Wat moet je niet doen na een nacht met insomnia

Wat moet je niet doen na een nacht met insomnia

Laatste update: 18 januari, 2019

Als je last van insomnia hebt, onthoudt dan dat er een aantal dingen zijn die je niet moet doen nadat je een nacht hebt wakker gelegen. Als je ze vermijdt, zal je je de volgende morgen gezonder en beter voelen. Vandaag zullen we je een aantal tips geven over de meest gemaakte fouten die mensen maken na een nacht woelen en draaien.

Dingen die je niet moet doen als je last hebt van insomnia

Eén van die populaire energiedrankjes drinken

Je kan een lekker heet kopje koffie of frisdrank drinken of een dutje doen, maar drink nooit een energiedrankje. Ze zijn niet goed voor je, omdat ze vol zitten met ingrediënten die slecht voor je zijn.

Niet bewegen

Wanneer je in de nacht niet voldoende gerust hebt, dan worden je bloedsuikerspiegel, cholesterol en hartslag mogelijk beïnvloedt of verstoord. Dit zorgt ervoor dat je je de hele dag moe voelt en het overwint mogelijk op de verkeerde tijd en plaats.

Dit artikel is misschien ook interessant:
Laat cholesterol- en bloedsuikerspiegels dalen met appelazijn

Bewegen om moeheid te voorkomen

Het beste dat je kan doen is bewegen, aangezien fysieke beweging, vooral de cardiovasculaire soort, helpt bij de vrijlating van adrenaline en dit zorgt ervoor dat je wakker blijft.

Er is nog een ander populair en effectief trucje. Kijk naar de lucht wanneer je naar buiten gaat. Staar een paar minuten naar de blauwe hemel als er geen wolken zijn. Dit zorgt voor een biochemische reactie, die helpt om de productie van melatonine te blokkeren, een hormoon dat je slaperig maakt.

Een dutje dat langer dan 15 minuten is doen

Experts raden aan om een lekker kopje koffie te drinken en vervolgens een dutje van 15 minuten te doen. Onderzoeken hebben laten zien dat het 20 minuten duurt voordat cafeïne begint te werken, dus als je 15 minuten gaat liggen zal je je geweldig voelen (5 minuten nadat je wakker wordt). Als je langer dat 15 minuten slaapt, zal het juist het tegenovergestelde effect hebben.

Veel make-up op doen

Wanneer je niet voldoende slaapt in de nacht zal je er niet echt fris uitzien. Je bent witter en je ogen zijn mogelijk rood. De meeste mensen die wakker worden na een nacht van insomnia zien er een beetje uit als een lelijk eendje.

Je transformeert, omdat je zweetklieren tijdens de nacht een hoop giftige stoffen vrijlaten. Aangezien je niet een volledige nacht hebt geslapen, kunnen je cellen niet doen wat ze normaal doen en zouden moeten doen terwijl je slaapt.

make-up

De meest natuurlijke manier om dit op te lossen is een exfoliatie doen met een natuurlijk product, zodat je de bloedsomloop op gang brengt. Om de kringen onder je ogen te behandelen, kan je een speciale crème gebruiken of er warme kamilletheezakjes op aanbrengen. Probeer om niet teveel make-up op te doen.

Een goede nachtrust is vitaal voor je welzijn en gezondheid. Als we die niet krijgen, dan brengen we ons lichaam in gevaar en verlagen we onze kwaliteit van leven. We zullen er slechter uitzien en vermoeid en gestrest zijn. We moeten een directe oplossing vinden voor de insomnia. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.