Het metabolisme versnellen met 6 oefeningen

Wil je het metabolisme versnellen? Dan is het heel belangrijk dat je een dagelijks trainingsprogramma volgt. Je kan dit thuis doen. Je hoeft dus niet naar de sportschool te gaan. 
Het metabolisme versnellen met 6 oefeningen
Andrés Felipe Cardona

Beoordeeld en goedgekeurd door Docent lichamelijke opvoeding en sport Andrés Felipe Cardona.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Je bent vastbesloten om al die extra kilo’s kwijt te raken die jou storen wanneer je in de spiegel kijkt. Bovendien komt de vakantie steeds dichterbij. Wil je niet pronken met dat lichaam dat eruit ziet alsof het uit een tijdschrift komt? Wat je nodig hebt, zijn oefeningen die het metabolisme versnellen. Op de lijst staan er vele verschillende oefeningen. Maar je zal zeker één oefening vinden die specifiek bij jou past.

Wij hebben dus de beste oefeningen gevonden die het metabolisme versnellen. Op die manier kan je het lichaam van je dromen verwerven.

Oefeningen die het metabolisme versnellen

Je moet wel onthouden dat je vóór je welke soort oefening dan ook uitvoert eerst je spieren moet opwarmen. Het maakt niet uit hoe eenvoudig de oefening is. De warming up is nodig zodat je spieren voorbereid zijn en om blessures te vermijden.

We raden je aan dit artikel te lezen: Versnel je metabolisme met 7 kruiden!

1. De hielen optillen

Het metabolisme versnellen met hiellifts

Trainen is uitermate gemakkelijk. Je kan het altijd, overal en zelfs thuis doen. Er is dus geen enkel excuus meer. Het eerste wat je moet doen, is rechtop staan met een volledig rechte rug.

 • Hef nu de hielen naar je billen toe zonder je rug te buigen. Het is niet alsof je in één richting zou joggen.
 • Het doel van deze oefening is dat je geleidelijk de intensiteit verhoogt.

2. Snelheidcircuit

Deze oefening is iets moeilijker. Want je zal enkele kleine kegels of andere voorwerpen om je heen nodig hebben.

 • Er moeten minstens vijf voorwerpen zijn. Je moet ze apart opstellen en voor genoeg ruimte zorgen zodat je er in een zigzagbeweging en op een hoge snelheid voorbij kan komen.
 • Je kan deze oefening zelfs nog moeilijker en veel doeltreffender maken. Loop zigzaggend tussen de kegels door, raak ze aan en ren dan achterwaarts terug.

3. Push ups

Dit is een erg eenvoudige oefening. Je hebt alleen maar een plat oppervlak nodig. Dit is ook één van de krachtoefeningen die het metabolisme versnellen.

 • Ga liggen met het gezicht naar de vloer gericht. Til je lichaam op door het met je armen omhoog te duwen.
 • Je handen en de toppen van je voeten blijven op de vloer. Als je jezelf omhoog geduwd hebt, moeten je armen volledig gestrekt zijn.

De ideale manier is een reeks herhalingen uit te voeren. Je kan die dan geleidelijk vermeerderen naarmate je kracht toeneemt.

4. Zittend de knieën optillen

Het metabolisme versnellen door zittend de knieën op te tillen

Om deze oefening uit te voeren ga je op een kleine mat op een plat oppervlak zitten.

 • Zodra je in deze houding ligt, pak je de handen stevig achter je nek vast.
 • Nu moet je de knieën naar de borstkas toe buigen.
 • Herhaal deze oefening gedurende minstens één minuut. Op die manier verkrijg je de beste training.
 • Daarna laat je de benen zakken. Tik dan op je buik terwijl je enkele minuten rust. Begin dan helemaal opnieuw.

5. Touwtjespringen

Dit is een uiterst gemakkelijk oefening die je al sinds je kinderjaren doet. Toen wist je zelfs niet hoe goed het voor je lichaam is. Het enige wat je nodig hebt is een touw en motivatie.

 • In het begin moet je met de voeten samen springen en proberen met je knieën je borstkas te raken.
 • Je kan het moeilijker maken door telkens 30 seconden op één been te springen en daarna op het andere.

Deze oefening kan je overal in je huis en op elk moment van de dag doen.

6. Dansen

Het metabolisme versnellen door te dansen

Dansen is nog een oefening die je de dag door kan doen. Uiteraard moet je intense bewegingen maken zodat je spieren een volledige training krijgen.

 • Belangrijk is dat je blijft bewegen terwijl je spieren tijdens het trainen samentrekken.

Onthoud ook dat het essentieel is dat je volhoudt en dat je je elke dag inzet om ze te herhalen. Vergeet ook niet genoeg water te drinken. Want het is altijd belangrijk dat je gehydrateerd blijft.

Met deze oefeningen die het metabolisme versnellen zal je veel vlugger en doeltreffender vet verbranden dan je dacht. Bovendien kan je een oefenprogramma opstellen dat past bij jouw agenda. Je kan het in de aangename omgeving van je huis uitvoeren. Je hoeft dus geen uren in de sportschool door te brengen.

Hou dus om met een zittend leven te leiden en slechte gewoonten te hebben. Maar begin met trainen en zorg voor een gezond en lichamelijk fit lichaam. Werk dagelijks deze oefeningen af en je zal in minder dan geen tijd je gedroomde lichaam hebben. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Illescas, A., & Ellit, H. (2018). Ejercicios con especifidad metabólica para la fuerza de las extremidades inferiores en los estudiantes de 15 a 17 años. Universidad de Guayaquil. Facultad de Educación Física Deportes y Recreación.
 • Querales, Marvin, Baloa, Nerva, Varela, Indira, & Ruiz, Nelina. (2012). Insuficiencia de sueño o descanso se asocia a elevado riesgo cardiometabólico en mujeres carabobeñas de estrato socioeconómico bajo. Revista Venezolana de Endocrinología y Metabolismo10(3), 142-151. Recuperado en 24 de noviembre de 2022, de http://ve.scielo.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1690-31102012000300004&lng=es&tlng=es.
 • Ramírez, Manuel Ángel, Rosety, Jesús María, Marcos-Becerro, Juan, Rosety, Ignacio, Ordóñez, Francisco, Rosety-Rodríguez, Manuel, Rodríguez-Pareja, María, & Rosety, Miguel Ángel. (2012). El ejercicio y el síndrome metabólico. Revista Médica del Uruguay, 28(4), 309-316. Recuperado en 22 de febrero de 2021, de http://www.scielo.edu.uy/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1688-03902012000400007&lng=es&tlng=es.
 • Stokes, T., Hector, A. J., Morton, R. W., McGlory, C., & Phillips, S. M. (2018). Recent Perspectives Regarding the Role of Dietary Protein for the Promotion of Muscle Hypertrophy with Resistance Exercise Training. Nutrients, 10(2), 180. https://doi.org/10.3390/nu10020180
 • Stephanie Freeman, Amy Karpowicz, John Gray, And Stuart Mcgill. (2016). Quantifying Muscle Patterns and Spine Load during Various Forms of the Push-Up. Medicine & Science in Sports & Exercise. https://pdfs.semanticscholar.org/f358/bf7cca44de0a1e6072929f2962023027f3ef.pdf
 • Strasser, B., & Schobersberger, W. (2011). Evidence for resistance training as a treatment therapy in obesity. Journal of obesity, 2011, 482564. https://doi.org/10.1155/2011/482564

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.