Haal met deze thee centimeters van je taille af

Als je centimeters van je taille af wilt halen, dan kun je naast gerichte oefeningen kaneel en laurier combineren om het verbranden van vet te bevorderen.
Haal met deze thee centimeters van je taille af
Carlos Fabián Avila

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Carlos Fabián Avila.

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Je taille is een van de delen van je lichaam waardoor je figuur er verbluffend uitziet. Helaas voor de meesten van ons is dit ook het gedeelte dat meestal gewichtstoename laat zien. In het artikel van vandaag gaan we het hebben over thee om je te helpen die centimeters van je taille af te krijgen.

Voeding en lichaamsbeweging zijn de belangrijkste zaken die je kunt veranderen om gewicht te verliezen. Heel veel vrouwen zijn echter nog steeds op zoek naar aanvullende technieken om hun taille gemakkelijker te verminderen.

Hoewel alles afhangt van je metabolisme en persoonlijke toewijding, zijn er enkele extra trucs die je een oppepper zullen geven en je zullen helpen je doel sneller te bereiken dan gedacht.

Het is heel belangrijk om te begrijpen dat je niet meteen resultaten ziet. Permanente veranderingen zijn vereist, vooral wat betreft wat je eet.

Een platte buik

Nu je dit weet, willen we een speciale truc met je delen die twee ingrediënten combineert om je te helpen die irritante extra centimeters van je taille te verminderen.

Onthoud echter altijd: geef niet op! Er is een breed scala aan vetverbrandende aanbevelingen die je metabolisme kunnen stimuleren als je probeert om af te vallen.

Vandaag willen we een recept voor thee met kaneel en laurier met je delen. Deze twee ingrediënten staan bekend om hun vermogen om ontgiften en gewichtsverlies te stimuleren.

Het is geen wonderbaarlijke remedie om centimeters van je taille af te halen, maar de genoemde eigenschappen verminderen in dit deel van het lichaam de opbouw van vet en ontsteking. Laten we ze eens bekijken!

De voordelen van kaneel

Kaneelpoeder en stokjes

Kaneel is bekend om zijn toepassingen in de keuken en in de geneeskunde, en is een specerij dat rijk is aan bepaalde stoffen die kunnen helpen bij het bestrijden van overgewicht.

 • Kaneel bevat belangrijke etherische oliën en antioxidanten die kunnen helpen je metabolisme ‘stimuleren’ zodra ze in het lichaam zijn opgenomen, waardoor je vermogen om calorieën te verbranden en vet te verwijderen wordt verhoogd.
 • Het bevat weinig calorieën, maar de componenten zijn zeer nuttig voor het lichaam.
 • Kaneel wordt door sommige mensen aanbevolen als een supplement om de bloedsuikerspiegel te verlagen.
 • Het is reinigend, vochtafdrijvend en ontstekingsremmend. Deze eigenschappen samen kunnen helpen om je bloed van vloeistoffen en gifstoffen te ontdoen.

De voordelen van laurier

Takje met laurierblaadjes

Al vele jaren wordt de laurierboom gebruikt om het metabolisme te verbeteren en overtollige vettoename te verminderen. Hoewel het niet zo populair is als andere planten en kruiden, beschouwen sommigen dit als hun beste vriend als het gaat om afvallen en het verbeteren van de spijsvertering.

 • Het bevat krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende verbindingen die kunnen helpen bij het herstellen van je spijsvertering en darmfunctie, waardoor afval gemakkelijker kan worden verwijderd.
 • De vochtafdrijvende eigenschappen zullen de lipiden die je in het lichaam vasthoudt elimineren, een factor die direct met gewichtstoename verband houdt.
 • De windafdrijvende stoffen helpen bij het elimineren van gas in je darmen, waardoor je indigestie, gevoelens van zwaarte en zwelling kunt voorkomen.
 • Kalmerende effecten bevorderen onder andere het gevoel van welzijn en stoppen het verlangen naar voedsel dat tot overeten leidt.

Hoe maak je deze natuurlijke thee om centimeters van je taille te halen?

Het belangrijkste voordeel van thee met kaneel en laurier is het verminderen van de omvang van je taille en buik. Aangezien het ontgiften bevordert, kan het echter ook bijdragen aan vetverlies uit elk deel van je lichaam. Het belangrijkste is dat je je normale consumptie aanvult met een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl.

Ingrediënten

 • 500 ml water (2 kopjes)
 • 5 gram gemalen kaneel (1 theelepel)
 • 6 laurierblaadjes
 • 25 gram honing (1 eetlepel) (optioneel)

Bereiding

 • Doe eerst de kopjes water in een pan en breng dit aan de kook.
 • Als het kookt, voeg dan de kaneel en de laurierblaadjes toe.
 • Zet het vuur zo laag mogelijk, dek de pan vervolgens af en laat het 2 of 3 minuten staan.
 • Daarna haal je het van het vuur en wacht je tot het op kamertemperatuur is.
 • Wanneer het geschikt is voor consumptie, zeef je het eerst met een fijne zeef.

Wijze van consumptie

 • Drink een kopje thee met kaneel en laurier op een lege maag.
 • Bewaar de resterende vloeistof en herhaal dit dan halverwege de middag.
 • Drink dit vervolgens minstens drie keer per week.

Opmerking: vermijd deze remedie als je medicijnen gebruikt of een medische behandeling ondergaat. Zorg ervoor dat je dit ook vermijdt als je zwanger bent of een leveraandoening hebt.

Vond je dit recept lekker? Als je het nog niet hebt geprobeerd en je hebt last van die ‘zwembandjes’ rond je taille, doe dit dan thuis en merk de voordelen zelf.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Costello RB, Dwyer JT, Saldanha L, Bailey RL, Merkel J, Wambogo E. Do Cinnamon Supplements Have a Role in Glycemic Control in Type 2 Diabetes? A Narrative Review. J Acad Nutr Diet. 2016 Nov;116(11):1794-1802.
 • Rothenberg DO, Zhou C, Zhang L. A Review on the Weight-Loss Effects of Oxidized Tea Polyphenols. Molecules. 2018 May 14;23(5):1176
 • Lu JH, He JR, Shen SY, Wei XL, Chen NN, Yuan MY, Qiu L, Li WD, Chen QZ, Hu CY, Xia HM, Bartington S, Cheng KK, Lam KBH, Qiu X; Born in Guangzhou Cohort Study Group. Does tea consumption during early pregnancy have an adverse effect on birth outcomes? Birth. 2017 Sep;44(3):281-289. doi: 10.1111/birt.12285. Epub 2017 Mar 21. PMID: 28321896.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.