Maak thuis zelf exfoliërende producten voor je huid!

Je kan gebruik maken van exfoliërende producten voor je huid die je zelf thuis gemaakt hebt. Zo vermijd je het gebruik van chemicaliën. Voeg aan elk middel een vast ingrediënt toe dat de basis vormt. Op die manier zal je onzuiverheden in je huid verwijderen.
Maak thuis zelf exfoliërende producten voor je huid!

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

In het nieuws horen we regelmatig verrassende en verontrustende informatie. De berichten laten ons weten dat één of ander merk van exfoliërende producten voor je huid giftige bestanddelen bevat. In de meeste gevallen zijn de winkels zich zelfs niet bewust van dit probleem. Ze verkopen producten voor de huid met ingrediënten die schadelijk zijn.

Hoewel deze bedrijven andere bedoelingen hadden, is de schade al geschied.

Dat is de reden dat mensen zich gewoonlijk afvragen welke garantie ze hebben. Hoe kunnen weten dat deze producten geen schadelijke bestanddelen bevatten.

Er is echter een manier om te stoppen met je zorgen te maken: maak deze exfoliërende producten voor je huid zelf. Het is echt de moeite waard om dit uit te proberen. Want zo weet je precies welke ingrediënten je gebruikt. Je kan ze dus zonder zorgen gebruiken.

We maken deze overschakeling gemakkelijker en zullen het hier eerst hebben over exfolianten. We leren je hoe je exfoliërende producten voor je huid moet gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat de huid er jong en gezond uitziet, is het erg belangrijk dat je deze goed reinigt. Want je moet er rekening mee houden dat onzuiverheden een goede hydratatie verhinderen.

Je ziet dus dat het echt een goed idee is om dit product toe te voegen aan je dagelijkse schoonheidsverzorging.

Zelfgemaakte exfoliërende producten voor je huid

Tegelijkertijd zal het voorkomen dat er fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering op de huid verschijnen.

Je zal ook merken dat de middelen die je na deze reiniging gebruikt, beter werken. Antirimpelcrème dringt bijvoorbeeld beter door in je huid.

Hoe gebruik je zelfgemaakte exfoliërende producten voor je huid?

Exfoliant met komkommer en bruine suiker

De meeste exfoliërende producten voor je huid worden zoals je weet gemaakt met vaste bestanddelen. Deze maken het mogelijk om in de poriën binnen te dringen. Dit is precies wat bruine suiker zal doen.

Om het te kunnen aanbrengen heb je uiteraard een basis nodig. Ook hier gebruiken we de meest natuurlijke manier. We leggen je uit hoe je een reinigende crème met komkommer kan maken.

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 1 rijpe komkommer
 • 1/2 kop magere melk
 • 1/2 kop rozenwater
 • 2 eetlepels bruine suiker

Hoe maak je de crème?

 • Snijd de komkommer in kleine stukjes.
 • Meng het vervolgens met de melk en het rozenwater.
 • Zet het daarna twee uren in de koelkast.

Het enige wat je nu nog moet doen is de bruine suiker toevoegen. Dan is de crème klaar en kan je het aanbrengen. Doe dit met cirkelvormige bewegingen.

Exfoliant met olijfolie en bruine suiker

Exfoliërende producten voor je huid met bruine suiker

Je hebt misschien vooral interesse voor zelfgemaakte middelen die exfoliërend werken. Dan raden we je een ingrediënt aan om de huid van vetten te voorzien. Maar olijfolie is niet zomaar een heilzaam product.

Deze verbazingwekkende olie zorgt voor interessante positieve effecten. Het bezit een indrukwekkend vermogen om je huid te hydrateren.

Bovendien werkt het als een goede hersteller van de weefsels. Het helpt om acne, muggenbeten of andere wonden te behandelen.

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 1/4 kop bruine suiker
 • 3 eetlepels extra vierge olijfolie

Hoe maak je dit middeltje?

 • Meng de twee ingrediënten in een kom tot je een glad mengsel hebt.
 • Dan kan je het op de huid aanbrengen. Gebruik hierbij cirkelvormige bewegingen.
 • We raden je aan om dit te doen terwijl je een bad neemt. Dat maakt het iets aangenamer en praktischer.

Yoghurt met haver

Exfoliërende producten voor je huid met yoghurt

In meerdere artikelen hebben we al uitgelegd hoeveel voordelen yoghurt heeft voor de huid. Eén van de belangrijkste positieve effecten is dat het werkt als een exfoliant. Dat komt omdat yoghurt in staat is om de dode huidcellen te revitaliseren.

Het zorgt er ook voor dat de zuurgraad een gezond peil behoudt of terugkrijgt. Daarom is haver het perfecte ingrediënt om te combineren met yoghurt. Want beide ingrediënten hebben dezelfde eigenschappen.

Het resultaat van dit middeltje is spectaculair. Je huid zal er gezonder, stralend en vooral jonger uitzien. Ben jij al op dat punt gekomen dat je je zorgen maakt over tekenen van veroudering? Dan is dit de ideale behandeling voor jou.

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 1 eetlepel havervlokken
 • 1/2 kop natuurlijke yoghurt
 • 1 eetlepel citroensap

Hoe maak je het klaar?

 • Plet de havervlokken een beetje.
 • Doe ze dan in een redelijk grote kom. Meng met de yoghurt en het citroensap tot je een redelijk gladde pasta hebt.

Hoe gebruik je deze pasta?

 • Breng het aan op je gezicht. Laat het dan vijftien minuten inwerken. Daarna spoel je het af met koud water.
 • Ons advies: versterk het effect door daarna een goede hydraterende crème aan te brengen.

Dit zijn de beste natuurlijke alternatieven die je kan gebruiken in plaats van farmaceutische middelen. Je hebt ook gemerkt dat je niet veel tijd nodig hebt om ze te maken.

Bovendien zijn de ingrediënten gemakkelijk te vinden. Probeer het eens een tijdje uit. Laat ons weten wat je ervaring is. Eigenlijk heb je niets te verliezen, toch?

Tenzij je allergisch bent voor een van de ingrediënten, zal je geen schadelijke effecten ervaren. Deel je ervaring met deze middeltjes met ons. Zo kan de iedereen er van profiteren.

Klaar om deze exfoliërende producten voor je huid eens uit te proberen? Doen! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.