Ga haaruitval tegen met citroensap

Citroensap is heel effectief om roos te behandelen en haaruitval tegen te gaan. Je kunt het middel nog effectiever maken door het te combineren met ingrediënten als kokoswater of eiwit.
Ga haaruitval tegen met citroensap

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Je haar is een heel belangrijk deel van je uiterlijke verschijning. Het is een essentieel deel van de manier waarop je jezelf presenteert aan de wereld. Dat is de reden dat je je haar met goede natuurlijke middelen moet behandelen, zoals bijvoorbeeld met citroensap.

Vol, glanzend en lang haar is iets dat veel mensen willen hebben en vereist doorgaans veel moeite en constante toepassing van allerlei behandelingen.

Blootstelling aan de zon, luchtvervuiling en andere factoren kunnen je haar en hoofdhuid beschadigen. Beschadigd haar is iets dat steeds vaker voorkomt, samen met de ontwikkeling van aandoeningen als overmatige haaruitval.

Haaruitval is een van de lastigste problemen om te behandelen. Hoewel er producten bestaan die bedoeld zijn om haaruitval te verminderen, is er bijna altijd professionele hulp nodig om het probleem volledig tegen te gaan.

Gelukkig bestaan er ook een paar natuurlijke middelen die eigenschappen hebben die de haargroei stimuleren en ervoor zorgen dat je haar in een mum van tijd sterker en stralender wordt.

Een van deze middelen is citroensap. Citroensap wordt veelal gewaardeerd om de geneeskrachtige, digestieve en cosmetische eigenschappen die het heeft.

In dit artikel delen we welke voordelen citroensap allemaal biedt voor je haarvaten en geven we ook een paar tips die je kunt gebruiken om de behandeling effectiever te maken.

Waarom citroensap bij haaruitval?

Citroenen zijn een van de bekendste citrusvruchten en worden over de hele wereld gebruikt. De vrucht is een aanzienlijke bron van vitamine C, foliumzuur, vitamine B en essentiële mineralen die vrijwel alle lichaamsfuncties ondersteunen.

Naast de cosmetische gebruiksmogelijkheden is citroensap ook erg goed voor het haar, omdat het kan helpen om de natuurlijke pH-waarde van de hoofdhuid te reguleren en dode huidcellen te verwijderen. Daar bovenop kan het ook helpen om haaruitval te verminderen.

Het regelmatig aanbrengen van citroensap kan problemen als roos helpen voorkomen en ervoor zorgen dat je haar niet afbreekt. Daarnaast gaat je haar ervan glanzen en zal het minder pluizig zijn, waardoor je al een eind op weg bent om perfect haar te krijgen.

Natuurlijke shampoo met citroensap en ei

Ei

In deze natuurlijke shampoo worden de eigenschappen van citroenen gecombineerd met de eiwitten en de voedingsstoffen in eieren om een natuurlijk product te maken dat in staat is om je haar vanaf de wortels tot aan de puntjes sterker te maken.

Ingrediënten

 • 1 citroen
 • 1 ei

Instructies

 • Klop het ei op met een vork en voeg hier vervolgens langzaam het sap van één citroen aan toe.

Hoe pas je dit middel toe?

 • Breng het middel aan op je vochtige hoofdhuid en masseer het daarna in je haar.
 • Laat het middel dertig tot veertig minuten zijn werk doen en spoel het dan uit met voldoende water.
 • Herhaal dit minstens twee keer per week.

Vers citroensap

Citroensap tegen Haaruitval

Citroensap kan worden gebruikt om roos, haaruitval en andere hoofdhuidproblemen die ervoor zorgen dat het haar er dof en futloos uitziet tegen te gaan.

Het is echter wel verstandig om dit middel alleen ’s avonds te gebruiken. Blootstelling aan de zon met citroensap in je haar kan er namelijk voor zorgen dat je haar lichter wordt.

Ingrediënten

 • 2 verse citroenen

Hoe pas je dit middel toe?

 • Pers eerst het sap uit twee verse citroenen en verdeel het over je hoofdhuid.
 • Laat het sap dertig minuten intrekken en spoel het dan uit.
 • Herhaal deze procedure twee keer per week.

Behandeling met citroensap en kokoswater

Kokos

De mineralen in kokoswater zijn geweldig om de werking van citroensap te ondersteunen om haaruitval effectief tegen te gaan.

Ingrediënten

 • ½ kop kokoswater (125 ml)
 • ½ citroen

Instructies

 • Pers eerst het sap uit een halve citroen en meng dit sap met het kokoswater

Hoe pas je deze behandeling toe

 • Verdeel eerst het mengsel over je haar en hoofdhuid en laat het dertig minuten zijn werk doen.
 • Spoel het mengsel daarna uit je haar door het te wassen met je gebruikelijke shampoo. Herhaal dit één of twee keer per week.

Behandeling met citroensap en aloë vera

De combinatie citroensap en aloë vera is dankzij de krachtige antifungale en hydraterende eigenschappen, die de aanwezigheid van schimmels die roos veroorzaken verminderen, een zeer effectief middel om je haar te behandelen.

Wanneer je dit middel consistent aanbrengt, kan dit helpen om de haarzakjes te voeden en een gezonde haargroei te bevorderen zonder negatieve bijwerkingen te veroorzaken.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels aloëveragel
 • ½ citroen

Instructies

 • Meng het citroensap met de aloëveragel om een crème te maken.

Hoe pas je deze behandeling toe?

 • Verdeel het middel over je hele hoofdhuid en haar en dek je haar vervolgens af met een douchemuts.
 • Laat het middel twintig tot dertig minuten zijn werk doen en spoel het dan uit.
 • Gebruik dit middel twee tot drie keer per week.

Heb je weleens geprobeerd om citroensap te gebruiken als behandeling voor je haar? Probeer een van de middelen die we in dit artikel hebben besproken en profiteer van dit geweldige, natuurlijke product. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.