Natuurlijke remedie voor wel 100 ziektes

Terwijl rauwe knoflook antiseptische, schimmel- en bacteriewerende en reinigende eigenschappen bezit dankzij de aanwezigheid van de actieve stof allicine, is rode wijn rijk aan vele antioxidanten die zorgen voor een gezond hart-en bloedvatenstelsel en het vroegtijdig verouderen kunnen stoppen.
Natuurlijke remedie voor wel 100 ziektes

Laatste update: 25 januari, 2019

Het is niet meer dan menselijk en natuurlijk voortdurend op zoek te zijn naar een natuurlijke remedie die onze gezondheid kunnen verbeteren. Met het verstrijken van de jaren worden we immers steeds vatbaarder voor ziektes en kwaaltjes die vaak de kwaliteit van ons dagelijks leven verminderen.

Grijp je niet graag naar medicatie, dan kunnen natuurlijke remedies helpen om in goede conditie te blijven.

We weten reeds dat als we willen genieten van een goede gezondheid en we actief en fit oud willen worden, we voldoende aandacht moeten besteden aan een gezonde levensstijl die voorziet in een evenwichtig dieet, voldoende lichaamsbeweging en andere gezonde gewoontes die lichaam en geest helpen om in optimale conditie te blijven.

Bovendien bestaan er ook extra gezondheidsbevorderende en natuurlijke remedies die, als ze regelmatig toegepast worden, het ontstaan van een groot aantal aandoeningen en ziektes kunnen vermijden.

Deze krachtige ingrediënten zijn van onschatbare waarde voor ons lichaam en onze gezondheid en kunnen het ontstaan van vrijwel 100 verschillende ziektes gerelateerd aan de luchtwegen, het immuniteitssysteem, het cardiovasculaire systeem, de lever, de nieren en het lymfestelsel tegengaan.

Waaruit bestaat deze krachtige, natuurlijke remedie?

Deze krachtpatser combineert de genezende eigenschappen van rauwe knoflook met de antioxidantenwerking van rode wijn in een genezende drank die onze gezondheid aanzienlijk kan verbeteren en preventief optreedt tegen het ontstaan van haast wel honderden aandoeningen en kwalen.

Wat zijn de voordelen die knoflook onze gezondheid biedt?

Voordelen van knoflook

Rauwe knoflook is rijk aan de stof allicine. Deze stof zorgt voor de specifieke geur en smaak van knoflook en geeft aan dit voedingsmiddel schimmel- en bacteriewerende eigenschappen. 

Allicine heeft bovendien een reinigende en antiseptische functie en wordt daarom ook soms als een natuurlijk antibioticum beschouwd.

Deze krachtige stof in combinatie met de overige antioxidanten aanwezig in knoflook zorgen ervoor dat aandoeningen zoals hoge bloeddruk, te hoge cholesterolwaarden, griep en verkoudheden, spijsverteringsstoornissen, infecties en circulatiestoornissen geen kans krijgen de kop op te steken.

Verschillende studies hebben aangetoond dat de ziektebestrijdende eigenschappen van knoflook het risico op het krijgen van maagkanker met 50% vermindert en het risico op het ontstaan van colonkanker zelfs met 66% reduceert.

Daarom wordt knoflook vaak tot de categorie “superfood” gerekend. Het is een krachtige bondgenoot die helpt onze afweer te versterken en onze gezondheid in het algemeen te verbeteren.

Wat kan rode wijn doen voor onze gezondheid?

Wist je dat rode wijn tot een van de gezondste voedingsmiddelen gerekend wordt als je het met mate drinkt? Aangeraden wordt niet meer dan twee glazen rode wijn per dag te drinken.

Deze alom bekende drank, die overal ter wereld met liefde genuttigd wordt, bevat hoge doses antioxidanten en voedingsstoffen die bijdragen aan een optimale gezondheidstoestand van ons lichaam.

De stof resveratrol en de flavonoïden, krachtige antioxidanten, zorgen voor een optimale werking van het hart, verminderen slechte cholesterol, stimuleren de bloedcirculatie en de vernieuwing van elke lichaamscel, vechten tegen zwaarlijvigheid, reinigen het lichaam en gaan het vroegtijdig verouderen van het lichaam tegen.

Rode wijn

Rode wijn laat ook weefsel samentrekken en geeft daardoor de kans niet aan bacteriën zich in de mondholte te nestelen. Daardoor vermindert het risico op cariës aanzienlijk.

De ontstekingswerende eigenschappen van rode wijn verminderen bovendien de negatieve gevolgen van een zittende levensstijl. Ook hebben ze een positieve invloed op de toestand van onze gezondheid in het algemeen.

Ook in het geval van rode wijn hebben studies aangetoond dat er een verband bestaat tussen het matig drinken van een glaasje rood en een verminderd risico op het ontstaan van een aantal kankersoorten. Dit is vooral dankzij de hoge concentratie resveratrol die rode wijn bevat. Hiervan is bewezen dat deze stof het risico op het ontstaan van longkanker, borst- en prostaatkanker vermindert.

Hoe wordt deze natuurlijke remedie met knoflook en rode wijn klaargemaakt?

Bedenk wat voor een krachtige genezende drank er ontstaat als we deze twee gezonde en genezende voedingsmiddelen samenvoegen! Een bondgenoot die je niet kan missen als je met een natuurlijke remedie je lichaam gezond wenst te houden. Hiermee kan je vermijden dat hart-en vaatziektes, infecties en kanker met het verstrijken van de jaren de bovenhand krijgen.

Wist je bovendien ook dat het de huid een enorme boost bezorgt en er fris en stralend gaat uitzien?

Ingrediënten

  • 12 knoflookteentjes
  • Een halve liter rode wijn van uitstekende kwaliteit

Hoe maak je deze superdrank klaar?

  • Snijd elk teentje knoflook in vier partjes en voeg deze nadien toe aan de halve liter rode wijn. Gebruik hiervoor een glazen fles.
  • Zorg ervoor dat de fles stevig afgesloten kan worden en zet hem op een zonnige plek.
  • Laat de fles gedurende twee weken staan. Zorg er echter wel voor dat je de fles dagelijks twee tot drie maal goed schudt.
  • Na twee weken giet je alles door een zeefje. Bewaar de drank vervolgens bij voorkeur in een donker gekleurde fles.

Neem een theelepel van deze krachtige drank, twee tot drie maal daags gedurende een volledige maand. Je kan deze kuur twee keer per jaar herhalen om maximaal te profiteren van de krachtige eigenschappen van deze volledige natuurlijke remedie. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.