Natuurlijke huismiddelen voor ischias

Om pijn en ontsteking veroorzaakt door ischias te verlichten, is het aanbrengen van droge hitte erg behulpzaam. Je kan ook spanning verminderen door middel van massages.
Natuurlijke huismiddelen voor ischias

Laatste update: 27 december, 2018

De heupzenuw is de langste zenuw in je lichaam. Wanneer deze ontstoken raakt door bijvoorbeeld irritatie of druk kun je een intense pijn voelen. Deze pijn loopt van je taille, langs je been en het kan ook je knie passeren. Vlagen van ischias zijn veel voorkomend en kunnen een soort slopende, prikkelende pijn veroorzaken, waardoor je normale dagelijkse activiteiten niet meer uit kan voeren. Blijf lezen om te leren hoe je ischias verlicht en behandelt met natuurlijke remedies.

Huismiddeltjes

Je kan heupzenuwpijn onder controle houden met een aantal huismiddelen. Alhoewel het ook een goed idee is om een aantal dagen te rusten. Het is erg belangrijk om naar de dokter te gaan wanneer je last hebt van deze pijn, omdat deze een diagnose kan stellen hoe ernstig de pijn is en of je wel of geen ingrijpende behandelingen nodig hebt.

Om je met je behandeling te helpen zullen we een aantal van de beste huismiddelen met je delen om heupzenuwpijn natuurlijk te verlichten.

Aardappel-selderijsap

Selderij

Aardappel-selderijsap heeft veel effectieve resultaten voor het behandelen van ischias, maar het kan een beetje onhandig zijn om te maken aangezien je een fruitpers nodig hebt.

  • Je moet zo’n 300 ml aardappel-selderijsap persen.
  • Zodra je dit gedaan hebt, kan je het elke dag drinken.

Wilgenthee en ischias

Wilg bevat iets dat salicine heet en dat het primaire ingrediënt in aspirine is. Dankzij deze component is een kruidenthee van wilg ideaal voor het verlichten van heupzenuwpijn.

  • Je hoeft alleen maar een halve liter water met een beetje wilgenschors gedurende 15 minuten te koken.
  • Na dit kwartier zou je het van het vuur af moeten halen, afgieten en elke acht uur een beetje moeten drinken.

Brandnetels

Brandnetels

Brandnetels hebben eigenschappen die helpen om de heupzenuw te ontspannen en pijn te verlichten. Om te profiteren van deze eigenschappen kan je een bad nemen met een liter brandnetelthee of simpelweg een aantal verse stelen over het aangetaste gebied wrijven om de pijn en de ontsteking te verlichten. Deze tweede remedie zou je voorzichtig en twee keer per dag moeten doen.

Tijm en oregano

Tijm en oregano zijn geweldige bondgenoten voor het behandelen van ischias, aangezien ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

  • Je hoeft alleen maar een eetlepel tijm, oregano en brandnetel met een liter water te mengen.
  • Kook dit mengsel gedurende 15 minuten en laat het daarna 5 minuten afkoelen.
  • Giet het af wanneer het klaar is en drink het twee keer gedurende de dag.

Knoflook

Knoflook

Rauwe knoflook is nog een remedie om heupzenuwpijn te verlichten, aangezien het bloed hierdoor warm gehouden wordt door het bevorderen van de bloedsomloop, wat erg belangrijk is om deze pijn te verlichten.

Hopkompres

Nog een goede optie om de pijn en ontsteking te verminderen is een kompres van hop.

  • Dit kan je maken door dit kruid 10 minuten te koken en het vervolgens in een gaasje te wikkelen.
  • Breng het op het gebied dat pijn doet aan zonder het af te laten koelen en bedek het met een doek om de hitte te behouden.

Heet water

Hitte aanbrengen op een pijnlijk gebied is perfect voor het verminderen van pijn en ontsteking. Het enige wat je hoeft te doen is in ieder geval drie keer per dag een kruik met heet water aanbrengen. Overleg eerst met je arts of een behandeling met warmte in jou geval geschikt is.

Bewegen

Wandelen

Alhoewel sommige personen aanbevelen om te rusten om heupzenuwpijn te verminderen, benadrukken experts dat je niet te veel zou moeten rusten, aangezien dit het probleem erger kan maken. Je kan het beste na twee dagen rusten weer gaan bewegen, maar je zou tot zes weken nadat je de eerste pijn ervoer nog steeds het optillen van zware objecten of het verdraaien van je rug moeten vermijden.

Massages

Massages helpen echt om de spierkrampen te bestrijden die vaak gepaard gaan met ischias. Dit zou alleen gedaan moeten worden door een professional, aangezien een slechte massage het probleem kan verergeren. Massages zouden pijn en spanning moeten verlichten en ook de stress verminderen die dit probleem mogelijk kan veroorzaken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.