Maak met 3 ingrediënten een krachtig antiviraal drankje

· 6 mei 2016

Je lichaam wordt elke dag blootgesteld aan heel wat verschillende factoren en situaties die infecties kunnen veroorzaken. Voortdurend komen we in contact met bacteriën, virussen en schimmels en we kunnen niet altijd vermijden dat we hierdoor ziek worden. Het lichaam beschikt echter eveneens over een afweersysteem dat verantwoordelijk is voor het op afstand houden van deze ziekteverwekkende binnendringers. Dit afweersysteem kan je zelf versterken met een krachtig antiviraal drankje.

Onthoud dat een zittende levensstijl, onvoldoende lichaamsbeweging, een ongezond dieet, plotselinge weersveranderingen en nog vele andere factoren het immuniteitssysteem kunnen verzwakken, waardoor we vatbaarder worden voor het ontstaan van verschillende ziektes veroorzaakt door deze micro-organismen.

De voedingsstoffen die het lichaam uit de voeding haalt, vormen de sleutel tot een sterk afweersysteem dat in staat is de aanval van virussen en bacteriën af te weren. In dit artikel hieronder geven we je het recept van een krachtig antiviraal drankje dat klaargemaakt wordt met drie super gezonde ingrediënten die je afweersysteem een heuse boost zullen geven. Het gaat hierdoor beter functioneren en het zal beter in staat zijn virale aandoeningen af te weren.

Wat zijn de geheime ingrediënten van dit krachtige antiviraal drankje?

Het klinkt waarschijnlijk verrassend dat we voor dit gezondheidselixir maar drie eenvoudige en overal te verkrijgen ingrediënten nodig hebben: citroen, gember en honing.

Citroen

Citroen

Citroen staat bekend om de hoge doses vitamine C die het bevat. Het is een natuurlijk antibioticum en versterkt het afweersysteem door de witte bloedcellen te activeren. Deze antibiotische en antivirale eigenschappen zorgen ervoor dat grote aantallen virussen en bacteriën de kans niet krijgen onze gezondheid en vooral ons ademhalingssysteem aan te tasten.

Bovendien heeft citroen een alkaliserend effect in het lichaam. Als er te veel zuren in het lichaam aanwezig zijn, dan brengt dit de zuurtegraad van het lichaam uit balans. Wist je dat ziekteverwekkers zoals virussen, schimmels en bacteriën alleen in een verzuurde omgeving ziektes en ontstekingen kunnen veroorzaken? Citroen zorgt ervoor dat de pH in het lichaam optimaal blijft, zodat deze indringers de kans niet krijgen ziektes en infecties te veroorzaken.

Gember

De gemberwortel is al eeuwen populair om zijn krachtige, medicinale eigenschappen. Het is een krachtige ontstekingswerend middel en wordt ook gebruikt om slijm ter hoogte van de luchtwegen los te maken. Bovendien bevat gember grote hoeveelheden antioxidanten. Hierdoor is deze plant in staat het afweersysteem van het lichaam te ondersteunen en aandoeningen zoals griep, verkoudheden, astma en andere ziektes aan de luchtwegen te voorkomen. Het wordt makkelijker slijm op te hoesten, zodat een hardnekkige hoest en geïrriteerde keel vermeden kunnen worden. Een griepje of verkoudheid wordt snel de das om gedaan en het werkt ook nog eens koortsverlagend.

Het is een echt natuurlijk geneesmiddel, dat niet enkel ontstekingswerende eigenschappen heeft, maar ook bacteriën, schimmels en toxines resoluut aanpakt en uit het lichaam verwijdert.

Honing

Honing

Recent onderzoek toonde aan dat ook honing over deze krachtige antibiotische werking beschikt die de virussen en bacteriën, die verantwoordelijk zijn voor griep en verkoudheid, kunnen elimineren. Onze voorouders kenden al deze helende eigenschappen van honing en je herinnert je vast wel uit je kinderjaren dat je steevast thee met honing kreeg om verkoudheden en ziektes ter hoogte van de luchtwegen te genezen.

Het onderzoek wees eveneens uit dat honing het makkelijker maakt vastzittend slijm op te hoesten. Hierdoor is het een heel geschikt natuurlijk middel om te gebruiken als aanvulling op de klassieke medicatie tegen astma en andere ademhalingsziektes die veroorzaakt worden door een verzwakt afweersysteem.

Antiviraal citroen-, honing- en gemberdrankje

Nu je vast overtuigd bent van de antivirale eigenschappen van deze eenvoudige natuurlijke ingrediënten, beschrijven we hieronder het recept voor deze krachtige, antivirale drank, die je ongetwijfeld zal helpen vooral de winter door te komen zonder die vervelende verkoudheden of griep, waardoor je dagenlang vastgekluisterd bent aan je bed. Het versterkt je immuniteitssysteem en zorgt ervoor dat ziektekiemen de kans niet krijgen zich te ontwikkelen in het lichaam.

Zorg ervoor dat je deze drie goedkope en eenvoudige voedingsmiddelen steeds in huis hebt, zodat je deze helende drank onmiddellijk tevoorschijn kan toveren zodra je de symptomen van een griepje of verkoudheid voelt opkomen.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • 2 grote citroenen, ongeschild en bij voorkeur biologisch
  • Een halve gemberwortel
  • 8 eetlepels bijenhoning of ongeveer 200 ml

Hoe maak je deze superdrank klaar?

  • Was de citroenen grondig met water en azijn om alle restjes van pesticiden te verwijderen als het niet mogelijk is om biologische citroen te kopen. Voor dit drankje gebruiken we ook de schil van de citroen, omdat vele nutriënten en ook een groot deel van de vitamine C opgeslagen wordt in de schil.
  • Was ook de gemberwortel grondig en hak deze in kleine stukjes. Mix alles in de blender en voeg nadien de honing toe aan het mengsel.
  • Giet het sapje over in een glazen kom of fles en bewaar het in de koelkast.
  • Merk je na verloop van tijd dat de honing gaat kristalliseren, verwarm de kom dan eventjes au bain-marie, zodat de helende eigenschappen niet verloren gaan.

Hoe te gebruiken

We raden een eetlepel per dag aan vanaf de leeftijd van 13 jaar. Kinderen hebben genoeg aan een theelepeltje. Je kan deze geconcentreerde mix gerust oplossen in warm water, thee of een andere warme drank.