Je metabolisme versnellen met dit verfrissende drankje

Om te helpen een trage stofwisseling te bestrijden, moeten we onze levensstijl verbeteren en een evenwichtig dieet volgen, dat we gedurende de dag kunnen aanvullen met de consumptie van deze drank.
Je metabolisme versnellen met dit verfrissende drankje

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het metabolisme bestaat uit een reeks chemische processen. Die zijn verantwoordelijk voor de omzetting van de energie uit de voeding die je eet. Ze zetten deze energie om in brandstof voor elke cel en elk orgaan in je lichaam. Hieronder zullen we een drankje delen waarmee je mogelijk je metabolisme versnellen kan.

Het metabolisme of de stofwisseling kan de bloedsuikerspiegel onder controle houden en er mogelijk voor zorgen dat je lichaamsgewicht in evenwicht blijft. Bovendien speelt het een rol in het cardiovasculaire systeem en bij vele andere activiteiten die zich afspelen in je lichaam en je in goede gezondheid houden.

Het metabolisme werkt bij elke persoon anders. Dit is afhankelijk van het geslacht, de leeftijd, de lichaamsafmetingen en vele andere aspecten. Sommige gewoonten vertragen echter het metabolisme. Een zittende levensstijl, alcoholgebruik en slechte voeding zijn enkele oorzaken. Die kunnen het moeilijker maken om calorieën te verbranden.

Het zal mogelijk niet alleen een opvallende toename in gewicht veroorzaken, maar het kan ook bijdragen tot de ontwikkeling van bepaalde aandoeningen die je levenskwaliteit echt kunnen aantasten.

Gelukkig zijn er alternatieven. Het is bewezen dat goede gewoontes en bepaalde voedingsstoffen kunnen helpen om je metabolisme te versnellen en de eerder vermelde problemen te vermijden.

In dit artikel stellen we je een verfrissend drankje voor. Het is gemaakt van groene thee, grapefruit en munt. Voor mensen die als gevolg van een traag metabolisme problemen hebben om gewicht te verliezen, is dit een geweldig hulpmiddel. Probeer het zeker uit!

Maak dit verfrissende drankje om je metabolisme te versnellen met groene thee, grapefruit en munt

Deze verfrissende drank is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde manier om gewicht te verliezen. Uiteraard is het geen vetverbrandend wondermiddel.

Toch kan het je helpen om je lichaam te ontgiften en je metabolisme te versnellen, op voorwaarde dat je het regelmatig drinkt. Dit komt deels omdat de ingrediënten voedzaam zijn en weinig calorieën bevatten.

De voordelen van groene thee

Groene Thee

Groene thee is over de hele wereld een favoriet drankje. Dat is te wijten aan zijn vermogen om het lichaam te ondersteunen bij de bescherming tegen de negatieve effecten van vrije radicalen en tegen de gevaren van overgewicht.

Het bevat veel antioxidanten, vitaminen en mineralen. Ook bevat het echter weinig calorieën en kan het helpen om je metabolisme een boost te geven, zodat het op een doeltreffende manier calorieën kan verbranden.

Groene thee heeft daarnaast mogelijk ook warmteproducerende en zuiverende effecten. Die twee dingen maken van groene thee een goed middel om vet te verbranden.

Maak groene thee tot een regelmatig onderdeel van je dagelijkse voeding. Het kan je mogelijk helpen om tot 19% meer vet te verbranden. Het kan daarnaast helpen om te voorkomen dat het lichaam minder koolhydraten en lipiden in het bloed opneemt. Zodoende kan het dus mogelijk de opname van calorieën beperken.

De voordelen van grapefruit

Grapefruit is een van de meest aanbevolen citrusvruchten om gewicht te verliezen. Dit fruit bevat weinig calorieën en veel water. Het heeft dan ook een aantal eigenschappen die gewichtsverlies kunnen stimuleren. Grapefruit kan je mogelijk een verzadigd gevoel geven. Tegelijkertijd kan het je metabolisme versnellen.

Ook kan het ondersteunen bij vochtafdrijving en zuivering. Bovendien bevat het antioxidanten die kunnen helpen om gifstoffen en vastgehouden vocht af te voeren.

Op die manier kan het helpen om gewicht te verliezen en ziekten te voorkomen. Bovendien bevat deze vrucht meer dan 150 fytonutriënten. De meeste zijn flavonoïden. Die kunnen helpen bij een goede cardiovasculaire gezondheid.

De voordelen van munt

Munt

Munt is bekend vanwege zijn verfrissende kracht, maar het is ook een ideale plant om mogelijk gewichtsverlies en de afvoer van gifstoffen te stimuleren.

Het bezit krachtige eigenschappen die kunnen helpen bij de spijsvertering. Munt kan niet alleen helpen bij het voorkomen van maagzuur, maar ook om het lichaam voedingsstoffen beter op te laten nemen. Tegelijkertijd biedt het ook de mogelijk ondersteuning om de afvalstoffen te verwijderen die het lichaam niet nodig heeft.

Bovendien kan het ontstekingsremmend werken en bevat het antioxidanten. Daardoor kan het het lichaam laten ontspannen en bescherming bieden tegen de negatieve effecten van oxidatieve schade.

Hoe maak ik dit verfrissende drankje?

Drankje met grapefruit en munt

Combineer deze voedzame en caloriearme drank met een gezond dieet. Zo kan je mogelijk je metabolisme versnellen en centimeters verliezen. Je kan er de hele dag door van genieten. Start ‘s morgens vroeg en drink het op een lege maag.

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 1 liter water
 • 5 zakjes groene thee
 • 1 grapefruit
 • 8 muntblaadjes
 • 1 eetlepel honing (optioneel)

Hoe maak je het klaar?

 • Warm het water op. Voeg zodra het kookt de theezakjes toe.
 • Haal het van het vuur en laat het gedurende vijf tot tien minuten trekken. Voeg daarna de stukjes grapefruit toe.
 • Vervolgens mag je de muntblaadjes toevoegen. Wacht minstens twee uren voordat je het drinkt.
 • We raden aan om dit drankje de avond vooraf te maken. Dan is het namelijk al klaar wanneer je opstaat.
 • Als je wilt, kan je het drankje wat zoeten met honing.
 • Na twee weken zal je mogelijk al resultaten zien.

Onthoud dat je naast het gebruik van dit drankje ook enkele gewoontes in je levensstijl zal moeten verbeteren. Dat zal noodzakelijk zijn om een traag metabolisme te bestrijden en mogelijk een aanzienlijk gewichtsverlies te bereiken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3; 9 (11): 1211.
 • Fujioka K, Greenway F, et al. The effects of grapefruit on weight and insulin resistance: relationship to the metabolic syndrome. Journal of Medicinal Food. 2006. 9 (1): 49-54.
 • Hensrud D. Can I boost my metabolism to lose weight? Mayo Clinic. Marzo 2021.
 • Jamous R, Abu-Zaitoun S, et al. Antiobesity and antioxidant potentials of sleeted Palestinian medicinal plants. Evidenced Based Complementary and Alternative Medicine. Junio 2018. 8426752.
 • Koithan M. Using herbal remedies to maintain optimal weight. Journal of Nurse Practice. Febrero 2010. 6 (2): 153-154.
 • Rothenberg DO, Zhou C, Zhang L. A Review on the Weight-Loss Effects of Oxidized Tea Polyphenols. Molecules. 2018 May 14;23(5):1176
 • Valenzuela BA., El consumo de te y la salud: características y propiedades benéficas de esta bebida milenaria. Rev Chil Nutr, 2004.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.