Middel van gember tegen gewrichtspijn

Zowel honing als citroen verminderen ontstekingen. Combineer deze twee ingrediënten met gember en je hebt een krachtig middel voor het verlichten van pijn. 
Middel van gember tegen gewrichtspijn

Laatste update: 12 oktober, 2018

Aangezien gewrichtspijn niet genezen kan worden, moet de aandoening veelal verdragen worden. Er zijn dan ook veel mensen die rond lopen met gewrichtspijn. Toch is behandeling zeker zinvol en bestaan er middelen die kunnen helpen de pijn te verzachten en je levenskwaliteit te verbeteren. In dit artikel bespreken we een middel van gember tegen gewrichtspijn.

Lees verder om meer te weten te komen.

Gewrichtspijn

Kan gewrichtspijn genezen? Helaas is er tot op heden nog altijd geen geneesmiddel gevonden voor gewrichtspijn. De aandoening laat zich echter wel enigszins behandelen. De levenskwaliteit kan hierdoor worden verbeterd.

Artritis, artrose of reuma zijn allemaal aandoeningen waarbij het nodig is om ontstekingsremmende of kalmerende medicijnen te slikken. Deze medicijnen kunnen echter negatieve effecten hebben op de lange termijn, vooral voor de nieren en de lever.

Zoals je waarschijnlijk wel al weet, koppelen gewrichten de botten in ons lichaam aan elkaar, waardoor beweging en flexibiliteit mogelijk is. De gewrichten worden bedekt door kraakbeen. Dit is een weefsel dat wordt opgebouwd door de juiste voeding.

Hoe komt het nu dat sommige mensen last hebben van gewrichtspijn? In sommige gevallen is dit genetisch bepaald. De aandoening kan echter ook worden veroorzaakt door:

  • Slijtage
  • Lage collageengehaltes
  • Verlies van weerstand
  • Infecties
  • laesies
  • Andere onbekende oorzaken

Wij raden sterk aan een dokter te raadplegen wanneer je last begint te krijgen van gewrichtspijn. In sommige gevallen kun je echter ook deze eenvoudige remedie gebruiken. Laten we eens kijken…

Middel van gember tegen gewrichtspijn

Gemberthee tegen Gewrichtspijn

Gember is een plant met geneeskrachtige eigenschappen. De plant wordt al eeuwenlang gebruikt en staat vooral bekend om zijn gunstige invloed op de spijsvertering en zijn vermogen om pijn en ontsteking als gevolg van artritis te verlichten.

Wat is het geheim? Gember bevat namelijk een bestanddeel dat gingerol wordt genoemd. Veel studies raadden het aan de plant ook te gebruiken voor het behandelen van artritis. De reden hiervan is, omdat gember zo effectief bleek te zijn tegen pijn.

Zo concludeerde de Universiteit van Arizona in 2007 dat gember een krachtig ontstekingsremmend bestanddeel bevat. Er is bewezen dat de chemische verbinding gingerol inderdaad ontstekingen vermindert. Deze studie toont op zich al aan hoe krachtig gember is.

Maar er is nog meer. Ook de prestigieuze John Hopkins Universiteit voerde een onderzoek uit waaruit bleek dat gember ontstekingen dusdanig remt dat reguliere medicijnen overbodig worden. Het is het dus zeker waard gember toe te voegen aan je dieet.

Misschien ook interessant om te lezen:

De beste natuurlijke middelen tegen ontstekingen

Hoe gebruik je gember tegen gewrichtspijn?

Gesneden Gember en Gemberpoeder
  • Eén eetlepel vers geraspte gember
  • Eén glas water
  • Twee theelepels honing
  • Een klein beetje kaneel

In enkele van onze andere artikelen kun je al lezen hoe behulpzaam honing en kaneel kunnen zijn bij het tegengaan van gewrichtspijn. Samen vormen de twee een krachtig ontstekingsremmend middel dat uitstekend geschikt is om ’s ochtends in te nemen.

Voeg je ook nog gember toe, dan zal het middel niet alleen de ontsteking remmen, maar ook de pijn die met de ontsteking gepaard gaat onmiddellijk verzachten.

Twijfel dus niet om dit middel van gember tegen gewrichtspijn eens te proberen als je pijn ervaart in plaats van direct te grijpen naar reguliere medicijnen. Het is altijd beter voor je gezondheid om gebruik te maken van natuurlijke alternatieven. 

Maak simpelweg een kruidenthee van gember en voeg wat honing en kaneel toe. Als je voorkeur hier naar uit gaat, kun je in plaats van gemalen kaneel een kaneelstokje gebruiken. Dit zal je mengsel nog krachtiger maken. Deze thee is perfect om je dag mee te beginnen en daarnaast ook een uitstekende toevoeging aan je lunch.

Waarom probeer je het niet eens uit? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.