Heb je donkere kringen onder je ogen? Verberg ze op natuurlijke wijze!

Donkere kringen onder de ogen zijn meestal een symptoom dat er iets mis is met je levensstijl. Ze kunnen te wijten zijn aan je dieet, een gebrek aan slaap of een huidprobleem.
Heb je donkere kringen onder je ogen? Verberg ze op natuurlijke wijze!

Laatste update: 22 mei, 2023

Wallen onder de ogen, zoals donkere kringen, zijn echt heel ontsierend en laten ons er veel vermoeider uitzien dan we in werkelijkheid zijn. Ze kunnen moeilijk te bedekken zijn en laten ons lijken alsof we ons uiterlijk niet goed verzorgen.

Er zijn veel verschillende redenen waarom donkere kringen onder de ogen kunnen ontstaan. Donkere kringen kunnen het product zijn van een slapeloze nacht, wat niet hetzelfde is als gevallen die te wijten zijn aan genetica, allergieën of het vasthouden van vocht. Leer hoe je donkere kringen en wallen op natuurlijke wijze kunt verbergen, zonder je toevlucht te nemen tot een operatie.

Aanbevelingen om afscheid te nemen van donkere kringen onder je ogen

Vrouw met hand voor haar rechteroog
Om donkere kringen te voorkomen moet je minstens 8 uur achter elkaar slapen.
 • Allereerst moet je een evenwichtig dieet aanhouden dat weinig natrium bevat, en veel water consumeren.
 • Slaap op je rug, zodat het water zich niet ophoopt in het ooggebied, wat wallen veroorzaakt. Om donkere kringen te voorkomen moet je minstens 8 uur achter elkaar slapen.
 • Leg twee lepels in de vriezer en laat ze een nacht liggen. Als je wakker wordt, ga dan op je rug liggen en leg de lepels onder je ogen. Laat ze vijf minuten liggen tot ze niet meer koud zijn. De zwelling zal afnemen omdat de lage temperatuur de bloedvaten doet vernauwen en de zwelling vermindert.
 • Week een doekje in een kopje koude groene thee en leg het op de ogen en laat het 20 minuten zitten. Dit is ideaal voor als we terugkomen van het werk. De thee zal de circulatie naar het gebied bevorderen en wallen verminderen.
 • Als je wakker wordt, spuit dan water in je ogen. Leg dan in elk een rauwe aardappel of een schijfje komkommer. Laat het 10 minuten zitten en het zal het verschijnen van donkere kringen verminderen. Het wordt aanbevolen dit drie keer per week te herhalen.
 • Tik met je ringvinger onder je ogen, van binnen naar buiten (van binnen naar buiten), 10 keer per oog, één keer per dag. Dit helpt vochtophoping los te maken en stimuleert de bloedsomloop.
 • Neem twee rauwe eiwitten en leg ze onder de ogen en laat ze drogen. Spoel af met warm water en dep droog. De vitamine B in het ei zal de circulatie verbeteren.

We denken dat je het misschien ook leuk vindt om dit artikel te lezen:
5 make-uptips om wallen te verhullen

Effectieve behandelingen voor donkere kringen

Wallen behandelen met komkommer
Voeding hangt nauw samen met huidproblemen.

Donkere kringen zijn een klassiek symptoom van een ongezonde levensstijl. Het kan zijn omdat je voeding slecht is of je hebt slapeloosheidsproblemen of omdat je een huidprobleem hebt. Om donkere kringen onder de ogen te voorkomen, moet je rekening houden met de volgende aanbevelingen:

 • Slaap voldoende: laat je lichaam herstellen en je huid en geest ook.
 • Drink veel water: dit maakt je huid zachter en gladder en je wordt ook gehydrateerd en voert gifstoffen af.
 • Eet gezond: voeding hangt nauw samen met huidproblemen. Om het er stralend uit te laten zien en geen last te hebben van donkere kringen onder de ogen, moet je meer vitaminen en mineralen consumeren. Zo zal je gezicht er stralend uitzien.
 • Gebruik natuurlijke witmakers om pigmentatie weg te werken. Je kunt profiteren van aardappel- of komkommerschijfjes, die bieden je meer directe voordelen.
 • Gebruik theezakjes: Je kunt elke soort gebruiken, maar de gewone is goed. Bereid het aftreksel zoals gewoonlijk, laat het trekken en laat het afkoelen. Maak een doek nat en breng het aan onder je ogen. Je kunt het koude theezakje ook direct op de ogen leggen. Dit zal de zwelling verminderen.
 • Maak een pasta van honing met een eetlepel poedermelk en breng het aan op het gebied, laat het 15 minuten zitten en spoel het af met warm water.

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
Tien onfeilbare tips om wallen en donkere kringen te voorkomen

Make-up trucs om donkere kringen te bedekken

Heb je donkere kringen onder je ogen
Gedurende de nacht kan make-up je huidporiën verstoppen, wat leidt tot toekomstige problemen zoals donkere kringen. Zorg er altijd voor dat je je make-up verwijdert voordat je naar bed gaat.

Terwijl je wacht tot huismiddeltjes en goede gewoonten hun resultaat laten zien voor donkere kringen en wallen, kun je profiteren van make-up trucs om deze twee veelvoorkomende problemen van het gezicht te verbergen.

Een goede foundation kan wonderen doen voor je huid; vergeet dit niet. In winkels vind je veel merken producten voor donkere kringen; ze zijn echter niet altijd geschikt voor je huid of laten je eruitzien alsof je een masker draagt.

Deze make-up dekt veel, maar het probleem ligt bij degenen die een zeer lichte teint hebben, omdat er bijna nooit een bijpassende tint is. Als je geen professional bent in de kunst van de make-up kun je last hebben van het zogenaamde “pandabeer-effect.” Dit gebeurt wanneer we een lichtere of donkerdere tint rond de ogen hebben.

Tot slot

Om dit te voorkomen en tegelijkertijd de lelijke donkere kringen te verbergen, breng je, zodra je gezicht schoon is, je gebruikelijke foundation aan door zachtjes met je vingers te deppen, zodat je de donkere kringen bedekt, zodat ze niet zichtbaar zijn. Laat het een paar minuten zitten en ga verder met het aanbrengen van make-up.

Dit is om te voorkomen dat de bovenste laag met de foundation gaat vegen. Breng make-up aan over het hele gezicht, behalve in het gebied van de donkere kringen onder de ogen. In dit gebied moet je met de kwast een zachtere laag aanbrengen.

Zo krijg je een even dekkende dekking als de foundation onder de ogen en krijg je dezelfde tint, waardoor je vlekken in dat gebied voorkomt. Er zijn lichtere minerale poeders of poeders met glans, om lichte accenten aan te brengen of zelfs om het gezicht te egaliseren.

Als je merkt dat je een lichtere tint hebt waar de donkere kringen zitten, kun je dat compenseren met een beetje blush op de wangen. Je voorkomt dat je de aandacht trekt waar je die niet wilt, je kunt ook je lippen verven met een felle kleur, zoals rood.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.