Het perfecte gezicht met een paar handige trucs

Wil je dat je gezicht er perfect uitziet? Hier zijn enkele trucjes die je thuis kunt proberen zonder al te veel uit te geven.
Het perfecte gezicht met een paar handige trucs

Geschreven door Lorena González

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wie wil er nu niet het perfecte gezicht dat blaakt van gezondheid? Niemand is meer vrijgesteld van de schoonheidsnormen van de maatschappij. Meestal wil iedereen er op zijn best uitzien. Helaas zit ons echter niet altijd alles mee. Stress en slechte gewoonten kunnen je uiterlijk dan ook flink beschadigen.

Het enige wat je kunt doen, is je gezicht goed verzorgen en het zal er altijd perfect uitzien. Je kunt tenslotte allerlei dingen proberen. Besteed daarom veel aandacht aan de trucs in dit artikel. Ze zijn stuk voor stuk zeer eenvoudig en zullen je bovendien helpen om het perfecte gezicht te krijgen waar je zo naar verlangt.

Trucs om het perfecte gezicht te krijgen

1. Maak je gezicht grondig schoon

Je gezicht schoonmaken

Om het perfecte gezicht te krijgen, is het allereerst belangrijk om je huid te reinigen van eventuele onzuiverheden. Het kan daarom handig zijn om zo nu en dan naar de schoonheidsspecialiste te gaan voor een ​​gezichtsbehandeling. Hoe vaak dit moet zijn, hangt af van het soort huid dat je hebt.

Als je gezicht eenmaal goed gereinigd is, is het een goed idee om je huid te exfoliëren. Hiermee kun je niet alleen onzuiverheden maar ook dode huidcellen verwijderen. Wij raden ook aan om je gezicht meerdere keren per dag te wassen. Je kunt hiervoor gewoon water en natuurlijke zeep gebruiken of, als je dat wilt, een gezichtstoner.

Zorg er tevens voor dat je altijd al je make-up verwijdert voordat je gaat slapen, ongeacht de tijd of omstandigheden. Hiermee voorkom je namelijk dat je poriën verstopt raken met onzuiverheden, wat kan leiden tot een infectie.

Om je gezicht goed te reinigen, kun je het beste kiezen voor een product dat bij jouw huidtype past. Vergeet niet dat het wassen van je gezicht pas echt effectief is als je het twee keer per dag doet. Het is daarom het beste om je gezicht ‘s ochtends te wassen voordat je make-up aanbrengt en’ s avonds voordat je naar bed gaat.

2. Houd je huid gehydrateerd

Als je het perfecte gezicht wilt, vergeet dan niet om je huid goed te hydrateren. Dit doe je niet alleen door je huid in te smeren met lotions, gels en oliën. Het is ook de bedoeling dat je gezond eet en veel water drinkt. Ieder beetje helpt, dus ook elke gezonde gewoonte.

Het is daarom verstandig om minstens twee liter water per dag te drinken. Zorg er ook voor dat je zo veel mogelijk gezonde en voedzame dingen in je dieet opneemt en vermijd het eten van ongezond voedsel dat rijk is aan suiker en verzadigd vet.

3. Gebruik dagelijks een crème die je huid beschermt tegen de zon

Gezicht beschermen tegen de zon

Je denkt misschien dat je je huid toch alleen in de zomer hoeft te beschermen tegen de zon, maar eigenlijk moet dit iedere dag, het hele jaar door. Mogelijk is het zo dat je in de winter andere producten moet gaan gebruiken dan tijdens de zomer.

Als je echter het perfecte gezicht wilt hebben, zou het verstandig zijn om elke dag de juiste factor aan te brengen. Er zijn tal van opties beschikbaar voor alle huidtypes. Over het algemeen is het het beste om er een te kiezen die je huid niet alleen beschermt tegen de zon maar ook vocht inbrengt.

4. Doe gezichtsoefeningen

Door de spieren in je gezicht te trainen, worden ze sterker en stimuleer je de bloedsomloop. Probeer minstens één keer per week een paar minuten vrij te maken om wat gezichtsoefeningen te doen. Een van de makkelijkste oefeningen is lachtherapie!

5. Gebruik gezichtsmaskers

Masker voor het perfecte gezicht

Gezichtsmaskers zijn een uitstekende optie om je huid te verzorgen en de algehele gezondheid ervan te verbeteren. Zodoende wordt het een stuk makkelijker om dat perfecte gezicht te krijgen. We geven je hieronder een paar geweldige opties.

Exfoliërend masker gemaakt met honing en amandelen

Als je je huid grondig wilt reinigen en wilt ontdoen van onzuiverheden, probeer dan dit exfoliërende masker gemaakt met honing en amandelen. Het enige wat je nodig hebt, is citroensap, honing en twee amandelen.

Maal de amandelen. Meng ze vervolgens met een beetje honing en voeg daarna een theelepel citroensap toe. Breng dit masker met ronde bewegingen aan op je gezicht en laat het ongeveer vijftien minuten zijn werk doen. Spoel dan af met warm water.

Vochtinbrengend komkommermasker

Het perfecte gezicht met komkommer

Komkommer heeft geweldige vochtinbrengende eigenschappen. Dit komt met name door de hoeveelheid water die het bevat. Om er een gezichtsmasker van te maken, moet je de komkommer eerst schillen en vervolgens pureren om een pasta te maken. Breng deze pasta dan aan op je gezicht en laat het 15 minuten zijn werk doen. Spoel af met voldoende koud water.

Masker tegen acne

Als je last hebt van acne, kun je beter een ander zelfgemaakt masker gebruiken. Het enige dat je nodig hebt, is een tomaat en een beetje suiker. Deze twee ingrediënten zullen je huid exfoliëren en tegelijkertijd vocht inbrengen. Dit masker is dus de perfecte combinatie.

Plet de tomaat tot je een pasta krijgt en voeg hier vervolgens een eetlepel suiker aan toe. Breng het aan op je gezicht en laat het 15 minuten zitten. Spoel het masker dan af met warm water. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.