Behandeling van kanker als aanvulling op chemotherapie

Er is een kankerbehandeling die effectiever schijnt te zijn dan chemotherapie en geen bijwerkingen heeft, en dat is een behandeling met paardenbloemen.
Behandeling van kanker als aanvulling op chemotherapie

Laatste update: 04 januari, 2019

Kanker is één van de leidende doodsoorzaken in de wereld. Wat nog verontrustender is, is dat het aantal mensen dat gediagnosticeerd wordt met verschillende soorten tumoren nog steeds toeneemt. De moderne geneeskunde heeft de laatste decennia veel vooruitgang geboekt. De ene na de andere behandeling is ontwikkeld om kanker aan te pakken.

Echter, veel mensen reageren helaas niet goed op deze behandelingen en worden uiteindelijk toch verslagen door deze ziekte.

Hoewel chemotherapie het meeste wordt gebruikt voor de behandeling van kanker, zijn er ook alternatieve behandelingen die veelbelovend zijn. Hoewel deze behandelingen niet moeten worden gebruikt als een vervanging voor geneeskundige behandelingen, zou je ze kunnen zien als aanvulling voor de standaardbehandeling.

Let op dat deze behandelingen niet hetzelfde werken voor iedere patiënt en afhankelijk zijn van de soort en progressie van de aandoening.

Paardenbloemthee bij de behandeling van kanker

Paardenbloemen

Eén van de alternatieve behandelingen om kanker te bestrijden die op dit moment veel aandacht krijgt, is de bescheiden paardenbloem. Deze plant is over heel de wereld populair vanwege de vele gezondheidsvoordelen.

Het is een krachtige kankerbehandeling die in bepaalde gevallen 100 keer effectiever kan zijn dan chemotherapie. Paardenbloemthee kan binnen 48 uur effect hebben.

Deze plant werd jaren genegeerd, maar is bekend vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. Daarom het goed is om het thuis te hebben. Vroeger werden paardenbloemen gebruikt om siroop en infusies te bereiden om diverse gezondheidsproblemen te behandelen.

Wat we nu weten, is dat de voordelen nog beter kunnen zijn dan wat er eerst werd gedacht. De wortels bevatten geneeskrachtige eigenschappen die in bepaalde gevallen mensen met kanker kunnen helpen.

Wetenschappers die de plant hebben bestudeerd, hebben ontdekt dat de wortel effectiever kan zijn dan chemotherapie. Met name als het gaat om het behandelen van tumoren. Dat komt omdat het alleen kankercellen aanvalt, waarbij de gezonde cellen onaangetast blijven. Dit gebeurt namelijk bij chemotherapie niet.

Paardenbloemen:

 • hebben diuretische eigenschappen
 • stimuleren de galafscheiding
 • reinigen de lever
 • kunnen helpen bij allergieën
 • verlagen cholesterol

 Ze bevatten onder andere:

 • Vitamine B6
 • Thiamine
 • Riboflavine
 • Vitamine C
 • IJzer
 • Calcium
 • Kalium
 • Magnesium
 • Foliumzuur

Ze bevatten per 100 gram ook tot 535% van de vereiste dagelijkse hoeveelheid vitamine K. Daarnaast levert deze hoeveelheid ongeveer 110% van de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine A.

Misschien ook interessant om te lezen:
5 natuurlijke remedies om je cholesterol te verlagen

Het wonder van paardenbloemthee

Paardenbloemthee

Een onderzoek door de Universiteit van Windsor (Canada) heeft ontdekt dat paardenbloemwortel effectief kankercellen kan vernietigen zonder gezonde cellen te beschadigen.

Dit onderzoek is dus goed nieuws voor de geneeskunde. Volgens de resultaten van dit onderzoek beïnvloedt thee van de wortel van de plant namelijk alleen de kankercellen. Het zorgt ervoor dat ze binnen 48 uur vernietigd worden, waarbij de gezonde cellen onaangetast blijven.

De studie concludeerde dat voortzetting van het gebruik van paardenbloemwortelthee een effectieve behandeling van kanker is, die het grootste deel van de kankercellen in de lichamen van de getroffen patiënten kan vernietigen. Dit geeft dus hoop voor de bestrijding van deze ziekte.

Met deze veelbelovende resultaten heeft het team al veel steun gekregen om het onderzoek naar deze wonderbaarlijke plant voort te zetten.

John di Carlo, een 72-jarige patiënt, is overtuigd van de geneeskrachtige en kankerbestrijdende eigenschappen van paardenbloem. Hij deelt zijn overtuiging en getuigenis dat het volgens hem echt werkt.

De patiënt onderging intensieve en agressieve series chemotherapie die drie jaar duurde. Dit terwijl hij vocht voor zijn gezondheid en om te genezen van deze ziekte. Na deze tijd raadden artsen hem aan dat hij naar huis zou gaan om zijn laatste dagen door te brengen met geliefden.

Met de hoop en het verlangen om te leven, wendde Di Carlo zich vervolgens tot alternatieve geneeswijzen. Hij ging op zoek naar iets wat zou kunnen helpen en ontdekte dus paardenbloemwortelthee.

Na vier maanden verminderde de mate van progressie. Er ontstond bij de patiënt gedeeltelijke of volledige regressie van de ziekte, volgens Natural News. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Ovadje, P., Ammar, S., Guerrero, J.-A., Arnason, J. T., & Pandey, S. (2016). Dandelion root extract affects colorectal cancer proliferation and survival through the activation of multiple death signalling pathways. Oncotarget. https://doi.org/10.18632/oncotarget.11485

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.