Ontgift je lever met deze geweldige peterselie-muntthee

· 21 juni 2017
Je lever is in staat om zichzelf te reinigen, maar het kan nooit kwaad om wat remedies te proberen die bijdragen aan het ontgiften en optimaliseren van zijn functie. Ontdek een wonderbaarlijk recept in dit artikel!

Het is een van de grootste organen van je lichaam en het vereist aandacht, zorg en bescherming. We hebben het over je lever, uiteraard, dat geweldige systeem dat enzymen, proteïnen en glycogeen synthetiseert en de vitale functie van het ontgiften uitvoert.

Hoe behandel jij je lever op dagelijkse basis? We weten het, je denkt er waarschijnlijk niet altijd aan. Een druk leven, werk of weinig tijd hebben om te koken, betekent dat hem je in veel gevallen niet de aandacht geeft die hij nodig heeft.

Een andere gecompliceerde factor is het nemen van bepaalde medicatie. Misschien neem je een bepaalde vorm van medicatie op dit moment. Vergeet niet dat medicijnen de neiging hebben om je lever te overbelasten en de impact kan heel duidelijk zijn.

Er zijn veel manieren waarop je lever gevuld kan worden met toxinen. Slechte voedingskeuze, stress, medicatie en zelfs slapeloosheid zullen ervoor zorgen dat het orgaan langzaam zal stoppen met zijn functies zo effectief als normaal uit te voeren.

Er is hier ook een positief aspect: je lever is in staat om zichzelf te herstellen.

Problemen zoals als leververvetting reageren goed op veranderingen in je levensstijl en gewoonten, betere voeding en de duidelijke bewustheid dat je beter voor jezelf moet zorgen.

In het artikel van vandaag willen we het volgende voorleggen: dat je elke dag een thee drinkt die gemaakt is van peterselie en munt. Je gaat het verschil echt merken.

Zorg voor je lever met peterselie en muntPeterseliethee

In apotheken en natuurvoedingswinkels kan je een eindeloze voorziening van producten vinden die ervoor gemaakt zijn om voor je lever te zorgen en om deze te ontgiften.

Voordat je begint met het innemen van vitaminen en andere producten die je misschien vindt, is de beste oplossing om gebruik te maken van de natuur zelf.

 • Als je leert over de eigenschappen van verscheidene planten, zal je zeker zijn dat je iets consumeert dat gezond en helend is en zijn doel vervult: zorgen voor je lever en je algehele gezondheid.
 • Zonder twijfel zijn twee van de meest interessante planten om voor je lever te zorgen peterselie en munt. Deze zijn gemakkelijk te vinden en kunnen ook worden teruggevonden in een hoop voedingsmiddelen.

Hieronder zullen we uitleggen waarom ze zo goed zijn om je lever te ontgiften.

Peterselie, meer dan een garnering

De intense smaak en samentrekkende eigenschappen van peterselie maken het uniek wanneer het aankomt op het zorgen voor je lever. De voordelen zijn gebaseerd op vier verschillende aspecten:

 • De eersten zijn flavonoïden: apigenine, chrysoberyl en luteolin werken als krachtige antioxidanten. Die zorgen ervoor dat je cellen genoeg zuurstof transporteren en je beschermen tegen de effecten van vrije radicalen.
 • Daarnaast is peterselie een goede bron van vitamine C en vitamine A. Deze twee componenten zijn heel basaal wanneer het aankomt op het functioneren van je lever.
 • Ze reduceren ontstekingen en versterken ook je immuunsysteem.
 • En vergeet niet dat peterselie een uitstekende reinigend en ontgiftend middel is. Dankzij de diuretische eigenschappen helpt het je lichaam om afval te elimineren dat je niet nodig hebt, om te voorkomen dat je ziek wordt.
 • Een ander interessant aspect refereert naar bètacaroteen. Deze antioxidant is zeer effectief wanneer het aankomt op het verwijderen van opgeslagen vet in het lichaam.

Dit is een vitaal aspect als je last hebt van leververvetting.Lever

Munt, niet alleen voor toetjes

Munt is, net als peterselie, een samentrekkend ingrediënt en een zeer verfrissende plant. Zijn smaak geeft een aangename vleug aan deze thee, die je dagelijks zou moeten drinken.

Het kost heel weinig en bereikt een hoop, zolang je consistent bent.

Hier zijn de voornaamste voordelen van munt:

 • Het is antiseptisch en ontstekingsremmend.
 • Het verbetert je spijsvertering
 • Het stimuleert ook je leverfunctie wanneer dit orgaan overbelast is

Ontdek: Zo verminder je een opgeblazen buik

Hoe maak je peterselie-muntthee?Muntthee

Ingrediënten

 • 1 theelepel peterselie (5 g)
 • 1 theelepel verse munt (5 g)
 • 2 eetlepels citroensap (20 ml)
 • 1 kopje water (200 ml)

Bereiding

 • Zoals we altijd zeggen op onze blog, is het ’t beste om ingrediënten te halen die biologisch zijn. Als je ze eenmaal hebt, is goed wassen het eerste wat je moet doen.
 • Daarna hak je de peterselie en munt goed fijn. Dit zorgt ervoor dat de oliën vrijkomen in de thee.
 • Warm een kop water op in een pan of ketel. Als het eenmaal kookt, voeg de twee kruiden voorzichtig toe.
 • Laat het 15 tot 20 minuten borrelen. Laat het daarna 10 minuten rusten.
 • Zeef de vloeistof tot slot en giet het in je favoriete mok met de twee eetlepels citroensap.

Het eerste wat je zal opmerken, is de intense smaak. Die smaak komt van natuurlijke componenten die voor je gezondheid en lever zullen zorgen.

Als je het nodig hebt, voeg je wat honing toe om het lekkerder te maken. Drink het na je hoofdmaaltijd van de dag.