Is slapen in je beha schadelijk?

· 10 november 2015
Zelfs beha-fabrikanten zeggen dat het geen goed idee is om je beha langer te dragen dan 7 uur achter elkaar of 's nachts. Het zorgen voor een goede lymfecirculatie helpt toekomstige problemen te voorkomen.

Het gebruik van een beha is altijd een enigszins controversieel onderwerp geweest. Is het goed of slecht voor je? Of het nu schadelijk is of niet, 80% van de vrouwen draagt een beha. De echte vraag is echter of het veilig is om ’s nachts een beha te dragen. In het volgende artikel zullen we die vraag beantwoorden.

Is het dragen van een beha een goed idee?

We hebben het gebruik van een beha meer dan eens besproken op deze website. Is het veilig? Of vormen ze een soort van gezondheidsrisico voor onze borsten? In een studie uitgevoerd in Frankrijk door professor Jean-Denis Rouillon werd gevonden dat het dragen van dit kledingstuk van weinig nut is. Het gaat bijvoorbeeld niet om het ​​voorkomen van het verlies van stevigheid of de verzakking door de jaren heen. In feite is uit zijn onderzoek gebleken dat het eigenlijk een verlies van stevigheid kan versnellen en kan leiden tot meer striae.

Maar anderen binnen de medische gemeenschap spreken dit argument tegen en betogen dat beha’s eigenlijk wel nuttig zijn, vooral voor vrouwen met grote borsten, doordat ze comfort en ondersteuning bieden. De sleutel tot het vinden van een goede beha is om er één te vinden die precies de goede maat is, waar het volgens de statistieken bij veel vrouwen aan ontbreekt. Soms zijn de cups of beugels te strak, wat het borstweefsel samendrukt en een goede circulatie voorkomt. Als je het soort vrouw bent die niet zonder een beha kan, let er dan op dat je altijd kiest voor het meest comfortabele en geschikte type voor je lichaam. Het is van essentieel belang.

Slapen met of zonder beha, dat is de vraag

Slapen

Over het algemeen raden experts aan dat je dit kledingstuk niet draagt tijdens het naar bed gaan. Een studie uitgevoerd door de medische antropologen waarschuwt voor iets dat serieus moet worden overwogen. Beha’s comprimeren meerdere lymfeklieren, waardoor het lichaam de natuurlijke filtratie van gifstoffen via lymfedrainage niet kan uitvoeren. Houd in gedachten dat veel van deze functies ’s ​​nachts worden uitgevoerd, zodat het gebruik van een beha gedurende die tijd vocht vasthoudt en de vorming van cysten, knobbeltjes of tumoren op lange termijn kan veroorzaken. Het is zeker een risico.

Beha’s kunnen ook delen van de oksels samendrukken, waardoor het de afvoer van lymfatische toxine verder voorkomt en een extra probleem veroorzaakt in de bloedsomloop dat het overwegen waard is. Beha’s kunnen ertoe leiden dat de temperatuur van de borst stijgt, wat slecht is op lange termijn. Borstweefsel dat in het voorstadium is van kanker, heeft een hogere temperatuur dan normaal weefsel. De kans op deze ziekte is niet de moeite waard om een beha ’s nachts te dragen.

Er is nog een aspect dat aandacht verdient: borsten moeten kunnen bewegen om de juiste lymfatische doorstroming te bevorderen. De fabrikanten van beha’s zeggen dat je om een gezond lichaam te behouden niet meer dan zeven uur per dag een beha zou moeten dragen en dit ook niet ’s nachts moet doen. Je borsten moeten een beetje bewegingsvrijheid hebben voor een ​​goede circulatie. Vergeet niet dat je ook een goede circulatie van lymfatische vloeistof en bloed nodig hebt om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Dus zelfs als je gewend bent aan het dragen van een beha die comfortabel is, is het nog steeds geen goed idee om hem langer dan zeven uur achter elkaar te dragen.

Als je gewoon niet leven kan zonder het dragen van een beha ’s nachts, dan zijn er beha’s die speciaal gemaakt zijn voor het slapen. En wat is het geheim van deze speciale kleding, kun je je afvragen? Het heeft een vorm die de borsten gescheiden houdt en voorkomt de vorming van lelijke rimpels als gevolg van compressie. Ze zijn gemaakt van katoen, hebben geen beugel en laten de huid ademen. Je kunt bewegen zonder het te merken, maar je zult de ondersteuning krijgen die je nodig hebt en gewend bent.

Het belangrijkste is dat je erop let dat je altijd een beha kiest die de juiste maat voor je heeft. Kies er geen die te strak zit aan de randen of rond je borst en kies liefst een beha zonder beugel. Het blijft nog steeds het beste om alleen een beha overdag te dragen. ’s Nachts kun je dit kledingstuk beter terug in de lade leggen tot de volgende morgen.