Leer je wenkbrauwen te verzorgen op basis van je gezichtsvorm

Wist je dat de vorm van je gezicht je kan helpen bepalen hoe je je wenkbrauwen in vorm moet brengen? Leer vandaag welke vorm wenkbrauw het beste bij jou past en hoe je je wenkbrauwen moet verzorgen.
Leer je wenkbrauwen te verzorgen op basis van je gezichtsvorm

Laatste update: 12 januari, 2019

Het is erg belangrijk om je wenkbrauwen te verzorgen op een goede manier. Ze zijn immers een krachtig onderdeel van je gezicht.

Ze brengen uitdrukkingen over, omlijsten je gezicht en geven een fantastische balans die de aandacht kan trekken en je uiterlijke schoonheid kan tonen. Daarom mag je ze ook niet zomaar kammen of ze bijna volledig kaal plukken.

Ieder gezichtstype heeft bovendien een speciale vorm wenkbrauwen  heeft. Wij denken dat dit iets is dat iedereen moet weten.

Gezichtsverzorging is niet alleen meer iets voor vrouwen. Het is de moeite waard om te weten hoe je je wenkbrauwen moet verzorgen. Dit is afhankelijk van of je een man of een vrouw bent en wat de vorm van je gezicht is.

Soms is een kleine verandering al genoeg om je te laten stralen en je schoonheid verder te verhogen.

Probeer deze tips om je wenkbrauwen te verzorgen op basis van je gezichtsvorm

1. Wenkbrauwen voor een rond of vierkant gezicht

Wenkbrauwen voor een Vierkant Gezicht

Je weet waarschijnlijk wel dat een rond en een vierkant gezicht niet hetzelfde zijn. Het eerstgenoemde heeft soms meer uitgesproken kenmerken, met name rond de kaak en de kin.

Ondanks de verschillen zien zowel ronde als vierkante gezichten er fantastisch uit met de zelfde vorm wenkbrauwen.

Vierkante en ronde gezichten zijn aantrekkelijker als de wenkbrauwen lang en licht gebogen zijn en een bijna driehoekige vorm hebben. Onthoud dat ze voller bij de neus en dunner bij de uiteindes en in de buurt van je slaap moeten zijn.

Het belangrijkste aspect dat hen de magische en spectaculaire uitstraling geeft, is dat ze erg lang moeten zijn.

2. Hartvormige gezichten

Gezichtsvormen

Het hartvormige gezicht is zonder twijfel een van de mooiste en meest veelzijdige vormen. Je kunt eigenlijk elk kapsel dragen en je wenkbrauwen kunnen verzorgd worden zodat je er nog mooier uit kunt zien.

 • Wenkbrauwen in een hartvormig gezicht moeten boogvormig zijn, maar nooit in een extreme driehoekige vorm zoals bij een rond of vierkant gezicht.
 • Je kunt kiezen voor smallere wenkbrauwen om met de mode mee te gaan of je wenkbrauwen juist voller laten.
 • De opwaartse vorm zal je jukbeenderen nog meer accentueren.

3. Langwerpige gezichten

Wenkbrauwen voor een Lang Gezicht

Heb jij een lang gezicht hebt en zijn  je gezichtskenmerken in balans tussen je slaap en de kin, zonder zichtbare jukbeenderen? Dan is het belangrijk dat je door je wenkbrauwen te gebruiken meer onderscheid in je gezicht creëert.

Hier is de strategie:

 • Lange gezichten moeten rechte, horizontale wenkbrauwen hebben.
 • De wenkbrauwen moeten niet overmatig lang zijn. Een kortere en horizontale wenkbrauw zal de vorm van je gezicht wat ronder maken.
 • Deze strategie werkt zowel voor mannen als voor vrouwen.

4. Ovale gezichten

Wenkbrauwpotlood

Mensen met ovale gezichten hebben het meeste geluk. Waarom? Zij kunnen ook bijna elke soort kapsel  of vorm van de wenkbrauw kiezen.

Het is wel belangrijk om iets te weten over de nuances van deze gezichtsvorm:

 • Je kunt kiezen voor gebogen of rechte wenkbrauwen, net wat je mooier vindt.
 • Maar onthoud dat bij een ovaal gezicht je de wenkbrauwen niet erg breed of vol moet laten worden.
 • Kies altijd voor een subtielere vorm.

Basistips om je wenkbrauwen te verzorgen

Wenkbrauwen Borstelen

Zoals je weet ben jij de enige die echt weet wat goed bij jou staat en wat niet. Om je wenkbrauwen te verzorgen op de beste manier moet je dus eerst jezelf kennen.

Het gaat erom dat je nieuwe opties en trucjes probeert om te ontdekken wat het beste past bij jouw persoonlijkheid.

Dus, als je de vorm van je wenkbrauw hebt gevonden die je het mooiste vindt, is het altijd goed om wat makkelijke tips te kennen om ze te verzorgen. Op die manier zal het plaatje  en je gezicht altijd perfect zijn.

 • Verzorg altijd de uiteindes van je wenkbrauwen. De rand bij je slaap moet altijd netjes gehouden worden.
 • Vul met wenkbrauwpotlood of oogschaduw in de kleur die het dichtste bij de kleur van je eigen wenkbrauw ligt, de dunnere delen van je wenkbrauw op.
 • Borstel het gedeelte dat het dichtste bij je neus ligt omhoog.
 • Als je je wenkbrauwen wilt benadrukken, zijn highlighters onmisbaar. Bedenk dat je ze pas aanbrengt op het eind van je schoonheidsbehandeling. Op die manier definieer je ze duidelijker en geven ze wat frisheid aan je uiterlijk.
 • Brengt tot slot transparante wax aan. Dit houdt de haartjes op hun plaats en laat ze sensationeel glimmen.

Onthoud ook dat, naarmate de jaren verstrijken, de huid onder je oogleden slapper wordt. Maar als je aandacht besteedt aan je wenkbrauwen en deze trucjes toepast, zul je er jong en mooi uit blijven zien. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.