Met een aftreksel van peterselie reinig je de nieren

Reinig je nieren op natuurlijke wijze met dit aftreksel en andere remedies. We bevelen aan om dit minstens twee keer per jaar te doen. Op die manier zal je lichaam optimaal werken. De nieren zorgen immers voor de ontgifting van je lichaam. Ze verdienen het dus ook om schoon te zijn.
Met een aftreksel van peterselie reinig je de nieren

Geschreven door Solimar Cedeño

Laatste update: 09 augustus, 2022

Nu en dan je lichaam reinigen is goed voor je gezondheid. Deze reiniging helpt tenslotte om een eind te maken aan opgestapelde gifstoffen. Een aftreksel van peterselie kan je hierbij helpen.

De nieren zijn zeer belangrijke organen. Ze zijn verantwoordelijk voor het filteren van ons bloed en het verwijderen van giftige stoffen. Je moet dus speciale zorg dragen voor de nieren. Er bestaan vele natuurlijke manieren om deze organen te zuiveren. Eén van de beste methoden is een aftreksel van peterselie.

Peterselie is een plant die we meestal als kruid bij onze gerechten gebruiken. De waarheid is echter dat dit kruid meer doet dan alleen maar smaak geven aan onze maaltijden.

Een aftreksel van peterselie heeft zuiverende eigenschappen die helpen om je nieren te reinigen.

De voedingswaarde van peterselie

Peterselie bevat vitaminen en andere elementen met geneeskrachtige eigenschappen voor het lichaam. Dat maakt dus van peterselie een zeer volledig voedingsmiddel wat betreft zijn voedingswaarde.

Peterselie bevat:

 • Vitaminen (A, B, C en D)
 • Mineralen (calcium, ijzer, fosfor en zwavel)
 • Vezels
 • Flavonoïden

Vitamine A is betrokken bij de werking van het immuunsysteem. Anderzijds zijn vitamine C en E antioxidanten. Flavonoïden hebben een vochtafdrijvend en antioxidant effect. Tegelijkertijd helpt calcium de botten. De vezels spelen dan weer een belangrijke rol voor het verteringssysteem. Eén kop aftreksel van peterselie kan ons dus veel voedingsstoffen verschaffen!

Bovendien kan je peterselie niet alleen als een aftreksel innemen. Je kan immers ook een smoothie met peterselie maken. Of je voegt het gewoon als kruid toe aan je maaltijden.

Dit kruid helpt het lichaam dus op vele manieren. We bevelen dus aan dat je het toevoegt aan je voedingspatroon.

De voedingswaarde van peterselie

De voordelen van peterselie

Peterselie heeft vele gunstige eigenschappen. We willen hier de volgende voordelen benoemen:

 • Het heeft het vermogen om de organen te zuiveren.
 • Het is een antioxidant.
 • Peterselie kan help om een hoge bloeddruk onder controle te houden.
 • Dankzij de flavonoïden die dit kruid bevat, is het ook vochtafdrijvend.
 • Het werkt ontstekingsremmend.
 • Peterselie kan het ontstaan van niergruis en nierstenen voorkomen (het verwijdert ze dus niet).
 • Het verbetert de vertering en de algemene werking van het verteringssysteem.
 • Dit kruid versterkt ook het immuunsysteem.
 • Het helpt osteoporose bestrijden.
 • Met peterselie kan je gewichtsverlies ondersteunen.
 • Het voorkomt vermoeidheid.
 • Peterselie helpt ook om de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Ook dit is een interessant artikel:
Je bloedsuikerspiegel reguleren met Ceylon kaneel

Reinig je nieren met een heerlijk aftreksel van peterselie

Ingrediënten

 • 1 eetlepel verse of gedroogde peterselie (8 g)
 • 1 kop water (250 ml)

Hoe maak je dit aftreksel?

Het verschil tussen verse en gedroogde peterselie is dat de smaak een beetje anders is wanneer je een aftreksel maakt. In beide gevallen moet je de peterselie goed wassen vóór je het gebruikt.

 • Breng eerst het water aan de kook.
 • Zodra het water kookt, voeg je de eetlepel peterselie toe. Het is belangrijk dat je de peterselie toevoegt net op het moment dat het water het kookpunt bereikt. Doe je het eerder, dan gaan er namelijk enkele van de eigenschappen van de peterselie verloren.
 • Laat het dan nog eens gedurende 5 minuten koken.
 • Zet daarna het vuur uit. Zeef het aftreksel om de stukjes peterselie te verwijderen. Laat het dan nog enkele minuten trekken.
 • Als je wilt, kan je wat suiker of een zoetmiddel toevoegen. Om de beste resultaten te behalen, drink je 4 dagen per week elke dag 2 tot 3 koppen van dit aftreksel van peterselie.

Hoeveel mag je van dit aftreksel van peterselie drinken?

Alles in overdreven mate is slecht. Dat is niet anders voor peterselie. De flavonoïden in dit kruid helpen je inderdaad om teveel aan water en natrium te verwijderen. Ze verhogen echter aan de andere kant de heropname van kalium. De concentratie van kalium in het bloed zal dus stijgen.

Een hoog kaliumniveau in het bloed noemen we hyperkaliëmie. Het kan de kans op hartritmestoornissen of krampen verhogen.

Vrouwen mogen niet te veel van dit aftreksel van peterselie drinken. Het kan namelijk samentrekkingen van de baarmoeder veroorzaken. Mensen met de diagnose nierfalen raadt men ook af om het te drinken. 

Je kan je nieren reinigen met dit aftreksel van peterselie of met andere aftreksels. We bevelen aan dat je het minstens twee keer per jaar doet. Op dit manier zal je lichaam optimaal werken. De nieren zorgen voor de ontgifting van het lichaam. Ze verdienen het dus ook om schoon te zijn.

Een aftreksel van peterselie

Dankzij de juiste werking van deze organen zal je lichaam gezond blijven. Je kan er op deze manier ook voor zorgen dat je vele aandoeningen voorkomt.

Onthoud ook dat je jaarlijks of twee keer per jaar bij je arts een controle laat uitvoeren. Je weet dan met zekerheid dat alles goed gaat met je lichaam. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Nirumand, M. C., Hajialyani, M., Rahimi, R., Farzaei, M. H., Zingue, S., Nabavi, S. M., & Bishayee, A. (2018, March 7). Dietary plants for the prevention and management of kidney stones: Preclinical and clinical evidence and molecular mechanisms. International Journal of Molecular Sciences. MDPI AG. https://doi.org/10.3390/ijms19030765
 • F.A., A., Alyami, F. A., & Rabah, D. M. (2011). Effect of drinking parsley leaf tea on urinary composition and urinary stones’ risk factors. Saudi Journal of Kidney Diseases and Transplantation : An Official Publication of the Saudi Center for Organ Transplantation, Saudi Arabia22(3), 511–514. Retrieved from http://ovidsp.ovid.com/ovidweb.cgi?T=JS&;PAGE=reference&D=med7&NEWS=N&AN=21566309 http://ovidsp.ovid.com/ovidweb.cgi?T=JS&;PAGE=reference&D=emed13&NEWS=N&AN=362278283
 • Abdel-Rahim, E. A., & El-Beltagi, H. S. (2010). Constituents of apple, parsley and lentil edible plants and their therapy treatments for blood picture as well as liver and kidneys functions against lipidemic disease. Electronic Journal of Environmental, Agricultural and Food Chemistry9(6), 1117–1127.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.