Natuurlijke producten om je te helpen ontspannen

Hier zijn enkele natuurlijke producten die je zullen helpen ontspannen. Hoe kun je ze het beste gebruiken?
Natuurlijke producten om je te helpen ontspannen

Laatste update: 24 mei, 2023

Tegenwoordig is de levensstijl van mensen vaak non-stop gehaast, vooral op het werk, en deze situaties kunnen stress, angst, slapeloosheid en vele andere problemen veroorzaken. Bovendien kunnen deze onze emotionele gezondheid aantasten, wat vaak betekent dat we slecht reageren als we met moeilijke situaties te maken krijgen. Ontdek bij ons de volgende natuurlijke producten om je te helpen ontspannen.

Je uitgeput, gestrest en bezorgd voelen beïnvloedt ons emotioneel en fysiek. Daarom is het belangrijk om te leren ontspannen, om alles met meer sereniteit tegemoet te kunnen treden en ons welzijn te waarborgen.

Momenteel zijn er veel producten op de markt die zeggen dat ze je helpen te ontspannen. Er zijn echter ook natuurlijke manieren om dit soort problemen te bestrijden. Wil je kennismaken met enkele natuurlijke producten om je te helpen ontspannen?

Natuurlijke producten om je te helpen ontspannen

Voeding is de sleutel tot het bestrijden van stress en alle symptomen die vaak met dit probleem gepaard gaan. Sommige natuurlijke producten kunnen je helpen je gemakkelijker te ontspannen en je helpen beter te reageren op elke situatie waarmee je te maken krijgt. Hier geven we je de beste voedingsmiddelen die je kunnen helpen ontspannen.

Pure chocolade

Pure chocolade is een van de natuurlijke producten om je te helpen ontspannen. Bovendien is het een van de meest bekende anti-stressmiddelen. Het is zeer effectief om dit probleem te bestrijden dankzij de ontspannende eigenschappen die in zijn flavonoïden zitten.

Sterker nog, volgens een studie (Engelse link) uit 2014 gepubliceerd door het Journal of the American College of Cardiology, dempt inname van flavonoïdenrijke pure chocolade de stressreactiviteit, wat wijst op een beschermende werking van pure chocolade tegen stress.

Kurkuma

Een studie (Engelse link) gepubliceerd in 2015 door het tijdschrift Chinese Journal of Integrative Medicine vond dat kurkuma bij mensen met overgewicht anti-angst effecten had. Het kan dus gunstig zijn om deze specerij in ons dieet op te nemen als we symptomen van angst hebben.

Essentiële oliën om te ontspannen

Hier zijn nog enkele natuurlijke producten om je te helpen ontspannen. Veel essences kunnen ons helpen ontspannen, omdat hun aroma evenwicht brengt in ons lichaam en onze geest. Hoewel veel van deze geuren ideaal zijn om ons te helpen ontspannen, zijn hier de 5 beste.

  • Etherische olie van oranjebloesem: etherische olie van oranjebloesem heeft kalmerende, anxiolytische en krampstillende eigenschappen.
  • Etherische olie van vanille: etherische olie van vanille heeft kalmerende effecten, is krampstillend, balsemiek, emmenagoog, antioxidant en antidepressivum, en heeft bovendien ongelooflijke afrodiserende eigenschappen.
  • Jasmijn: etherische olie van jasmijn wordt in de aromatherapie gebruikt om de persoon te masseren en te ontspannen.
  • Lavendel: dit is een van de meest gebruikte geuren in de aromatherapie (Engelse link), omdat de eigenschappen ervan werken als een natuurlijk kalmerend en verdovend middel. De effecten ervan helpen om stress te bestrijden.

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in dit artikel:
Hoe creëer je een ontspanningshoek thuis?

Ideale infusies om stress te bestrijden en te ontspannen

Infusies zijn een andere geweldige optie om op natuurlijke wijze te ontspannen en een gevoel van rust te krijgen in gespannen momenten.

  • Valeriaan: dit staat bekend om zijn ontspannende en kalmerende eigenschappen die helpen tegen stress, nervositeit, angst, hoofdpijn en vooral slapeloosheid.
  • Melisse: dit aftreksel heeft ontspannende en anti-stresseigenschappen.
  • Linde: lindeninfusie is ideaal om spanning en angst te kalmeren. Het is een van de meest gebruikte infusies om je te helpen ontspannen.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.