Natuurlijk middel tegen snurken en slaapapneu

Snurken is erg vervelend en kan wijzen op ziekte. Als je snurkproblemen hebt, dan kun je onderstaand middel eens proberen. Dit middel zal helpen om je luchtwegen vrij te maken.
Natuurlijk middel tegen snurken en slaapapneu

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Snurken is het geluid dat je soms hoort wanneer iemand tijdens het slapen in en uit ademt. Dit is een van de vervelendste nachtelijke stoornissen die je kunt hebben, omdat het de nachtrust van je partner en andere mensen met wie je samenwoont kan verstoren.

Hoewel sommige mensen maar lichtjes snurken en alleen af en toe, kan snurken in andere gevallen juist zo ernstig worden dat mensen gedwongen worden om hun huisarts te raadplegen om vast te stellen of het gesnurk veroorzaakt wordt door obstructief slaapapneusyndroom.

Mensen met slaapapneu hebben moeite met ademhalen, doordat de bovenste luchtwegen herhaaldelijk verstopt of belemmerd raken. Hierdoor krijgen deze mensen last van ademstilstanden die doorgaans ongeveer tien seconden duren, waardoor er minder zuurstof bij de hersenen komt.

Wanneer de ademhaling weer hervat wordt, ademt deze persoon in één keer heel hard in en hoor je dus een harde snurk.

Naast slaapapneu zijn er ook ander factoren die geassocieerd kunnen worden met een grotere aanleg om te snurken. Obesitas, een verstopte neus en je lichaamshouding zijn allemaal dingen die dit probleem kunnen veroorzaken.

Gelukkig delen we in dit artikel een paar oplossingen om dit probleem tegen te gaan zonder medicijnen in te nemen. In dit geval hebben we het over een effectief thuismiddel om je luchtwegen vrij te maken.

Wat is dit natuurlijke middel tegen snurken?

Wortelsap tegen snurken

Dit natuurlijke middel om snurken te behandelen bestaat uit ingrediënten als:

 • citroen
 • gember
 • wortels
 • appels

De voedzame eigenschappen van deze ingrediënten versnellen het herstel van verschillende ademhalingsziekten.

Het vitamine C-gehalte in dit middel kan helpen om het immuunsysteem sterker te maken en de aanwezigheid van micro-organismen die verkoudheid, griep en congestie veroorzaken te verminderen.

Door dit middel regelmatig in te nemen zal het helpen om je longen te zuiveren, waardoor er minder schadelijke gifstoffen en pathogenen in het lichaam aanwezig zullen zijn.

Ingrediënten

 • een halve citroen
 • 1 stukje gember
 • 2 appels
 • 2 wortels
 • 125 ml water

Instructies

 • Was de gember en snijd hem in kleine stukjes.
 • Schil de wortels en snijd ze in schijfjes.
 • Was de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in stukjes.
 • Doe alle ingrediënten samen met het water en het sap van een halve citroen in de blender.
 • Mix alles een paar minuten tot de ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn en je een glad mengsel hebt.

Serveertip

 • Serveer deze drank vers en drink hem één à twee uur voor het slapengaan.
 • Herhaal dit dagelijks.

Tips voor de beste resultaten

Vergeet niet dat de resultaten die je zult bereiken ook afhankelijk zijn van andere gewoontes die je aanneemt om dit probleem te behandelen. Hieronder geven we een paar tips.

Misschien ook interessant:
Praat je partner in zijn slaap?

Vermijd alcohol en andere verdovende middelen

Alcohol drinken

Alcoholische dranken en verdovende middelen beïnvloeden de werking van het centrale zenuwstelsel, waardoor je kan gaan snurken. Wanneer de spieren en weefsels in de keel te ontspannen raken, kan er veel lucht doorheen stromen, wat een vervelend geluid kan veroorzaken.

Rook niet

Zowel rokers als mensen die meeroken hebben dankzij de bestanddelen die sigarettenrook bevat een grotere kans om te snurken.

Sigarettenrook kan ervoor zorgen dat het weefsel in de luchtwegen geïnfecteerd raakt. Hierdoor kan het weefsel met elkaar in aanraking komen, waardoor je sneller kan gaan snurken.

Eet vroeg en licht

Gezond eten

Wanneer je te veel eet en ook nog eens vlak voor het slapengaan, dan kan je last krijgen van slaapproblemen of problemen met gesnurk. Probeer daarom minstens drie uur voor het slapengaan je avondmaaltijd te eten.

Vermijd daarbij voedsel dat lastig verteerbaar is, zoals zuivel en rood vlees. Deze voedselsoorten zorgen er namelijk voor dat er meer slijm in de keel komt te zitten, waardoor je tijdens het slapen last kunt krijgen van problemen met de ademhaling.

Regelmatige lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging zal je niet alleen helpen om in vorm te blijven, maar zal er ook voor zorgen dat je hart en andere systemen in je lichaam gezond blijven. In dit geval zal het helpen om de longen te reinigen, waardoor de ademhaling soepeler wordt en er minder gifstoffen in de longen aanwezig zullen zijn.

Stevig kussen

Stevig kussen

Wanneer je slaapt op een stevig kussen, dan ligt je hoofd een klein beetje hoger dan de rest van je lichaam, waardoor de kans op snurken kleiner wordt.

Word je leven op een negatieve manier beïnvloed door gesnurk? Wacht dan niet langer om dit natuurlijke middel eens te proberen en natuurlijk ook de tips die we zojuist hebben gedeeld om de effectiviteit van het middel te verbeteren. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.