunnen worden.
 • Het regelmatig drinken van selderijthee kan helpen om de stofwisseling te reguleren. De stofwisseling is namelijk grotendeels afhankelijk van het lichamelijke vermogen om overtollig vet te elimineren.
 • Naast de vele voordelen die we reeds besproken hebben, is het ook belangrijk om aan te geven dat het eten van selderij belangrijke voedingsstoffen biedt voor je huid, haar en je gezichtsvermogen.

Hoe maak je deze selderijthee voor gewichtsverlies

Selderijthee

Deze thee is een verfrissend drankje dat zowel warm als koud gedronken kan worden als aanvulling op diëten voor gewichtsverlies.

In het traditionele recept wordt alleen water en selderij gebruikt. Wij hebben er echter voor gekozen om ook een beetje citroensap toe te voegen om de ontgiftende werking te versterken.

Ingrediënten

 • 3 stengels bleekselderij
 • 1 liter water
 • 1 citroen
 • ½ theelepel gemalen gember (optioneel) (2.5 gram)

Instructies

 • Was de selderijstengels om ervoor te zorgen dat ze goed schoon zijn en dat er geen bacteriën meer opzitten.
 • Breng de liter water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de gesneden selderij toe. Zet het vuur laag en laat de selderij vijf tot tien minuten doorkoken.
 • Als je ook graag wat gember toevoegt, doe dit dan één à twee minuten voordat je de pan van het vuur haalt.
 • Zodra de thee klaar is, haal je de pan van het vuur en laat je hem nog tien minuten staan. Voeg na tien minuten het citroensap toe.

Consumptie

 • Drink één kop selderijthee voor het ontbijt.
 • Drink de rest van de thee verspreid over de dag, voor elke maaltijd of tussen je maaltijden in.
 • Je kunt deze thee opnemen in je gewone dieet. Het is echter het beste om de thee steeds vijftien dagen achtereenvolgend te drinken en vervolgens vijftien dagen te rusten.

Vergeet niet dat dit natuurlijk geen wonderdrank is. Het vermogen om gewichtsverlies te bevorderen is sterk afhankelijk van de leefstijl die je voor dit doeleinde hebt aangenomen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.