Vijf fouten die je maakt bij het wassen van je gezicht

Als je je gezicht meestal niet wast als je opstaat, is het mogelijk dat je bacteriën en olie opbouwt van de vorige avond.
Vijf fouten die je maakt bij het wassen van je gezicht
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 23 augustus, 2022

Het verzorgen van je huid is een eenvoudige taak die ervoor kan zorgen dat je een mooie huid hebt die er jarenlang jonger uitziet. Het is echter mogelijk dat je niet genoeg aandacht besteedt aan het wassen van je gezicht.

In dit artikel willen we gezichtsverzorgingsfouten delen die mensen maken waardoor je huid er ouder uitziet. Misschien begrijp je dan wel waarom rimpels en vlekken verschijnen, dat tot nu een raadsel voor je was.

Ben je er klaar voor?

1. Het schoonmaken van je gezicht boeit je niet

Zachte huid

De simpelste fout is om je gezicht niet schoon te maken. Je zou denken dat het geen groot probleem is om naar bed te gaan zoals je bent wanneer je thuiskomt. De volgende ochtend ga je immers douchen. Je verwijdert het vuil dan wel, toch?

Echter, het probleem is dat als je zo naar bed gaat, dat dan je make-up, de vervuiling en de viezigheid op je gezicht opbouwt en je poriën blokkeren. Dit geeft acne de kans zich te ontwikkelen. Zo ontstaan de eerste rimpels en onvolkomenheden.

Het is aan te raden je huid ongeveer om de 10 uur te reinigen. Dan zou ‘s ochtends en ‘s avonds min of meer voldoende zijn.

Je hoeft het niet ingewikkeld te maken. Je hoeft alleen maar je gezicht goed te wassen met een milde zeep en water. Als je de voorkeur geeft aan iets meer hydratatie, probeer dan deze spray dan eens:

Ingrediënten

  • 1/2 kopje kamillethee
  • 2 eetlepels komkommerwater
  • 2 eetlepels aloëveragel

Instructies

  • Meng alle ingrediënten en bewaar deze in een fles met spuitkop.
  • Wanneer je je gezicht gaat schoonmaken, breng dan voldoende van de spray aan. Maak je gezicht vervolgens schoon met ronde bewegingen met behulp van een wattenballetje.
  • Was je gezicht vervolgens met een beetje water en ga daarna naar bed. De volgende ochtend ontdek je een gladde, gezondere en perfecte huid.

2. Je gebruikt nooit gezichtsreinigers

Eerder zeiden we al dat de meest voorkomende fout was om je make-up niet te verwijderen. Maar dit is slechts de eerste stap. Gezichtsreinigers verwijderen giftige stoffen en vuil die zich ophopen in de diepste niveaus van je huid.

Idealiter zou je een gezichtsreiniger die geschikt is voor je huidtype moeten gebruiken. Dit zal je helpen je huid schoon te maken en de meest voorkomende problemen te bestrijden.

  • Voor de gevoelige huid moet je zachte, hydraterende gezichtsreiniger aanbrengen.
  • Als je huid vettig is, is het noodzakelijk om een gezichtsreiniger te gebruiken die dit probleem onder controle houden kan zonder je huid uit te drogen.

Als we het over de frequentie hebben, is het een goed idee om één keer per week een exfoliatie uit te voeren. Op deze manier reinig je de huid diep zonder de natuurlijke oliën van je huid te verwijderen. Alleen in extreme gevallen is het noodzakelijk om dit 2 keer per week toe te passen.

Ten slotte raden wij je aan om natuurlijke gezichtsreiniger te kiezen voor het schoonmaken van je gezicht.

3. Slechts één keer per dag je gezicht wassen

Je gezicht wassen

Zelfs als je al je make-up verwijderd hebt en je gezicht de nacht ervoor gewassen hebt, moet je je gezicht elke ochtend wassen. Houdt er rekening mee dat er tijdens het slapen bacteriën op je huid groeien. Ook zijn er mijten en wasmiddelresten in je bed aanwezig en zijn er vervuilende stoffen in de lucht.

Om te voorkomen dat deze dingen een probleem gaan vormen, moet je je gezicht wassen met zeep en water samen met de reinigingsspray die we eerder hebben genoemd.

Als je huid zeer vettig is of als je naar de sportschool bent geweest, moet je ook je gezicht wassen om je te ontdoen van residuophoping.

Als je huid erg droog is, breng dan een beetje hydraterende crème aan in plaats van je gezicht te wassen, zodat je het probleem niet verergert.

4. Je verandert vaak van producten

Als je gefrustreerd bent omdat geen van de producten die je gebruikt om je gezicht schoon te maken en je huid er beter uit te laten zien werken kun je deze fout maken.

Helaas zijn we meestal wanhopig en willen we er in een paar minuten perfect uitzien. Echter, zowel commerciële als zelfgemaakte producten hebben meerdere toepassingen nodig voordat je de verandering die je wenst begint te zien.

De minimale tijd die je nodig hebt om deze veranderingen te kunnen zien is 4 weken. Na 6 weken zie je echter echte veranderingen. Ook moet je rekening houden met het feit dat je dit voortdurend moet blijven doen.

Als je een week lang een reinigende gel aanbrengt om de grootte van je poriën te verkleinen en vervolgens van product verandert, zul je het resultaat nooit zien. Gun je huid de tijd om zich aanpassen aan het product en pas dan zul je er echt van gaan profiteren.

5. Je gebruikt te veel producten tegelijk

Gezicht reinigen

Wat is jouw schoonheidsroutine? Misschien denk je dat het reinigen van je gezicht met meerdere producten de resultaten zal verbeteren. Maar dat klopt niet. Je moet één product kiezen voor elk van je behoeften.

Wanneer je meerdere producten voor hetzelfde probleem gebruikt, irriteert dat je huid. Dit maakt de problemen erger dan ze al zijn omdat je er meer creëert. Als je ervoor kiest om een reinigende tonic te gebruiken, gebruik dan geen zeep of crème.

Dit zal je tevens helpen om geld te besparen. Dit komt omdat je dan maar twee of drie producten hoeft te kopen.

Nu je weet welke fouten jij hebt gemaakt tijdens het schoonmaken van je gezicht, kun je deze hieronder met ons delen! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.