Heb jij een verleidelijke persoonlijkheid?

Een verleidelijke persoonlijkheid ziet altijd het goede in anderen, maakt makkelijk vrienden en hoeft geen moeite te doen om andere mensen aan te trekken.
Heb jij een verleidelijke persoonlijkheid?

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het hebben van een verleidelijke persoonlijkheid is erg handig. Het eenvoudig contact maken met anderen en een aantrekkelijke persoonlijkheid hebben is erg belangrijk in de maatschappij waarin we vandaag leven.

Sommige mensen jaloers zijn op dit soort persoonlijkheid die zeker veel voordelen biedt.

Wat is echter het grote nadeel?

Het nadeel van een verleidelijk persoonlijkheidstype is dat je ermee moet worden geboren en dat je het later niet echt als een nieuwe persoonlijkheid kunt verwerven.

We ontwikkelen allemaal onze eigen persoonlijkheid en ze hebben allemaal hun voordelen. Vandaag zullen we echter naar dit specifieke persoonlijkheidstype kijken om het nog beter te leren kennen.

Iemand met een verleidelijke persoonlijkheid heeft een uitstekende taalbeheersing

Een verleidelijke persoonlijkheid heeft een uitstekende taalbeheersing

Iemand met een verleidelijke persoonlijkheid heeft een belangrijk kenmerk dat hem of haar gemakkelijk aan laat knopen met anderen: een geweldige taalbeheersing.

Duidelijke, assertieve taal en ook de non-verbale communicatie wordt niet vergeten.

Zoals we weten bevat wat we communiceren met gebaren en met onze stem (intonatie, volume) een hoger percentage van de boodschap dan de eigenlijke woorden die we zeggen (slechts 7%).

Een persoon met een verleidelijke persoonlijkheid is coherent. Wat ze zeggen en uitdrukken via hun non-verbale communicatie is hetzelfde. Op deze manier communiceren ze effectief en zonder tegenstrijdig te zijn.

Naast dit alles is de beheersing van de taal ook nog eens zo hoog dat het aarzeling voorkomt. Als we aarzelen zorgen we er namelijk voor dat mensen twijfelen over wat we proberen te zeggen.

Met zo’n persoonlijkheid ben je bovendien betrouwbaarder en zorg je ervoor dat anderen zich veilig voelen. Als je een beslissing moet nemen aarzel je niet.

Dit betekent niet dat je geen twijfels hebt, alleen dat je ze op een verstandige manier confronteert.

Op een gezonde manier met anderen omgaan

Op een gezonde manier met anderen omgaan als je een verleidelijke persoonlijkheid hebt

Mensen met een verleidelijke persoonlijkheid weten op een gezonde manier met anderen om te gaan. Dat is de reden waarom ze, naast dat ze in het algemeen extravert zijn, communiceren wat ze denken en voelen zonder zich in te houden.

Daar komt bij dat ze dit allemaal doen op een respectvolle, maar toch assertieve manier. Ze weten hoe ze moeten zeggen wat hen dwars zit zonder de ander pijn te doen.

In feite, wanneer zij zich in een conflictsituatie bevinden met verschillende meningen, is hun prioriteit het vinden van een overeenstemming.

Wat ze doen leidt allemaal tot geweldige resultaten:

  • onderhandelen
  • de meningen van anderen respecteren
  • waarderen wat anderen denken

Misschien werkt dit extraverte gedrag in hun voordeel.

Verleiding moet echter niet worden verward met manipulatie. In dit geval probeert de verleidelijke persoonlijkheid nooit iemand te manipuleren.

Dit zou alleen maar pijn, giftige relaties, problemen, intimidatie en druk veroorzaken wanneer het tijd is om samen een beslissing te nemen. Niets van dit alles heeft maar iets te maken met mensen met een verleidelijke persoonlijkheid.

Heb jij een verleidelijke persoonlijkheid?

Heb jij een verleidelijke persoonlijkheid

Als je jezelf identificeert met de eigenschappen die we hier hebben genoemd of als je zelf ooit het gevoel hebt gehad dat je dit soort persoonlijkheid bezit, dan weet je heel goed dat je ook gekarakteriseerd kunt worden als:

  • iemand die altijd het beste in mensen ziet. Als je iets voorstelt voor een project of wanneer je een menigte moet toespreken is het resultaat altijd geweldig.
  • iemand zonder sociale angst. Je komt namelijk graag in contact en ontmoet graag nieuwe mensen, vooral degenen die voor nieuwe uitdagingen zorgen met betrekking tot effectieve communicatie.
  • andere mensen de manier zoals je doet vaak bewonderen.
  • je mensen aantrekt zonder er je best voor te doen. Zelfs als mensen die je niet kent je omringen duurt het niet lang om vrienden met ze te worden.

Het hebben van een verleidelijke persoonlijkheid heeft vele voordelen, vooral als het gaat om relaties met anderen.

Als je deze persoonlijkheid hebt, geniet er dan van! Als je het hebt maar je hebt het onderdrukt of verborgen dan is het tijd om het weer het daglicht te laten zien. Uiteindelijk moet je zijn wie je bent.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.