Spataderen bestrijden met olijfolie en goudsbloem

Zou je graag korte metten maken met die hardnekkige en vervelende spataderen? In dit artikel laten we zien hoe je dit kan doen met een natuurlijke behandeling van olijfolie en goudsbloem. Probeer dit middeltje uit!
Spataderen bestrijden met olijfolie en goudsbloem

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Spataderen zijn een lelijke aandoening die optreedt wanneer de aderen en de haarvaten uitzetten. Dit gebeurt omdat het bloed problemen heeft om naar het hart terug te keren. Je kunt spataderen bestrijden met olijfolie en goudsbloem.

Het kan veroorzaakt worden door een onbalans in de lichaamsweefsel als gevolg van een ontsteking, maar het kan ook optreden omdat de kleppen die de bloedsomloop regelen, verzwakt zijn.

Hoewel deze aandoening vaak niet tot symptomen leidt, gaat het soms gepaard met een onaangenaam zwaar gevoel en tintelingen in de lagere uiteinden van het lichaam.

Bovendien zien spataders er door de zwellingen en kneuzingen lelijk uit. Dat kan ook problemen veroorzaken voor het zelfvertrouwen van die mensen die er last van hebben.

Gelukkig bestaan er verschillende natuurlijke remedies die door hun eigenschappen de bloedcirculatie bevorderen. Deze kunnen dus op een doeltreffende manier dit probleem bestrijden. Een van die geweldige hulpmiddelen is een behandeling op basis van olijfolie en goudsbloem.

Je brengt het plaatselijk aan en zo op een effectieve manier spataderen bestrijden.

In dit artikel tonen we je de eigenschappen van deze voedingsmiddelen. We leggen je ook uit hoe je thuis in enkele simpele stappen deze behandeling kan klaarmaken.

Spataderen bestrijden met olijfolie en goudsbloem

Spataderen op de benen

Deze natuurlijke behandeling op basis van olijfolie en goudsbloem kan heel doeltreffend spataderen bestrijden en dit gedurende vele jaren.

Beide ingrediënten hebben ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen, en verlichten pijn. Zodra ze via de huid zijn opgenomen, verminderen ze de grootte van de uitgezette aderen. Dit zorgt voor de activering van de bloedsomloop in de getroffen zones.

Masseer deze behandeling in in de huid. Zo verlicht je het zware gevoel dat door deze aandoening wordt veroorzaakt.

Tegelijkertijd stimuleert het de functies van het lymfatisch systeem. Dit zorgt er dan weer voor dat de gifstoffen en de vloeistoffen, die het moeilijk maken om spataderen tegen te houden op de best mogelijk manier worden afgevoerd.

Deze behandeling is geen wonderkuur. Als je het regelmatig gebruikt, kan het echter toch de resultaten die je verkrijgt door gezond te eten en door het toepassen van andere gewoonten om spataderen te bestrijden, verbeteren.

De positieve effecten van olijfolie

Olijfolie tegen spataderen

Olijfolie is een ingrediënt, dat opvalt omwille van zijn hoge gehalte aan belangrijke vetzuren, samen met vitamine E en mineralen.

Deze voedingsstoffen ondersteunen de strijd tegen ontstekingen en stimuleren bovendien een goede bloedcirculatie en de verwijdering van afvalstoffen.

In olijfolie zit ook opvallend veel omega 3, een soort gezond vet. Dat verbetert de doorstroming van bloed door de aderen en herstelt de functie van de kleppen die slechts in één richting opengaan.

Bovendien bevat deze voedingsstof antioxidanten, waardoor het het uitzetten van de aderen vermindert en de druk die optreedt bij spataderen vermindert.

De gunstige werking van goudsbloem

Goudsbloem om spataderen te bestrijden

Goudsbloemen hebben stollende, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Wanneer het lichaam die eigenschappen opneemt, dan zorgen ze ervoor dat de bloeddoorstroming door de slagaders optimaal verloopt.

Eeuwenlang werd goudsbloem gebruikt als een behandeling tegen ontstekingsproblemen. Goudsbloemen verminderen immers de zwellingen, terwijl ze tegelijkertijd de circulatie herstellen.

Bovendien bevat goudsbloem:

 • flavonoïden
 • vitamine C
 • belangrijke mineralen

Bij opname verbetert het de veerkracht en het herstelproces van de huid.

Het is een van de beste alternatieve remedies tegen spataderen. Dat komt omdat het de capillaire ontsteking in het bloed tot bedaren brengt. Zo zorgt het ervoor dat het bloed gemakkelijk kan terugkeren naar het bovenste deel van het lichaam.

Hoe maak je de behandeling op basis van olijfolie en goudsbloem klaar?

Olijfolie en goudsbloem

Om deze remedie tegen spataderen thuis klaar te maken, heb je niet veel tijd nodig. Bovendien zal het je niet te veel kosten, zoals andere producten.

We raden je aan om honderd procent extra vierge olijfolie te kopen, want de voedzame kwaliteit van dit soort olie is beter.

 Wat heb je hiervoor nodig?

 • 10 verse goudsbloemen
 • 150  ml extra vierge olijfolie

Heb je andere spullen nodig?

 • een glazen schaal met een deksel

Hoe maak je het klaar?

 • Hak de bloemen fijn.
 • Doe ze daarna in de glazen schaal.
 • Roer er de olijfolie door. Zorg ervoor dat de olie de goudsbloem volledig bedekt.
 • Sluit de schaal goed af.
 • Laat het mengsel op een donkere plaats marineren gedurende tien dagen.
 • Na deze periode scheid je de bloemresten en de olie.
 • Leg dan de bloemen op je lichaam.

Hoe gebruik je deze behandeling?

 • Neem zo veel van het product als je nodig hebt. Masseer het zachtjes in op de plaatsen die aangetast zijn door spataderen.
 • Wrijf het in door zachte, cirkelvormige en aanhoudende bewegingen te maken. Duw ook zachtjes op de getroffen zone om de bloedsomloop te stimuleren.
 • Gebruik deze behandeling drie tot vier keer per week, bij voorkeur voordat je gaat slapen.

Heb jij last van spataderen? Bereid je voor om deze behandeling thuis te maken. Voeg het toe aan je schoonheidsroutine. Je zal met dit middeltje heel vlug het optreden van spataderen verminderen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.