Pijn van artritis verlichten met deze 8 kruiden

Alhoewel je er niet te veel van zou moeten consumeren, is thee gemaakt van wilgenbast erg effectief om de pijn die veroorzaakt wordt door artritis te verminderen.
Pijn van artritis verlichten met deze 8 kruiden
Maricela Jiménez López

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Maricela Jiménez López.

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 22 december, 2022

Artritis is een ontsteking van de gewrichten die stijfheid en pijn veroorzaakt, vooral wanneer je beweegt. Je kan de pijn van artritis verlichten met natuurlijke middelen.

Dit gezondheidsprobleem kan voorkomen bij mensen van alle leeftijden en gaat vaak gepaard met andere stoornissen. Zoals degene die geassocieerd worden met de botten, spieren en weefsels die ze ondersteunen.

Wat zijn de meest voorkomende soorten van artritis?

  • Reumatoïde artritis is de meest voorkomende vorm van artritis, die een ontsteking in de wanden van de gewrichten veroorzaakt. Dit veroorzaakt op zijn beurt problemen met beweging, zwelling en pijn. Deze soort artritis heeft vaak invloed op meerdere gewrichten tegelijk en kan kraakbeen, botten, pezen en ligamenten beschadigen.
  • Nog een veel voorkomende vorm is jicht, wat gevoeligheid, roodheid, warmte, zwelling en trillingen in de gewrichten veroorzaakt.
  • Artrose ontstaat wanneer het kraakbeen in de gewrichten weggesleten wordt door overbelasting. Dit veroorzaakt stijfheid en pijn.
  • Tendinitis is nog een andere vorm van artritis, die ontstaat wanneer de pezen ontstoken en geïrriteerd raken.

Het is belangrijk dat je altijd eerst contact opneemt met je huisarts. Zodat je een goede diagnose en behandeling vast kan laten stellen. Dit is ongeacht de vorm van artritis die je hebt.

Naast de voorgeschreven behandeling kan regelmatig gebruik maken van bepaalde kruidenremedies de gewrichtspijn verlichten. De levenskwaliteit zal ook verbeteren. Hierdoor wordt voorkomen dat artritis iets wordt dat een constante impact heeft op je dagelijkse activiteiten.

Pijn van artritis verlichten met de beste medicinale kruiden

De volgende kruiden hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Ze kunnen helpen om reumatoïde artritis te behandelen en de pijn die veroorzaakt wordt door de andere vormen van artritis verlichten.

Aloë vera

Aloë Vera

Aloë vera wordt al jaren gebruikt in verscheidene therapieën, zowel intern als topisch. De gel van deze veelvoorkomende plant zit vol met voedingsstoffen die voor een betere gezondheid zorgen en gewrichtspijn verlichten.

Kattenklauw

Dit kruid heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Ze kunnen helpen om de symptomen van dit gezondheidsprobleem onder controle te houden en de pijn verminderen.

Het Medical Research Center van de University of Maryland heeft laten zien dat kattenklauw erg effectief kan zijn om de pijn van artrose en de ontsteking door reumatoïde artritis te verlichten.

Eucalyptus

Eucalyptus

De bladeren van de eucalyptusplant kunnen topisch aangebracht worden om artritispijn te behandelen. Dit komt door de aanwezigheid van tannines, die de ontsteking en pijn verlichten. We raden aan om een heet kompres van de bladeren en olie aan te brengen om hun effecten op het gewricht te concentreren.

Gember

Gember is al lange tijd bekend als het beste huismiddel voor het verminderen van ontsteking en pijn veroorzaakt door artritis. Je kan het zowel intern consumeren en extern gebruiken.

Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Hier kan je van profiteren door thee te drinken of warme kompressen rechtstreeks op het gebied aan te brengen.

Kurkuma

Kurkuma

Dit bekende kruid kan helpen om de progressie van reumatoïde artritis te verminderen. Volgens huidige onderzoeken kan je het het beste oraal consumeren. Zodat je volledig kan profiteren van de ontstekingsremmende en pijn verlichtende eigenschappen.

Valkruidwortel

Valkruid heeft krachtige ontstekingsremmende effecten die vooral erg effectief zijn voor het behandelen van reumatoïde artritis. Het is aanbevolen om een kompres gemaakt van valkruidwortel rechtstreeks aan te brengen op het getroffen gebied om de pijn te verlichten en de ontsteking te verminderen.

Wilgenbast

Wilgenbast is een kruid dat al lange tijd gebruikt wordt om ontstekingen te verlichten. In dit geval hebben onderzoeken positieve resultaten laten zien voor het verminderen van pijn door artrose en dan voornamelijk in de knieën, rug, heupen en nek.

Dit kruid kan je oraal innemen als een thee of in tabletvorm. Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet.

Misschien ook interessant om te lezen: Zo elimineer je symptomen van artrose

Groene thee

Groene Thee

Groene thee is wereldwijd een van de meest populaire theesoorten. Dit komt door de vele bekende gezondheidseigenschappen die het bevat. Het kan namelijk ontstekingen verminderen. Het is mogelijk ook effectief voor het behandelen van artritis.

Je kan dit het beste als thee consumeren of een kompres op het aangetaste gebied aanbrengen. Het kan ook helpen om de symptomen van patiënten die last hebben van artrose en reumatoïde artritis te verlichten. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.