Wat kokoswater doet voor je lichaam

Kokoswater verbetert het zenuwstelsel en de cognitieve functie. Een glas kokoswater bevat bijna 300 milligram kalium, dit is zelfs nog meer dan een banaan.

Kokoswater, alsook andere kokosproducten, wordt geassocieerd met palmbomen en de tropische klimaten waar deze bomen groeien.

Deze verfrissende drank bestaat voor 95% uit water en 5% uit belangrijke voedingsstoffen waar het lichaam van kan profiteren.

In tegenstelling tot kokosolie, wordt deze vloeistof op natuurlijke wijze verkregen uit jonge kokosnoten en hoeft het verder niet te worden verwerkt om het te kunnen drinken. En hoewel beide een rijke bron aan voedingsstoffen zijn voor het lichaam, worden ze op verschillende manieren geconsumeerd en bieden ze het lichaam verschillende voordelen wanneer ze regelmatig worden geconsumeerd.

Kokoswater zal niet alleen je dorst lessen, maar het zal ook een positieve invloed hebben op je lichaam. Weet je wat er gebeurt als je deze vloeistof drinkt?

1. Verbetert de spijsvertering

Vertering

Kokoswater wordt al jarenlang gebruikt als tonic voor de spijsvertering. Het is ideaal geschikt om stoornissen als gastro-enteritis, dysenterie, constipatie en parasieten te voorkomen en behandelen. Het kan helpen het lichamelijke vermogen om voedingsstoffen op te nemen te verbeteren en de bio-actieve enzymen die kokoswater bevat verbeteren de spijsvertering.

Het is echter wel belangrijk om niet te vergeten dat kokoswater een lichtelijk laxerend effect heeft. Je kunt er dus beter niet te veel van drinken.

Bekijk ook: Tips om gas en indigestie te voorkomen

2. Versterkt het immuunsysteem

Het hoge gehalte aan laurinezuur, een verzadigd vetzuur, zorgt ervoor dat kokoswater erg krachtige schimmelwerende, antivirale en antibacteriële eigenschappen heeft, waardoor het een middel is dat kan helpen het immuunsysteem te versterken en infecties te voorkomen. Meerdere studies tonen aan dat kokoswater in zijn natuurlijke staat kan helpen candida albicans en andere schimmelinfecties, hepatitis C, herpes en zelfs HIV te bestrijden.

3. Goed voor het hart en de urinewegen

Hart

Kokoswater bevat kalium, een essentiële voedingsstof om je bloeddruk onder controle te houden en hartaanvallen te voorkomen. Ook heeft kokoswater een vochtafdrijvende werking die kan helpen de urinewegen te reinigen, waardoor de ontwikkeling van nierstenen voorkomen wordt.

4. Bevordert de circulatie in je lichaam

Deze drank wordt al jarenlang gebruikt als tonic voor het hart, omdat het in staat is het slechte cholesterolgehalte te verlagen en het ontstaan van bloedpropjes te voorkomen. Dankzij deze eigenschappen kan deze drank helpen de kans op een hartaanval of beroerte te verkleinen, de bloedsomloop te verbeteren en vernauwingen en spataderen te verminderen.

5. Anti-verouderingseigenschappen

Jonge Huid

Een van de geheimen van beroemdheden om er jong uit te blijven zien, is het voortdurend drinken van kokoswater.

Kokoswater bevat een groep plantaardige hormonen die cytokininen genoemd worden. Deze hormonen hebben een krachtige anti-verouderende werking op de lichaamscellen, wat volgens deskundigen van de Asian and Pacific Coconut Community kan helpen celdegeneratie te voorkomen. Deze eigenschap zorgt er niet alleen voor dat je van kokoswater een jonger uitziende huid krijgt, maar kan ook helpen chronische ziektes als kanker en diabetes te voorkomen.

6. Houdt je gehydrateerd

Het drinken van kokoswater is een van de beste manieren om je lichaam van vocht te voorzien na een zware work-out of een dag in de zon: het is verfrissend, bevat essentiële elektrolyten en is vrij van chemische additieven die schadelijk kunnen zijn voor het lichaam.

Het is voor je gezondheid en het milieu een uitstekende keuze om kokoswater te drinken om gehydrateerd te blijven, daar kokoswater niet in een fles verkocht wordt en kan worden bewaard in een herbruikbare houder.

En alsof dit niet al genoeg is, is kokoswater ook rijk aan kalium, magnesium, calcium, natrium en fosfor. Allemaal essentiële mineralen die het lichaam nodig heeft om naar behoren te functioneren en spierherstel te ondersteunen.

7. Een geweldige bron van energie voor de hersenen

Hersenen

Een glas kokoswater bevat bijna 300 mg kalium. Dit betekent dat de drank rijker is aan dit mineraal dan een banaan. Kalium reguleert de bloeddruk, maar speelt ook een belangrijke rol voor de spierfuncties, omdat het krampen en letsel kan voorkomen.

Daarbovenop dragen de natuurlijke elektrolyten die de drank bevat bij aan het naar behoren functioneren van het zenuwstelsel en de transmissie van zenuwimpulsen alsook het verbeteren van de cognitieve functie.

Wij raden het volgende artikel aan: 10 geboden voor jonge en fitte hersenen

8. Verlaagt het zuurgehalte

Deze heerlijke en verfrissende drank is geweldig voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun lichaam te alkaliseren en een hoog zuurgehalte veroorzaakt door slechte voeding te verlagen. Door kokoswater te drinken verlaag je de pH-waarde van de vloeistoffen in je lichaam en verminder je het zuurgehalte.

Bekijk Ook