Pasta met avocadosaus: een heerlijk recept

We gaan je een snelle en eenvoudige manier laten zien om een geweldige pasta met avocadosaus te bereiden om de variatie in je gewone dieet te vergroten.
Pasta met avocadosaus: een heerlijk recept
Saúl Sánchez Arias

Geschreven en geverifieerd door de diëtist Saúl Sánchez Arias.

Laatste update: 06 september, 2023

Pasta met avocadosaus is een heel gemakkelijk gerecht om te bereiden. Het is gemaakt met natuurlijke ingrediënten die kunnen worden opgenomen in het kader van een evenwichtige en gezonde voeding. Het levert een goede hoeveelheid essentiële voedingsstoffen die van vitaal belang zijn om ons lichaam in de loop der jaren optimaal te laten functioneren.

Voordat we beginnen, is het goed te benadrukken dat onze belangrijkste bronnen van koolhydraten rijst, knollen, peulvruchten en volkoren granen, zoals haver, moeten zijn. Dit sluit de incidentele consumptie van pasta niet uit. De glycemische index van dit product is wat hoger, maar dat komt wel goed als we het consumeren in het kader van regelmatige lichamelijke activiteit.

Hoe maak je pasta met avocadosaus

Avocado's
Avocado voegt hoogwaardige vetzuren toe aan je dieet.

Het bereiden van deze heerlijke pasta met avocadosaus is heel eenvoudig en snel. Je kunt het maken als je een beetje krap in de tijd zit, maar toch een gezond en uitgebalanceerd gerecht wilt maken.

Ingrediënten

Als je een heerlijk recept wilt bereiden, heb je de volgende producten nodig:

 • 300 gram tagliatelle
 • verkruimelde verse kaas
 • gehakte uien of bieslook
 • 3 avocado’s (2 rijpe voor de saus)
 • koriander voor de garnering
 • 12 hatch chili (groene pepers zonder de zaadjes)
 • 10 tomaten
 • 2 kroppen knoflook
 • 3 bosuitjes of takjes groene ui
 • 1/2 kopje olijfolie
 • 1 klein bosje koriander voor de saus
 • sap van 2 citroenen
 • zout naar smaak

Stap voor stap

 • Doe eerst de ingrediënten voor de saus (chilipepers, tomaten, knoflook, rijpe avocado’s, lente-ui, olijfolie, koriander, citroensap en zout) in een blender en mix tot een gladde en romige saus.
 • Giet de saus vervolgens in een kom en zet hem een paar minuten in de koelkast. Zo blijft hij vers terwijl de pasta wordt gemaakt.
 • Kook vervolgens de tagliatelle volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Ze mogen niet te zacht zijn. Het verdient aanbeveling om het koken altijd in gezouten water te doen.
 • Als ze klaar zijn, laat ze dan uitlekken en doe ze in een grote kom.
 • Voeg de avocadosaus toe en meng met de pasta.
 • Leg er bij het serveren verkruimelde verse kaas, een gesnipperde groene ui en zelfs nog een in blokjes gesneden avocado op.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in dit artikel:
5 salades met avocado die je misschien wilt proberen

De voordelen van pasta met avocadosaus

Een avocado uitlepelen
Pasta met avocadosaus staat bekend om zijn ongelooflijke smaak.

Het opnemen van pasta met avocadosaus in de context van een evenwichtige en gevarieerde voeding kan een aantal gezondheidsvoordelen hebben. Je moet er echter voor zorgen dat er geen tekorten zijn aan essentiële voedingsstoffen. Anders kan het lichaam lijden bij het uitvoeren van zijn fysiologische processen, wat leidt tot de ontwikkeling van chronische en complexe pathologieën.

Allereerst is het belangrijk om de aanwezigheid van hoogwaardige onverzadigde vetzuren in dit recept te noemen. Van deze elementen is aangetoond (Engelse link) dat ze het ontstekingsniveau in het lichaam onder controle houden.

Ze kunnen zelfs de ontwikkeling van cardiovasculaire pathologieën helpen voorkomen. Een van de belangrijkste punten in dit verband heeft te maken met het behoud van de omega 3 en omega 6 verhoudingen, en het is belangrijk om de aanwezigheid van bewerkt voedsel in het dieet te verminderen om dit te garanderen.

Bovendien heeft dit recept een aanzienlijk vezelgehalte. Deze stof helpt een goede darmgezondheid te handhaven, volgens een studie (Engelse link) gepubliceerd in het tijdschrift Nature Reviews. Het helpt problemen als constipatie te voorkomen en maakt de groei mogelijk van de gezonde bacteriën die in de darm leven en die dienen als energiesubstraat.

Ten slotte is pasta met avocadosaus een gerecht dat bijzonder geschikt is voor sporters, omdat het een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten bevat, sleutelelementen in het herstelproces.

Bovendien levert de kaas eiwitten van hoge biologische waarde. Dit optimaliseert het vullen van glycogeenvoorraden, zoals blijkt uit onderzoek (Engelse link) gepubliceerd in Nutrients.

Nog een lekker recept voor jou:
Komkommer-avocadosoep met weinig calorieën

Een gezond dieet

Zoals je hebt gezien zijn er maar een paar ingrediënten en niet veel tijd nodig om een voortreffelijke pasta met avocadosaus te bereiden. Het is een gerecht dat zonder problemen kan worden opgenomen in het kader van een gezond en gevarieerd dieet.

Natuurlijk kun je altijd kiezen voor een variant van volkorenpasta om het vezelgehalte van het recept te verhogen en zo de eigenschappen ervan te verbeteren.

Bedenk tot slot dat als je doel is om een goede gezondheid te behouden naarmate de jaren verstrijken, je niet alleen goed moet eten. Je moet ook zorgen voor andere gezonde gewoonten in het leven, zoals het regelmatig beoefenen van lichaamsbeweging.

Bovenal moet je prioriteit geven aan krachttraining, omdat je op die manier aan spiermassa wint en het interne evenwicht van je lichaam waarborgt, wat fundamenteel is om de ontwikkeling van complexe ziektebeelden te voorkomen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Ishihara, T., Yoshida, M., & Arita, M. (2019). Omega-3 fatty acid-derived mediators that control inflammation and tissue homeostasis. International immunology31(9), 559–567. https://doi.org/10.1093/intimm/dxz001
 • Gill, S. K., Rossi, M., Bajka, B., & Whelan, K. (2021). Dietary fibre in gastrointestinal health and disease. Nature reviews. Gastroenterology & hepatology18(2), 101–116. https://doi.org/10.1038/s41575-020-00375-4
 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.