Mee-eters verwijderen met 3 zelfgemaakte exfolianten

Je kunt mee-eters verwijderen met zelfgemaakte exfolianten. Hou wel rekening met je huidtype. Als je een erg gevoelige huid hebt, dan moet je kiezen voor een zachter middel.
Mee-eters verwijderen met 3 zelfgemaakte exfolianten
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Mee-eters zijn niet schadelijk. Ze treden op wanneer vet zich opstapelt in de holten van de huid. Beetje bij beetje zal deze opstapeling verharden. Het deel dat blootgesteld is aan de lucht, zal oxideren en een zwarte kleur krijgen. Dit ziet er gewoonlijk nogal lelijk uit. Gelukkig bestaan er heel wat middeltjes om die mee-eters verwijderen kunnen. Je kan thuis zelf verschillende exfolianten maken die kunnen helpen om die mee-eters te verwijderen.

In dit artikel geven we je meer uitleg. Lees zeker verder!

Wie heeft er last van mee-eters? Hoe komt dat?

Mee-eters verwijderen met exfolianten

Iedereen heeft ooit wel eens last gehad van mee-eters. Het is een probleem dat iedereen op een bepaald moment in het leven treft of getroffen heeft. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Maar wat je wel moet doen, is proberen om de sporen die het achterlaat tegen te houden.

Het probleem is dat vele mensen grote poriën hebben. Bovendien hebben sommige mensen een erg vette huid. Dit maakt de problemen door mee-eters groter.

Wanneer je ouder wordt, wordt je huid vatbaarder voor bepaalde aandoeningen. Belangrijk is dat je op regelmatige basis de huid reinigt. Als je dat niet doet, dan krijg je mee-eters. Dit verschijnsel maakt de situatie nog erger.

Ook je hormonen spelen hierin een rol. Veranderingen in de hormonen kunnen ervoor zorgen dat de lichaamscellen gestimuleerd worden. Hierdoor kan je huid aangetast raken.

Mee-eters verwijderen met zelfgemaakte exfolianten

In dit artikel stellen we drie geweldige exfolianten aan je voor die je thuis zelf kan maken. Het voordeel is ook dat je thuis ongetwijfeld alle ingrediënten al in je bezit hebt. Je zal dus geen geld uit hoeven te geven om deze middeltjes te maken.

Mee-eters verwijderen met een grondige exfoliant

Als je nog nooit je huid gereinigd hebt, dan kan je het beste beginnen met een exfoliatie van de huid. Deze remedie is één van de grondigste behandeling. Het zal je mee-eters verwijderen.

Je mag deze behandeling echter maar één keer per week aanbrengen. Want als je het te veel gebruikt, kan het de huid beschadigen.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel baking soda
 • het sap van één citroen

Instructies

 • Meng allereerst de beide ingrediënten goed door elkaar tot je een gladde pasta hebt.
 • Was dan je gezicht met warm water. Breng vervolgens de crème aan en gebruik hierbij cirkelvormige bewegingen.
 • Beweeg op de zones met de meeste mee-eters je vingers in alle richtingen.

Je moet tegelijkertijd ook rekening houden met de volgende adviezen:

 • Gebruik niet te veel druk op je gezicht wanneer je de crème aanbrengt.
 • In plaats van baking soda kan je ook suiker gebruiken. Deze crème zal iets dikker zijn. Je moet dus opletten dat het geen letsel veroorzaakt op de huid. Om dit te vermijden mag je het alleen maar gebruiken als de exfoliant zo glad mogelijk is.
 • We raden aan om elk deel van het gelaat gedurende vier minuten te exfoliëren. Op dit manier kan je de onzuiverheden en de dode huidcellen van je gezicht verwijderen.

Mee-eters verwijderen met papieren doekjes en eiwit

mee-eters

Wat heb je voor deze behandeling nodig? Enkele papieren zakdoekjes en een ei. Maar om deze behandeling aan te brengen heb je alleen het eiwit nodig.

 • Was eerst je gezicht met warm water. Dit helpt om de poriën te openen. Daardoor wordt het makkelijker om de mee-eters te verwijderen. Het is belangrijk dat je alle olie volledig van je gezicht verwijdert. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat het eiwit zich goed hecht aan de mee-eters.
 • Breng nu het eiwit aan op je gehele gezicht. Doe dit met cirkelvormige bewegingen. Of breng je het alleen aan op de zones waar je de mee-eters verwijderen wilt.
 • Leg dan een papieren zakdoekje op je gezicht. Breng daarna nog een laagje eiwit aan op het doekje. Het papier zal het eiwit opnemen.
 • Wacht nu tot het eiwit opgedroogd is. Dan mag je het zakdoekje van je gezicht verwijderen.
 • Je zal merken dat veel mee-eters aan het droge masker blijven kleven. Het lijkt wel tovenarij!

Mee-eters verwijderen met tomaat en yoghurt

mee-eters

We gebruiken tomaten omdat ze antiseptische eigenschappen hebben. Je kan ze mixen, in stukken snijden of uitpersen.

De yoghurt helpt om de huid te hydrateren en de olie van je gezicht te verwijderen.

 • Meng beide ingrediënten goed door elkaar. Wrijf het mengsel dan op je gezicht.
 • Masseer nu gedurende een paar minuten je gezicht. Deze massage heeft twee bedoelingen. Je zal de mee-eters verwijderen en tegelijkertijd de voedingstoffen in je huid masseren.

Probeer om dertig minuten tijd te nemen voor deze massage. Je gezicht zal op dit manier van alle positieve effecten van deze ingrediënten kunnen profiteren. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Maria Josiene Farias Cruz, Discente do Curso de Farmácia, (FAMETRO)., Suzana Barbosa Bezerra, Docente do Curso de Farmácia, & (FAMETRO). (2017). Obtenção do óleo essencial de Ocimum gratissimum L para desenvolvimento de cosmético de limpeza facial. Revista Diálogos Acadêmicos.
 • Priscila, D., & Mejia, M. (2010). Peelings químicos no rejuvenescimento facial. Pós-Graduação Em Fisioterapia Dermato-Funcional – Faculdade Cambury Resumo. https://doi.org/10.1385/159259185X

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.